28.7 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Έκλεψε τις εντυπώσεις η Λίλυ, η πρώτη ανάπηρη σκυλίτσα ”παρουσιάστρια”

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η πρώτη ημερίδα για ανάπηρα ζώα, στο πολιτιστικό κέντρο Καμίνι, που παραχώρησε ο Δήμος Γαλατσίου.

Την ημερίδα διοργάνωσε ο άνθρωπος που έκανε τα σκυλάκια να περπατούν, ο Βασίλης Τζιγκούρας. Πρώην υδραυλικός, δεν τον γέμιζε το επάγγελμά του, δεν τον γέμισε η ζωή του, και βλέποντας κάποια στιγμή ένα video στο ytube αποφάσισε να αλλάξει κατεύθυνση, και να κάνει σκοπό της ζωής του να βοηθά.

Τώρα έχει τη δική του εταιρία Plus2feet, ενώ είναι αξιοθαύμαστο ότι προμηθεύει με αναπηρικά αμαξίδια όλα τα ζώα που έχουν ανάγκη, μέχρι και για αρκούδα έχει χρειαστεί να φτιαχτεί!, ενώ προμηθεύει σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Όμως την παράσταση έκλεψε στην κυριολεξία η Λίλυ!

Πρόκειται για την αξιολάτρευτη σκυλίτσα, που για πρώτη φορά είχε ρόλο συμπαρουσιάστριας, πάνω στην σκηνή, όπου και έλαμπε σαν πραγματική σταρ.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς, ότι αυτό το σκυλί που παρά τα δέκα της χρόνια! είναι μέσα στην ενέργεια, και τη χαρά, ήταν καταδικασμένο σε θάνατο, σε κάποιο από τα ελληνικά θλιβερά κυνοκομεία.. Η αιτία;

Κάποιος ασυνείδητος οδηγός την πάτησε, και έτσι παρέλυσαν τα πίσω ποδαράκια της. Όμως είχε τύχη βουνό, καθώς τη συνάντησε ο Βασίλης Τζιγκούρας, την έσωσε στην κυριολεξία, και με το αμαξίδιο που της έφτιαξε, της έδωσε μια νέα ποιότητα ζωής. Σκεφτείτε ότι το σκυλί τρέχει στην κυριολεξία, μόνο σούζες δεν κάνει!, στην βόλτα της, και είναι χαρούμενη και ευτυχισμένη.

Άρια Αγάτσα, Άλκηστη Ζαλοκώστα
Άρια Αγάτσα, Λίλυ

Να σημειωθεί επίσης ότι σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί ο κόσμος ότι η Plus2Feet δίνει αναπηρικά αμαξίδια ΔΩΡΕΑΝ σε κάθε αδέσποτο ζώο που θα χρειαστεί, ή σε κηδεμόνες που τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

Βασίλης Τζιγκούρας

Την ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Άρια Αγάτσα, που έχει μεγάλη αγάπη για τα ζώα, και μίλησε από καρδιάς.

 

 

η πρωτη ημεριδα για αναπηρα ζωα στην ελλαδα 

Ο αντιδήμαρχος Γαλατσίου Γιάννης Τακτικός, η αντιδήμαρχος Γαλατσίου επίσης κ. Μπούρα – Ασημακοπούλου, η πρώην Αντιδήμαρχος Αθηνών κ. Σεραφείνα Αβραμίδου  η Δικηγόρος και ιδρύτρια της Dog’s Voice, κ. Έλενα Δέδε, και φυσικά οι εξίσου αξιόλογοι ομιλητές της ημερίδας, ο Θύμιος Αποστολάκης (Μηχανικός σχεδίασης προϊόντων και συστημάτων) και η νηπιαγωγός κ. Νόνικα Στάμου που μίλησε για την αναπηρία των ζώων μέσα από τα μάτια των παιδιών, και η Ρενάτα Γρυπάρη (δημοσιογράφος, εκπαιδεύτρια σκύλων, υπεύθυνη επικοινωνίας της Plus2feet).

Ακολουθεί απόσπασμα της ομιλίας της Έλενας Δέδε

 

Την παρουσίαση και συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Άλκηστη Ζαλοκώστα, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ιδέες και προτάσεις για τα αδέσποτα ζώα.

Είναι εύκολο να λες συνέχεια για στειρώσεις, είναι πάνω από ένα εκατομμύριο τα αδέσποτα ζώα, γιατί όμως να μην το δούμε αντίστροφα; Γιατί να μην προτείνουμε χέρι – χέρι από όποιο μετερίζι, ιδέες και προτάσεις, και γιατί να μην συνεργαστούμε όλοι μαζί για αυτό;

Το καλό είναι κολλητικό. Αρκεί να κάνει κάποιος την αρχή..

Ακολουθεί απόσπασμα της κ. Αβραμίδου

Η πρώτη ημερίδα για τα ανάπηρα ζώα, έγινε υπό την αιγίδα του Δήμου Γαλατσίου.

Μακιγιάζ – μαλλιά Έλενα Κόστρας  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles