27.5 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Γιατί μια γυναίκα μπορεί να πει ψέματα και να μην την καταλάβει ένας άνδρας, και όχι το αντίστροφο;

Γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες είναι πιο διαισθητικές από τους άνδρες, και αυτό συχνά το ονομάζουμε γυναικεία διαίσθηση.

Το γυναικείο φύλλο διαθέτει από 14 έως 16 περιοχές του εγκεφάλου, για να εκτιμά την συμπεριφορά των άλλων, σε αντίθεση με τους άνδρες που έχουν μόνο 4 έως 6 περιοχές!

Οι γυναίκες λοιπόν έχουν μια έμφυτη τάση τόσο να συλλαμβάνουν όσο και να αποκρυπτογραφούν, τα μη λεκτικά σήματα, και να διακρίνουν τις μικρολεπτομέρειες.

Για αυτό και είναι λίγοι οι σύζυγοι που μπορούν να πουν ένα ψέμα στις συζύγους τους, χωρίς να τους καταλάβουν, ενώ οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να πουν ψέματα, χωρίς να γίνουν αντιληπτές.

Έρευνες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ απέδειξαν, πως οι γυναίκες καταλαβαίνουν πολύ καλύτερα την γλώσσα του σώματος από τους άνδρες.

Πρόβαλαν ταινίες μικρού μήκους, με χαμηλωμένο τον ήχο, στις οποίες ένας άνδρας και μια γυναίκα επικοινωνούσαν και στη συνέχεια, ζήτησαν από τους συμμετέχοντες, να εξηγήσουν τι συνέβαινε, διαβάζοντας τις εκφράσεις στα πρόσωπα του ζευγαριού.

Η έρευνα έδειξε ότι η γυναίκα ερμήνευε την κατάσταση με ακρίβεια που έφτανε στο 87% ενώ οι άνδρες είχαν επιτυχία μόνο στο 42%.

Σημειώνεται εδώ, πως οι άνδρες με πιο καλλιτεχνικά επαγγέλματα όπως ηθοποιοί, αλλά και νοσηλευτές, τα κατάφερναν εξίσου καλά, προφανώς γιατί είναι εκπαιδευμένοι να γνωρίζουν το ανθρώπινο σώμα.

Επίσης η γυναικεία διαίσθηση, είναι περισσότερο αναπτυγμένη στις γυναίκες που μεγαλώνουν ή έχουν μεγαλώσει παιδιά. Και αυτό γιατί στα πρώτα χρόνια ζωής του παιδιού, ως μωρό, η μητέρα βασίζεται σε αποκλειστικά μη λεκτικά κανάλια να επικοινωνήσει μαζί του.

Οι γυναίκες διαθέτουν μια τέτοια εγκεφαλική οργάνωση ώστε να ξεπερνούν επικοινωνιακά σχεδόν οποιοδήποτε άνδρα στο πλανήτη.

Αυτό δείχνουν καθαρά οι Μαγνητικές Απεικονίσεις Συνήχησης Εγκεφάλου (MRI).

Το γυναικείο φύλλο διαθέτει από 14 έως 16 περιοχές του εγκεφάλου, για να εκτιμά την συμπεριφορά των άλλων, σε αντίθεση με τους άνδρες που έχουν μόνο 4 έως 6 περιοχές!

Αυτό μεταξύ άλλων εξηγεί και γιατί μια γυναίκα που βρίσκεται σε μια κοινωνική εκδήλωση μπορεί να αντιληφθεί καλύτερα, τις σχέσεις των υπολοίπων ζευγαριών, όπως ποιοι είναι μαλωμένοι, ποιος συμπαθεί ποιον κτλ.

Αποδεδειγμένο είναι επίσης ότι ο γυναικείος εγκέφαλος είναι δομημένος να κάνει πολλά πράγματα μαζί. Μια μέση γυναίκα μπορεί να ασχολείται με δύο ως τέσσερα άσχετα θέματα μεταξύ τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles