27.7 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Γιατί σε κάποια μπαρ, απαγορεύουν τους θαμώνες κάτω των 30 ετών;

Δεν είναι κάτι καινούργιο για τα μπαρ να απευθύνονται σε πιο ώριμους πελάτες που επιδιώκουν να αποφύγουν τη φασαρία που μερικές φορές περιβάλλει τους νεότερους πότες που μαθαίνουν ακόμα να χειρίζονται το ποτό τους.

Πολλά μπαρ και σαλόνια σε όλες τις ΗΠΑ περιορίζουν την πρόσβαση σε θαμώνες μιας συγκεκριμένης ηλικίας, ελπίζοντας να περιορίσουν την ατίθαση συμπεριφορά των νέων νόμιμων θαμώνων και να προσελκύσουν ένα μεγαλύτερο σε ηλικία κοινό.

Αλλά τέτοιοι περιορισμοί σε εστιατόρια είναι ασυνήθιστοι και, όπως αποδεικνύεται, αμφιλεγόμενοι, όπως αποδεικνύεται από το Bliss, ένα πολυτελές εστιατόριο Καραϊβικής στο Μιζούρι, οι ιδιοκτήτες του οποίου μπήκαν “σε ένα ναρκοπέδιο φιλοξενίας” όταν αποφάσισαν πρόσφατα να εξυπηρετούν μόνο γυναίκες άνω των 30 ετών και άνδρες άνω των 35 ετών. Οι ιδιοκτήτες του Bliss, και οι δύο 42 ετών, λένε ότι εμπνεύστηκαν εν μέρει από την επιτυχία των ξενοδοχείων και θέρετρων που απευθύνονται μόνο σε ενήλικες.

Ορισμένα εστιατόρια έχουν δει αυξημένες κρατήσεις και πωλήσεις μετά την καθιέρωση παρόμοιων απαγορεύσεων για τα μικρά παιδιά. Αλλά ο υψηλός πήχης που έθεσαν για τους ηλικιακούς περιορισμούς για τους ενήλικες έχει προκαλέσει μια σειρά από ένθερμους του “ναι” και “όχι”.

Μόλις τον περασμένο μήνα, η Donerick’s Pub στα προάστια του Κολόμπους, στο Οχάιο, έγινε πρωτοσέλιδο επειδή αύξησε το όριο ηλικίας στα 30 και άνω τις Παρασκευές και τα Σάββατα. Και κάθε φορά που ένα εστιατόριο ανακοινώνει μια πολιτική που περιορίζει τα παιδιά, εμπνέει έντονες συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Ενώ φαίνεται ότι υπήρχαν λίγοι άνθρωποι που ήταν αναστατωμένοι που το Bliss εφάρμοσε καθόλου ηλικιακούς περιορισμούς, μέρος της κριτικής επικεντρώθηκε στο γεγονός ότι οι κανόνες είναι διαφορετικοί για τους άνδρες και τις γυναίκες.

”ενηλικη και σεξι ατμοσφαιρα”

Το Bliss υπερασπίστηκε την πολιτική του να επιτρέπει γυναίκες άνω των 30 ετών και άνδρες άνω των 35 ετών, γράφοντας σε μια ανάρτηση στο Facebook τον Μάιο ότι σκοπεύει να δημιουργήσει μια “ενήλικη και σέξι ατμόσφαιρα” και συμβάλλει στη “διατήρηση ενός εκλεπτυσμένου περιβάλλοντος, στην τήρηση των προτύπων μας και στην υποστήριξη της βιωσιμότητας της μοναδικής μας ατμόσφαιρας”.

Ο Pate λέει ότι το εστιατόριο αρχικά σχεδίαζε να θεσπίσει μια πολιτική 35 και άνω τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες, αλλά μείωσε το όριο για τις γυναίκες για να εξυπηρετήσει αυτό που αποκάλεσε “ladies night out” – αναφερόμενος στις νεαρές επαγγελματίες γυναίκες που συγκεντρώνονται με φίλες για happy hours και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles