27.1 C
Athens
Πέμπτη, 4 Ιουλίου, 2024

Η ιδρύτρια του ”Olympico Vision” Θεοτόκη Τιτή Ντολαπτσή μιλά με πάθος για το όραμα της καρδιάς της!

Η Θεοτόκη Τιτή Ντολαπτσή μας μιλά με πάθος, αγάπη, για το όνειρο και την ιδέα της μέσα από την Olympico Vision. Μια ευγενή, απλή ωστόσο έξυπνη ιδέα, που “εμφυτεύτηκε ” εν μέσω πανδημίας, και έγινε ολόκληρο όραμα που βρήκε ένθερμους υποστηρικτές τόσο εδώ, όσο και στο εξωτερικό με πλήθος δημοσιευμάτων και αφιερωμάτων.

Η δραστήρια και πολυπράγμων αυτή γυναίκα, μιλά για τη ζωή της, το τι σημαίνει για εκείνη πολιτική, και τα όνειρά της από παιδί.

Μίλησε μου για την Olympico Vision. Τι ακριβώς είναι ;

Η Olympico Vision είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, που συγκροτήθηκε με ιδιωτική πρωτοβουλία και αποσκοπεί στην δημιουργία ενός παγκόσμιου ρεύματος υποστηρικτών της επιστροφής των Ολυμπιακών Αγώνων στην γενέτειρα τους. Η Olympico Vision για μένα είναι ένα όραμα καρδιάς είναι πάθος είναι αγάπη είναι ένα όνειρο που μπορεί να γίνει πραγματικότητα με τη συμβολή όλων των πολιτών αυτού εδώ του πλανήτη που πιστεύουν στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού!!!

Αυτό που πρεσβεύει το όραμά μας είναι η επιστροφή των ΟΑ στο σπίτι τους. Με απλά λόγια  να φιλοξενούνται εδώ ως δικαιούται η χώρα μας και κάθε φορά να διοργανώνει μια άλλη χώρα/ πόλη.

Με τον τρόπο αυτό δεν αποκλείουμε στους άλλους λαούς τη συμμετοχή σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού!! Αναγνωρίζουμε και δεν αμφισβητούμε σε καμία περίπτωση τη προσφορά και των άλλων λαών σε αυτό που είναι σήμερα οι ΟΑ!!! Όμως οι καιροί αλλάζουν και κάθε ακμή διαδέχεται από μια παρακμή .. θεωρούμε λοιπόν ότι αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή της ιστορίας η διοργάνωση επιβάλλεται να κάνει μια επανεκκίνηση αν θέλει οι αγώνες να αποκτήσουν την αίγλη και την γοητεία που έχασαν στο όνομα της εμπορευματοποίησης και του αλόγιστου κέρδους!!!!

Η χώρα που διεκδικεί την διοργάνωση στην ουσία αυτό που επιθυμεί είναι προβολή… όμως η προβολή δεν γίνεται τις τελευταίες 20 μέρες των αγώνων ξεκινάει από την ώρα που ανακοινώνεται ως διοργανώτρια μέσα από τα ΜΜΕ και γενικώς μέσα από το διαδίκτυο!!! Στόχος τους είναι μέσα από τη διαφήμιση η προσέλκυση τουριστών και η αύξηση της επισκεψιμότητας της χώρας πόλης!!!

Η Olympico Vision δεν μιλάει για ΟΑ με διοργάνωση τύπου 2004 με υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών εμείς προτείνουμε φιλοξενία του γεγονότος και μόνιμες εγκαταστάσεις  και αυτό γιατί πιστεύουμε ότι μας ευνοούν οι  παρούσες συνθήκες!!! Γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές πρωτοφανείς αλλαγές συνωμοτούν υπέρ της Ιδέας μας!!!

Από την άλλη οικονομική παγκόσμια κρίση από το 2009, οικονομική κρίση με πανδημία .. οικονομική κρίση ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης λόγω πολέμου στην Ουκρανία .. ένας ακόμη πόλεμος με το Ισραήλ που επιβάρυνε την παγκόσμια οικονομία και μια ενεργειακή κρίση που αλλάζει συθέμελα όσα ξέραμε μέχρι τώρα .. πρόσθεσαν  στο προγραμματισμό μας την αβεβαιότητα.

Όλοι αυτοί οι αστάθμητοι παράγοντες συμβάλλουν και ενισχύουν τη πρόταση για μόνιμη έδρα των ΟΑ και αυτή δεν μπορεί να είναι πουθενά άλλου παρά μόνο εδώ στη χώρα που τους γέννησε!!!

Με αυτό τον τρόπο θα δοθεί η δυνατότητα και σε άλλες αναπτυσσόμενες χώρες που μέχρι σήμερα δεν μπόρεσαν να διοργανώσουν αγώνες να το κάνουν και με το τρόπο αυτό να ενισχύσουν τη δημοφιλία του τόπου τους!!!  Εξάλλου όπως πρεσβεύει η ΔΟΕ

ο Ολυμπισμός πρέπει να διασκορπάται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη

και όχι μόνο στις λιγοστές εύρωστες χώρες που έτσι και αλλιώς δεν έχουν ανάγκη ούτε υποδομών ούτε διαφήμισης αφού είναι πασίγνωστες .. ποιος δεν γνωρίζει το Παρίσι !!!!!

Μέσα λοιπόν από το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού την Ελλάδα, το φως του ολυμπισμού θα διασκορπάται σε κάθε γωνιά  και κάθε σπιθαμή του πλανήτη!!!

Πιστεύουμε η επιστροφή των αγώνων εδώ,  πέρα από δικαίωση και επαναπροσδιορισμό των ολυμπιακών αξιών θα φέρει και ανάπτυξη στην πατρίδα μας. Κάνοντας με τον τρόπο αυτό τη χώρα μας κέντρο Αθλητισμού πολιτισμού και τουρισμού που ως αποτέλεσμα θα έχει να ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας με σκοπό να φέρουν πίσω τους νέους και τις νέες που έφυγαν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο .. δημιουργούμε τις συνθήκες επιστροφής τους

Πως προέκυψε η έμπνευση και ποια είναι η κεντρική ιδέα;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες μπήκαν τελείως αναπάντεχα στη ζωή μου, ενημερώθηκα, διάβασα,  έμαθα και πίστεψα ότι είναι ιδανική στιγμή για να διεκδικήσουμε και να καταφέρουμε να φέρουμε τους αγώνες πίσω στο σπίτι τους. Έτσι απλά!

Εξάλλου για ένα παιδί της ομογένειας όπως είμαι εγώ είναι ιερό να φοράς την φανέλα της Εθνικής και να αγωνίζεσαι για κάτι καλό για την πατρίδα

Πιστεύω ότι η χώρα μας για να καταφέρει να επανακάμψει σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο στο οικονομικό, πρέπει να στραφεί στον πολιτισμό της ο οποίος θα φέρει τουρισμό, δηλαδή ανάπτυξη. Η ανάπτυξη θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας, θέσεις καλύτερα αμειβόμενες και με αυτό τον τρόπο θα φέρουμε πίσω τα παιδιά μας που έχουν μεταναστεύσει στο εξωτερικό

Τι ανταπόκριση έχει βρει το ομολογουμένως πρωτότυπο εγχείρημα που αφορά τα ελληνικά ιδεώδη; 

Ξεκινήσαμε τη δράση μας στις 14/12/2020 δηλαδή πάνω στην πανδημία. Στείλαμε επιστολές στους 300 της Βουλής,  ενημερώσαμε όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, δημάρχους και άλλους δημόσιους φορείς και όχι μόνο. Αν και αρχικά οι περισσότεροι ήταν ιδιαιτέρως επιφυλακτικοί ως προς το μέλλον και το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, καταφέραμε να έχουμε πρεσβευτές στην Αμερική, τη Κύπρο, την Αργεντινή, το Λονδίνο και όχι μόνο! Δώσαμε συνεντεύξεις  σε μεγάλα ειδησεογραφικά sites της ομογένειας όπως το Greek Reporter, τον  Εθνικό Κήρυκα, στο New Hellenic Times

και ομολογώ πολύ περήφανα ότι καταφέραμε δυο γυναίκες με πάθος και αγάπη στο όραμα μας να φέρουμε μια βόλτα τον πλανήτη .. Επίτευγμα μας και η τελευταία αναφορά που έγινε σε ελληνικό κανάλι και εφημερίδα με θέμα την επιστροφή τους μετά την αναφορά του Ιταλού δημοσιογράφου και συγγραφέα Gabrielle Romagnioli στην εφημερίδα Republica ο οποίος υποστηρίζει ότι η μόνιμη επιστροφή τους στην Ελλάδα είναι μονόδρομος..

Πως μπορεί κάποιος να γίνει φίλος ή πρεσβευτής στο όραμά σας; 

Μπαίνοντας στο site της Olympico Vision (www.olympicovision.com) μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες ώστε να γίνετε μέλη μας ή απλά να συμμετέχετε στην διαδικτυακή ψηφοφορία  (https://olympicovision.com/ypografo-stirizo/ ), υπογράφοντας στο ερώτημα αν είναι δίκαιο οι ΟΑ να διεξάγονται μόνιμα στην Ελλάδα και με τον τρόπο αυτό να προσθέσετε και εσείς ένα λιθαράκι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια!!!

Μίλησε μας για τη ζωή σου, όντας ανήσυχη και πολύ δραστήρια

Ξεκίνησα όπως συνηθίζω να λέω από το Δοξάτο της Δράμας, ένα ανήσυχο ατίθασο αγοροκόριτσο .. βρέθηκα ξαφνικά ξεριζωμένη πάνω στην εφηβεία μου από τους φίλους και το τόπο μου στη Γερμανία με τους γονείς μου όπου βρέθηκαν εκεί αναζητώντας μια καλύτερη ζωή για οικονομικούς λόγους!!! Έδωσα πανελλήνιες με τους ομογενείς και πέρασα στη πρώτη μου επιλογή Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο όπου και πήρα το πτυχίο μου.. δούλεψα σκληρά στο χώρο της υγείας σε διευθυντικές θέσεις .. παντρεύτηκα έκανα τρία υπέροχα παιδιά για τα οποία είμαι πολύ περήφανη!!!

Ο ρόλος της μητέρας αλλά και του πατέρα που η ζωή αποφάσισε να έχω .. με κάνουν ακόμη πιο υπεύθυνη και δυνατή αλλά και μάχιμη ώστε να δείξω στα παιδιά μου ότι τα αγαθά κόποις κτώνται!! 

Και ότι αν δεν διεκδικήσουμε κανένας δεν θα μας δώσει τίποτα .. όλα τα πάντα στη ζωή έχουν αξία όταν αγωνιζόμαστε για αυτά!!!

Προτίμησα απλά να ακολουθήσω τους δρόμους της δικής μου καρδιάς που απλά με οδήγησε όπου αυτή όρισε. Το καλό σε όλη αυτή την πορεία μου την πολιτική εννοώ και κάτι που με κάνει ιδιαιτέρως περήφανη είναι η δημιουργία του συλλόγου «Πρόσκληση στην Πρόληψη».

Σκοπός της δράσης ήταν η παροχή δωρεάν ιατρικών συμβούλων και εξετάσεων σε συνανθρώπους μας που βρισκόταν σε αδυναμία.  Είχα την χαρά να επισκεφτώ και να βοηθήσω πολλούς συμπολίτες μας οι οποίοι δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν και το αγαθό της υγείας. Εξετάσαμε πάνω από 5000 συμπολίτες μας σε όλη τη χώρα βρεθήκαμε μέχρι το μικρό νησί των Αρκιών όπου εκεί παρείχαμε ιατρικές συμβουλές και εξετάσεις στους 48 κατοίκους του νησιού κάτι που με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη. Επίσης με την δράση αυτή ενισχύσαμε πάρα πολλά συσσίτια εκκλησιών σε πολλούς δήμους με τρόφιμα φάρμακα αλλά και είδη πρώτης ανάγκης έτσι ήταν η δική μου συμμετοχή με τα κοινά.

Θα ήθελα ένα μήνυμα να στείλεις από καρδιάς, και που.

Αυτό που θα ήθελα να πω και θα λέω πάντα, είναι ένα μήνυμα στα νέα παιδιά να κυνηγούν τα όνειρα τους και ποτέ να μην τα παρατάνε όσα εμπόδια και αν συναντούν στο δρόμο τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles