28.7 C
Athens
Κυριακή, 7 Ιουλίου, 2024

Συνέντευξη με την Χαρίκλεια Μαρή, την πρώτη επαγγελματία γοργόνα, που μας μιλά για την πρώτη Ακαδημία Γοργόνων στη χώρα μας

της Άλκηστης Ζαλοκώστα

Έλεγαν στην αρχαιότητα πως η γοργόνα ήταν η αδελφή του Μεγάλου Αλέξανδρου. Και πως κάθε φορά που έβλεπε ναύτες ρωτούσε με αγωνία, “μην είδατε τον αδελφό μου τον Μέγα Άλέξανδρο”, αλίμονο σε αυτούς που θα απαντούσαν πως “απέθανε ο Βασιλιάς”.

Η γοργόνα είναι ένα μυθικό πλάσμα, που το βλέπουμε και σε άλλες κουλτούρες και σε άλλες χώρες, και που ασκεί μια μεγάλη έλξη σε μικρά και μεγάλα κορίτσια και όχι μόνο.

Όταν όμως η Χαρίκλεια Μαρή, επαγγελματίας γοργόνα, αποφασίζει να φτιάξει την πρώτη Ακαδημία Γοργόνων στην Ελλάδα παρακαλώ, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί η παρακάτω συνέντευξη ειναι από τις πιο απολαυστικές και πρώτοτυπες που έχετε δει στο itsmyway.gr

και γιατί η Ακαδημία Γοργόνων μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιχειρηματική ιδέα! εξάλλου όπως θα δείτε παρακάτω, είναι μια δραστηριότητα που βγάζει το παιδί από μέσα μας, γυμνάζει, ασκεί την τέχνη του θεάτρου, και κάπως έτσι έρχεται η μαγεία, όπως λένε αυτοί που το δοκίμασαν.

@thessaloniki_mermaid

Replying to @Νικολλ ταφφ ✨ Είπα με το νέο έτος να σας ετοιμάσω ένα βίντεο στο οποίο εξηγώ πως ξεκίνησε και ιδρύθηκε τελικά η πρωτη ακαδημία Γοργόνων της Ελλαδας! Είμαι ευγνώμων για αυτή την διαδρομή και σας ευχαριστώ όλους και όλες που είστε δίπλα μου σε αυτό το εγχείρημα! Σημαίνει πολλά για εμένα που υποστηρίζεται με κάθε τρόπο την επιχείρηση μου αυτή και εύχομαι στο μέλλον να πετύχουμε όλους τους στόχους που έχουμε θέσει μαζί! Ζητω οι γοργονες λοιπον! 🙌🏽🧜🏽‍♀️ ththessalonikimermaidacademyhthessalonikimermaidrgratefulογοργονεςογοργονακιαemermaidse#merpeople

♬ original sound – Thessaloniki Mermaid Academy

Χαρίκλεια πως πήρες την απόφαση να δημιουργήσεις κάτι τόσο πρωτότυπο όπως την Ακαδημία για γοργόνες στην Ελλάδα ;

Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την συνέντευξη Άλκηστη. Είναι χαρά και τιμή μου να πρωτοπορώ στην χώρα μας, η οποία είναι ιδανική για την ανάπτυξη της τέχνης της γοργόνας.

DCIM100GOPROGOPR2048.JPG

Είναι κάτι που ξεκίνησε στην Αμερική και από εκεί εμπνεύστηκα και εγώ αντίστοιχα από πετυχημένους ανθρώπους στο είδος και το έφερα στην Ελλάδα. Το πήρα απόφαση μετά από χρόνια εργασίας σε διοικητικές θέσεις στις τέχνες, οπότε και αποφάσισα πως θέλω επιτέλους να κάνω κάτι δικό μου. Έτσι, ιδρύθηκε η Thessaloniki Mermaid Academy.

θα ήθελα να μου πεις την ιστορία σου, και αν είναι αυτό το κύριο επάγγελμά σου. 

Η ιστορία μου ξεκινάει με ένα μικρό κορίτσι που ακολούθησε το ένστικτό της.

Ξεκίνησα να εργάζομαι στην βιομηχανία των τεχνών και συγκεκριμένα της μουσικής από τα 17 μου ως τραγουδίστρια σε μαγαζιά της πόλης. Στα 22, όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Μουσική και το Τραγούδι, ακολούθησα τον δρόμο της εκπαίδευσης ως δασκάλα φωνητικής σε ωδεία και θεατρικού παιχνιδιού.

Δεν άργησα να ανακαλύψω τον χώρο του musical όπου και εργάστηκα για αρκετά χρόνια σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και εκεί απέκτησα και την πρώτη μου εμπειρία ως υπεύθυνη παραγωγής.

Με τα χρόνια κινήθηκα στον χώρο της μεταγλώττισης, του ραδιοφώνου και του κινηματογράφου στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εμπειρία μου πάνω στις αμερικάνικες παραγωγές ταινιών και ο ένας χρόνος που έζησα στο εξωτερικό, με έκαναν να λησμονώ την επιστροφή μου στην Ελλάδα και την έναρξη της δικής μου καλλιτεχνικής επιχείρησης.

Πλέον, οι τέχνες και συγκεκριμένα η τέχνη της γοργόνας είναι το κύριο επάγγελμα μου καθώς παράλληλα συνεχίζω να διδάσκω σεμινάρια μεταγλώττισης, career coaching και να σπουδάζω.

Πως ανταποκρίνεται ο κόσμος σε αυτό το εγχείρημα, δεδομένου ότι εδώ δεν είναι τόσο δημοφιλές το μάθημα γοργόνας όσο μπορεί να είναι στο εξωτερικό.

Ο κόσμος το αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή και το πιο ενδιαφέρον είναι

ότι οι ενήλικες έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής!

Νιώθω πως ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι, έχουν την ανάγκη να εκφραστούν, να μεταμορφωθούν, να νιώσουν την ελευθερία και την αίσθηση πως είναι και πάλι μικρά παιδιά.

Αγόρια και κορίτσια επιλέγουν την τέχνη της γοργόνας ως κολύμβηση αναψυχής ή ως ένα νέο ενδιαφέρον χόμπι που παράλληλα γυμνάζει με τον καλύτερο και λιγότερο επίπονο τρόπο ολόκληρο το σώμα.

Καθημερινά δεχόμαστε μηνύματα στις σελίδες μας από όλη την Ελλάδα για να ταξιδέψουμε την τέχνη της γοργόνας σε διάφορες πόλεις και αυτός είναι και ο στόχος μας για την νέα χρονιά!

@thessaloniki_mermaid

Έλα να ζήσεις την εμπειρία και να γίνεις κι εσύ μία πραγματική γοργόνα ! Μαθήματα στη ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη κάθε Σαββατοκύριακο και να κλείσεις τη θέση σου ακολούθησε το σύνδεσμο στην περιγραφή 🩵🧜🏽‍♀️✨ γογοργοναογοργονακιαογοργονεςemermaidtailsemerpeopleemerfolkemermaidsemertokemermaidtiktokhthessalonikimermaidhthessalonikikskgrgreecergreekμαμαθηματαmymcalclassesmemermaidshowemermaidingemermaidsrdragonisirenesemermaidperformanceiliveperformanceereallifefaitytaler#dream

♬ original sound – Marian Rivera – Marian Rivera

 

Eίσαι αυτό που λέμε επαγγελματίας γοργόνα ;

Πολύ σωστά. Ως επαγγελματίας performer η τέχνη της γοργόνας είναι κάτι που αγκάλιασα από την πρώτη στιγμή. Ξεκίνησα να ασχολούμαι με αυτό το 2018 και φέτος απέκτησα όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις για να μπορώ να εργάζομαι με ασφάλεια πλέον ως επαγγελματίας γοργόνα. Αντίστοιχα μπορώ να εκπαιδεύσω και να πιστοποιήσω μέσω της PADI κι άλλες γοργόνες και γοργόνους στην υπέροχη αυτή τέχνη. Υπάρχουν τρία διαθέσιμα επίπεδα πιστοποίησης για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.thessalonikimermaid.com

Τι ακριβώς είναι το mermaiding;

Το mermaiding ανήκει στην κολύμβηση αναψυχής. Αποτελεί έναν διασκεδαστικό τρόπο για να γυμναστείς και να ψυχαγωγηθείς, παράλληλα.

Η κολύμβηση είναι από μόνη της μια από τις καλύτερες γυμναστικές για όλες τις μυϊκές ομάδες, όμως η διαφορά της με το mermaiding είναι ότι εδώ προσθέτουμε και την τέχνη.

Μέσα από την τέχνη της γοργόνας οι μαθητές εκπαιδεύονται πάνω στη σωστή τεχνική του δελφινισμού και άλλων στυλ κολύμβησης καθώς ανακαλύπτουν και έχουν την ελευθερία να δημιουργήσουν τον δικό τους νέο γοργονο-χαρακτήρα (mersona). Είναι κάτι πολύ δημιουργικό,  γιατί ξαφνικά παίζεις θέατρο στο νερό και μαζί με την ουρά μεταμορφώνεσαι πράγματι σε ένα μυθικό πλάσμα.

Ταυτόχρονα, το mermaiding ανήκει σε μία ολόκληρη κοινωνία ανθρώπων παγκοσμίως, που  υποστηρίζουμε και διαδίδουμε την προστασία του πλανήτη και της θαλάσσιας ζωής. Είναι λοιπόν κάτι παραπάνω από το να είσαι γοργόνα, είναι χαρά, ελευθερία και απόλαυση. Έχουμε δημιουργήσει ένα υπέροχο trailer (θα το βρείτε εδώ) της Ακαδημίας για όσα άτομα θέλετε να το απολαύσετε και να γνωρίσετε λίγο καλύτερα τι είναι για εμάς η τέχνη της γοργόνας.

Ποιες ηλικίες αφορά, μπορεί και ένα μικρό παιδάκι να έρθει στην Ακαδημία;

Αφορά όλες τις ηλικίες! Έχουμε δημιουργήσει πακέτα εμπειριών και για μικρά παιδάκια αλλά τα μαθήματα εκπαίδευσης ξεκινούν από την ηλικία των 6 ετών και πάνω για όλα τα άτομα που ξέρουν κολύμπι. Στις μικρότερες ηλικίες κάνουμε ιδιαίτερα μαθήματα ή εμπειρίες μαζί με τον/την κηδεμόνα όπου βάζουμε τις ουρές και βγάζουμε φωτογραφίες και βίντεο στο νερό! Φυσικά υπάρχουν και τα παιδικά πάρτι, όπου οι γοργόνες μας έρχονται στον χώρο σας ή στην ΧΑΝΘ για να προσφέρουν μαγευτικές εμπειρίες στα παιδιά.

Που μπορεί κανείς να προμηθευτεί ουρά γοργόνας;

Είμαστε επίσημοι μεταπωλητές τις Finfun της γνωστώτερης εταιρείας ουρών γοργόνας παγκοσμίως. Ο τρόπος για να προμηθευτεί κανείς ουρά γοργόνας είναι να ζητήσει το πακέτο μεταμόρφωσης στην Ακαδημία. Αποφασίσα πως δεν με ενδιαφέρει να κάνω εμπόριο γοργονοουρών αλλά να εκπαιδεύω όποιο άτομο θέλει να κάνει αγορά, καθώς στην Ελλάδα έχουμε από τα υψηλότερα ποσοστά πνιγμών στην χώρα.

Έτσι λοιπόν αν θέλεις ουρά για σένα ή τα παιδιά σου, κλείνεις ένα ραντεβού, επιλέγεις την ουρά σου και μαθαίνεις πως να την χρησιμοποιείς σωστά και με ασφάλεια!

Το σωματικό βάρος παίζει κάποιο ρόλο στο κολύμπι ως γοργόνα;

Κανένα απολύτως! Η Ακαδημία μας φιλοξενεί όλα τα σωματότυπα και όλες τις ηλικίες, χωρίς διαχωρισμούς. Διαθέτουμε όλα τα νούμερα γοργονοουρών και δημιουργούμε και τις δικές μας, αν προκύψει τέτοια ανάγκη.

Η τέχνη της γοργόνας είναι για όλους και όλες! Είναι για το παιδί μέσα μας που θέλει να ζήσει αυτή την εμπειρία!

Για να εμψυχώσουμε τον κόσμο να δει την δική του εσωτερική ομορφιά, διοργανώνουμε ένα σεμινάριο υποβρύχιας φωτογράφησης, Underwater Modeling στα τέλη του Ιανουαρίου ανοιχτό για όλους και όλες! Το σεμινάριο αυτό αφορά την εσωτερική ομορφιά και την ελευθερία που νιώθουμε κάτω από το νερό. Η διάρκεια είναι 2 ημέρες για να εκπαιδευτούμε και να φωτογραφηθούμε μαζί, κάτω από το νερό, ως ο καλύτερός μας εαυτός. Παρέχονται εκπαίδευση άπνοιας και ασφάλειας στο νερό, κουστούμια και φωτογράφηση. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.thessalonikimermaid.com

Δυστυχώς μέχρι στιγμής είστε μόνο στη Θεσσαλονίκη. Θα έρθετε και στην Αθήνα;

Σωστά! Η έδρα μας είναι στην Θεσσαλονίκη, όμως σχεδιάζουμε να επισκεφτούμε ολόκληρη την Ελλάδα! Σύντομα θα ταξιδέψουμε και κοντά σας, όχι μόνο για μαθήματα γοργόνας, αλλά και τα γυρίσματα ενός μουσικού βίντεο κλιπ! Περισσότερα για αυτά σύντομα στα κανάλια μας στα κοινωνικά δίκτυα.

Kλείνοντας, μιας και όλα τα κορίτσια λατρεύουμε τις γοργόνες, θα ήθελα να μου μιλήσεις για τα συναισθήματα που γεννά η εμπειρία του να γίνεσαι κανονική γοργόνα. Τι λένε αυτοί που το βιώνουν;

Πραγματικά οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν το συναίσθημα που νιώθω εγώ προσωπικά, γι αυτό προτείνω να διαβάσετε τις απαντήσεις δύο μαθητριών μου!

«Η μεταμόρφωση ξεκινάει με το που ακουμπάς το ύφασμα. Αρχίζεις να νιώθεις ενθουσιασμό και ταραχή. Βουτάς στο νερό, και οι κινήσεις είναι αυθόρμητες, αρμονικές, σαγηνευτικές. Η μεταμόρφωση, το άδειασμα δηλαδή του μυαλού, σου χαρίζει “βράγχια” και η ησυχία του βυθού σε καθηλώνει. Μόνο με τον εξοπλισμό της γοργόνας, ο βυθός σε θεωρεί δικό του πλάσμα. Πρέπει να “χορέψεις” με σεβασμό και συγχρονισμό με το νερό, και θα νιώσεις τη μαγεία. Τη μαγεία της εξερεύνησης ενός κόσμου βαθιά στη θάλασσα, κι ενός κόσμου διαφορετικού, μέσα σου. Η τέχνη της γοργόνας είναι ο δρόμος για την αγάπη και το σεβασμό της θαλάσσιας πανίδας και χλωρίδας. Αλλά και για την εξερεύνηση των ορίων σου, την ανάπτυξη τους, την εξέλιξη της εσωτερικής κι εξωτερικής ομορφιάς σου, της αυτοπεποίθησης σου, και της εκτίμησης του εαυτού σου.»

Χριστίνα Γρε

“Είναι κατι το μαγικο ! Για μια ώρα ξεχνάς τα προβλήματα της καθημερινότητας, φοράς μια ουρά και ” βρουμ” μεταμορφώνεσαι σε μια γοργόνα! Δεν μπορώ να φανταστώ κατι πιο συναρπαστικο και διασκεδαστικο απο το mermaiding. Νιωθω πολυ χαρουμενη που ειμαι στο Thessaloniki Mermaid Academy ”.

Εύη Βαλούκα

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles