33.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Αμαλία Βίνος: Η φωνή “προδίδει” τα πάντα : Τον χαρακτήρα, την προσωπικότητα, τους φόβους, την χαρά, τον έρωτα

Με την Αμαλία Βίνος, την πολύ γνωστή δασκάλα φωνητικής, κάναμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το πως η φωνή μπορεί να θεραπευτεί, και να δεις όλη την ζωή σου να αλλάζει, και πως θεραπεύοντας τη φωνή, μπορείς να θεραπεύσεις το σώμα σου.

Εξάλλου όπως λέει η πολύ έμπειρη δασκάλα, η φωνή προδίδει τα πάντα: το χαρακτήρα, την προσωπικότητα, τους φόβους, τη  χαρά, τον έρωτα, τη δύναμη, την αυταξία.

απο τη στιγμη που αντιμετωπισεισ το τραυμα που μπλοκαρει  την φωνη σου μπορεισ να επιτυχεισ τα παντα 

Αμαλία έχεις πει κάτι συγκλονιστικό. Έχεις πει «έχασα τη φωνή μου, με όσα είχα πνίξει μέσα μου». Μίλησέ μου για αυτό.

Στην πραγματικότητα όλοι μας ανεξαιρέτως χάνουμε ένα μέρος της φωνής μας με όλα εκείνα που καταπνίγουμε μέσα μας, επαναλαμβάνω όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου. Όλες οι τραυματικές εμπειρίες της ζωής μας επηρεάζουν άμεσα τη φωνή μας. Όλα τα συναισθήματα που δεν εκφράζουμε, όλα τα «όχι» που δεν έχουμε το θάρρος να πούμε, όλα τα «ναι» που δεν έχουμε το θάρρος να πραγματοποιήσουμε επιβαρύνουν τη φωνή μας. Κάπου εκεί βρίσκεται και η δική μου ιστορία.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amalia Vinos (@amaliavinos)

Πως έφτασες να γίνεις η δασκάλα φωνητικής που εμπιστεύονται πολλά από τα πιο λαμπρά αστέρια του πενταγράμμου. 

Για εμένα υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος για να «φτάσεις» κι αυτός είναι η συνεχής εκπαίδευση του εαυτού σου. Ένα ταξίδι που ευτυχώς δεν τελειώνει ποτέ. Όσο για τα λαμπρά ονόματα, θα σου πω ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω τους ανθρώπους. Για μένα υπάρχουνε μόνο οι μαθητές μου.

Έχεις πει σε συνέντευξή σου ότι έχεις αναλάβει εντελώς παράφωνους, και τώρα είναι επαγγελματίες τραγουδιστές! Πως γίνεται αυτό;

Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουνε παράφωνοι άνθρωποι. Τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας. Από τη στιγμή που θα βρούμε και θα αντιμετωπίσουμε το τραύμα που μπλοκάρει τη φωνή σου μπορείς να επιτύχεις οτιδήποτε ονειρευτείς!

 Έχεις πει «απελευθέρωσε τη φωνή σου και θεράπευσε το σώμα σου» . Πόσο στενά συνδέονται αυτά τα δύο;

Είναι πια επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η φωνή και το σώμα είναι άμεσα συνδεδεμένα. Μια υγιής φωνή διαπερνάει όλο το σώμα. Όταν εμείς μπλοκάρουμε το σώμα λόγω Ψυχολογικών παραγόντων, λόγω  της στεναχώριας, δηλαδή όταν στενεύουμε το χώρο που υπάρχει στο σώμα μας, τότε και το σώμα ασθενεί.

Μέσα από την τεχνική της αναπνοής και με την επαναφορά της φωνής μέσα σε όλο το σώμα αυτομάτως το θεραπεύουμε.

Φυσικά, επαναλαμβάνω πάντα, ότι η αρωγή και η παρακολούθηση από ειδικούς φωνίατρους είναι απαραίτητη στη θεραπεία της φωνής.

Πως συνδέεται η αναπνοή με τη φωνή;

Η φωνή δημιουργείται μέσω της αναπνοής. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει φωνή χωρίς αναπνοή. Το θέμα είναι να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας στην σωστή / υγιή αναπνοή για την ψυχολογία και τη φωνή μας.

Νομίζω πως ο κόσμος στο σύνολό του αγνοεί την δύναμη της φωνής στη ζωή του. Άραγε η φωνή προδίδει τον τρόπο που σκέφτεται η καρδιά;

Η φωνή προδίδει τα πάντα: το χαρακτήρα, την προσωπικότητα, τους φόβους, τη  χαρά, τον έρωτα, τη δύναμη, την αυταξία.

Mίλησέ μας για εμπειρίες ανθρώπων που έζησες και έκαναν μια τεράστια αλλαγή στη ζωή τους.

Αισθάνομαι πολύ τυχερή που έχω βιώσει ιστορίες ανθρώπων που είτε είχαν χάσει, είτε είχανε μπλοκάρει τη φωνή τους και μαζί μπορέσαμε βήμα – βήμα να ξεκλειδώσουμε τις πόρτες για τη φωνή.

Γι’ αυτό το λόγο έχω ονομάσει έτσι και το σεμινάριο μου: SoulKey, find your own voice. Εννοώντας ότι η φωνή είναι το κλειδί της ψυχής. Στο σεμινάριο ασχολούμαστε με την ψυχολογία αλλά και με το τραγούδι, με την τεχνική αλλά και με την ερμηνεία γιατί όλα παίζουν το ρόλο τους στο ξεμπλοκάρισμα της φωνής.

Είναι πραγματικά πολύ συγκινητικό το συναίσθημα της χαράς και της απελευθέρωσης που βλέπεις στο πρόσωπο των ανθρώπων όταν ξανά βρίσκουν τη φωνή τους.

Κλείνοντας θα ήθελα να μας δώσεις ορισμένα tips για το πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την φωνή μας και να ακουστούμε. Τι κάνουμε λάθος;

Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να κάνουμε είναι να βρούμε το θάρρος να επιστρέψουμε πίσω στον εαυτό μας. Να μας αγαπήσουμε από την αρχή. Να αναρωτηθούμε ποιοι είμαστε, ποιος είναι ο σκοπός μας, ποια είναι τα όνειρά μας, ποιο είναι το όραμα για τη ζωή και να βαδίσουμε προς αυτό το δρόμο με θάρρος. Χρειάζεται να αρχίσουμε να λέμε «όχι». Να δηλώσουμε τις επιθυμίες μας. Χρειάζεται να είμαστε αυθεντικοί. Είναι ένας δρόμος που ίσως έχει μοναξιά, αλλά όπως λέω πάντα «Καλύτερα μόνος παρά με κακή παρέα».

΄΄ασ βαλουμε στη ζωη μασ το τραγουδι” ειναι τοσο θεραπευτικο για την ψυχη και το σωμα 

Επίσης χρειάζεται να βάλουμε στη ζωή μας το τραγούδι. Χρειάζεται να τραγουδάμε με την πρώτη ευκαιρία, κάθε μέρα, οπουδήποτε κι αν βρεθούμε. Και αυτό δεν το λέω από θέμα διασκέδασης μόνο, αλλά από την οπτική της θεραπείας. Δεν μπορούμε καν να φανταστούμε πόσο θεραπευτικό είναι το τραγούδι για την ψυχή και το σώμα μας. Βάλε το τραγούδι στη ζωή σου!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles