25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Συνειδητοποίησε αυτές τις αλήθειες και θα αλλάξει η ζωή σου

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΙΣ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

Nα μοιράζεσαι τα πάντα

Άσχετα με το πόσο εμπιστεύεσαι τους φίλους και συγγενείς, καλό είναι να μην αποκαλύπτεις τα πάντα, ιδίως τα σχέδια σου. Θα διαπιστώσεις ότι πολλές φορές , όταν λες κάτι προτού να γίνει, δεν γίνεται ποτέ..

Να στηρίζεσαι στο 9 – 5 ωράριο σου

Το να στηρίζεσαι αποκλειστικά στο ωράριο που έχεις συνηθίσει χρόνια ως αποκλειστική πηγή εισοδήματος, αποκλείει την φαντασία αλλά και την δημιουργία ενός καινούργιου, με άλλες απροσδόκητες πηγές, όπως το να αναπτύξεις ένα ταλέντο σου ή να κάνεις κάτι που αγαπάς.

Να μην φροντίζεις το σώμα σου

Το να τρέφεσαι σωστά, να γυμνάζεσαι έστω περπατώντας, και να κοιμάσαι καλά, είναι το τρίπτυχο για να προσέχεις τον ναό του πνεύματός σου, το σώμα σου, που είναι αυτό που θα σε πάει όπου επιθυμείς, και πρέπει να είναι υγιές.

Να κάνεις ότι κάνουν οι φίλοι σου

Αν οι φίλοι σου πχ στηρίζονται αποκλειστικά σε μια κατάχρηση για να περάσουν καλά, μήπως ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείς;

Να κατηγορείς για όλα και μόνο τους γονείς σου

Παρότι μπορεί να υπάρχει τραύμα και μάλιστα ενεργό σε κάποιους από την παιδική ηλικία, είναι μια μεγάλη παγίδα να κατηγορείς μονίμως τους γονείς. Αυτό σε απομακρύνει από το να πάρεις την ευθύνη της δικής σου ζωής, και μόνο τότε μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου.

Να περιμένεις πάντα την σωστή στιγμή

Άλλη μια μεγάλη παγίδα. Περιμένοντας απλώς την μεγάλη στιγμή, ίσως και να μην έρθει ποτέ. Αντιθέτως το συν Αθηνά και χείρα κίνει .. μπορεί να φέρει αποτέλεσμα.

Να παίρνεις προσωπικά κάθε κριτική

Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό για κάποιους, ιδίως, που έχουν την τάση να τα παίρνουν όλα πολύ προσωπικά, όμως είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην χαρίζεις την ενέργειά σου, στους άλλους. Είναι βέβαιο ότι όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν το ίδιο αισθητήριο, επομένως κάθε κριτική είναι εντελώς υποκειμενική. Και δεν θα πρέπει να την αφήνουμε να μας καθορίζει.

Να παίρνεις συμβουλές από όλο τον κόσμο!

Πραγματικά αυτό μπορεί να σε οδηγήσει στην τρέλα. Είναι σαν την παροιμία με τον άνθρωπο με τον γάιδαρο, που κάθε φορά άκουγε και διαφορετική γνώμη και στο τέλος αποτρελλάθηκε. Η ζωή ανήκει σε εμάς, και όχι σε όλο τον κόσμο.

Να ακολουθείς τυφλά τις συμβουλές των βιβλίων

Πράγματι τα βιβλία έχουν πολύτιμες συμβουλές, αλλά το φιλτράρισμα και η προσαρμογή στην προσωπικότητα του καθενός, είναι απαραίτητα προκειμένου να γίνουν και εφαρμόσιμα!

Να προσπαθείς να εντυπωσιάζεις τους άλλους

Από τις μεγαλύτερες παγίδες, καθώς σου στερεί την χαρά να είσαι ο εαυτός σου. Θυμηθείτε, ότι οι άνθρωποι που ξεχώρισαν ήταν οι αυθεντικοί άνθρωποι κάθε φορά που δεν είχαν πρόβλημα να μοιραστούν την αλήθεια τους.

Να εξαρτάσαι από άλλους

Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να βασίζεται στον εαυτό του ο καθένας, και όχι σε άλλους είτε είναι σύντροφος, είτε γονέας, είτε ένας απλός ενήλικας.

Να λες ψέματα στον εαυτό σου

Όταν αποφασίσεις να σταθείς με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό σου, τότε θα αλλάξει και η ζωή σου.

Να περιμένεις για ευκαιρίες

Όλοι έχουμε πέσει σε αυτή την παγίδα, το είπαν τα άστρα πχ, να φτιάξει ο καιρός, να γίνουν εκλογές κτλ. αν σκέφτεσαι και λειτουργείς έτσι, πρέπει καλύτερα να πεις αντίο στις ευκαιρίες…

Να διαφωνείς, και κυρίως να μαλώνεις με τον κόσμο

Περιττό ξόδεμα ενέργειας. Θα υπάρξουν και άνθρωποι που θα αδυνατήσουν να καταλάβουν αυτό που εννοείς, ή που θα θέλουν να το κάνουν με διαφορετικό τρόπο. Η αταραξία είναι το καλύτερο όπλο για προστασία.

Ο φόβος της απόρριψης

Αυτό είναι το καλύτερο για το τέλος. Τρέμουμε την απόρριψη, τόσο πολύ μην την πάθουμε. Και όταν την παθαίνουμε συνειδητοποιούμε, αυτό ήταν; και μετά το ακόμα καλύτερο είναι ότι 100/100 φορές, η απόρριψη είναι κρυμμένο δώρο. Για να σε πάει πιο κοντά στον δρόμο σου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles