25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Από την κατάθλιψη και τον νευρικό κλονισμό, σε μία από τις πιο επιτυχημένες Ψηφιακές Δημιουργούς

Μια ιστορία που οπωσδήποτε εμπνέει, είναι αυτή της Ασπασίας Κωβαίου, και έχουμε τη χαρά να την μοιράζεται μαζί μας.

Ασπασία Κωβαίου: ημουν ενασ ανθρωποσ καταθλιπτικοσ μεχρι που τα αλλαξα ολα

Αν θες να κάνεις το προϊόν σου μοναδικό, μέσα από το πιο πρωτότυπο περιεχόμενο, βρήκαμε από τα πιο ωραία προφίλ στο Instagram, το shoot.the.mirror της Ασπασίας Κωβαίου. Εκτός ότι αν μπεις, κολλάς, στην κυριολεξία με τις αναρτήσεις, και θες να τις διαβάσεις όλες, παίρνεις πολλές και πλούσιες ιδέες για να κάνεις το brand σου μοναδικό!

Και όμως, η Ασπασία ήταν ένας άλλος άνθρωπος το 2021. Ένας άνθρωπος καταθλιπτικός, αυτοκτονικός, χαλασμένος όπως η ίδια έχει πει. Και όλα αυτά τα άλλαξε, και πέτυχε, και σήμερα στο itsmyway.gr μοιράζεται την ιστορία της.

Ασπασία μίλησε μου για το πιο σκοτεινό κομμάτι της ζωής σου και πώς το αντιμετώπισες.

Είναι υπέροχο που αναφέρεις τη λέξη “σκοτάδι”, Άλκηστη. Γιατί έτσι ακριβώς ήταν. Λουσμένη σ’ ένα σκοτάδι που δεν ήταν αυτό που νόμιζα!

Βλέπεις, για 10 χρόνια νόμιζα ότι το σκοτάδι μου ήταν οι συνθήκες μου: Έλλειψη χρημάτων. Παχυσαρκία. Τοξικές σχέσεις. Κατάθλιψη. “Αν είχα άλλους γονείς…Αν είχα λεφτά…Αν δεν ήμουν αναβλητική…χοντρή…καταθλιπτική…”

Ενώ όλα αυτά ήταν απλώς το σύμπτωμα. Το ξυπνητήρι. Το πραγματικό πρόβλημα ήταν ότι δεν είχα μάθει ν’ αντιμετωπίζω τα προβλήματα, αλλά τα έθαβα σε ντελίβερι και Netflix.

Πήγαινα όπου με πήγαινε το ρεύμα. Γκρίνιαζα και κατηγορούσα. Δεν έβλεπα ότι: κανείς δεν (μου) φταίει, ό,τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στη ζωή μου είναι επιλογή μου κι έχω τη δύναμη ν’ αλλάξω τα πάντα.

Τόλμησες δημόσια να πεις ότι έπαθες νευρικό κλονισμό. Γιατί το έπαθες πιστεύεις, και πώς κατάφερες να το αλλάξεις;

“Δες μεεεε! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΛΕΠΕΙΣΣΣΣ!” ούρλιαζα στον άντρα μου απ’ το πάτωμα του μπάνιου, ενώ του πέταγα πάνες (καθαρές) της μικρής μας κόρης.

Και αυτή η 1η φρασούλα περιέχει το “γιατί το έπαθα”: Επειδή ένιωθα αόρατη. Ότι κανείς δεν με βλέπει – ακούει – υπολογίζει. Σαν να μην υπάρχω.

Δεν είχα μάθει, τότε, ότι για να με δουν πρέπει πρώτα να μάθω…ΕΓΩ να βλέπω: Τον εαυτό μου. Και τους άλλους.

Τη ζωή μου την άλλαξα με την εκπαίδευση.

Η εκπαίδευση στο NLP μου έμαθε να βλέπω τον εαυτό μου, να παίρνω την ευθύνη της ζωής μου και να με ενδυναμώνω. Το marketing και το copywriting μου έμαθαν να βλέπω τους άλλους. Τους δικούς τους πόνους, πόθους, πίκρες, δυσκολίες, επιθυμίες. Να συνειδητοποιώ ότι όλοι είμαστε ολόιδιοι και απόλυτα μοναδικοί…ταυτόχρονα! Και να τιμάω και τον εαυτό μου και τους άλλους εξίσου.

Τι είναι οι περιοριστικές πεποιθήσεις ; και τι ρόλο έπαιξε το NLP στη ζωή σου;

Πεποίθηση είναι η σταθερή άποψη ή γνώμη που θεωρούμε αλήθεια. Πχ. “Οι γυναίκες είναι ζηλιάρες”. Ή: To marketing είναι χειραγώγηση.” Είναι τα συμπεράσματα στα οποία καταλήξαμε λόγω του περιβάλλοντός μας, των εμπειριών, τραυμάτων, κουλτούρας κλπ. Και τα θεωρούμε αλήθεια, ενώ είναι γενικεύσεις.

Οκ. Κάποιες γυναίκες ζηλεύουν κάποιους άντρες, ανάλογα με την περίσταση. Και;

Το marketing μπορεί να το χρησιμοποιήσει κάποιος για χειραγώγηση. Και κάποιος άλλος για σύνδεση, δημιουργία, προσφορά. Από μόνο του είναι…ουδέτερο! Μπορώ να επιλέξω πώς θα το χρησιμοποιήσω!

Και το φανταστικό με τις πεποιθήσεις είναι ότι δεν υπάρχει “σωστό – λάθος”, “δίκιο – άδικο”, “αλήθεια – ψέμα”. Γιατί είναι απλές…γνώμες! Που μπορούμε να τις αλλάξουμε συνειδητά!

Αρκεί να παρατηρούμε τις σκέψεις μας και να ρωτάμε: Αυτό που είπα/ σκέφτηκα/ πιστεύω με ενδυναμώνει ή με περιορίζει (περιοριστική πεποίθηση); Με συνδέει με τους συνανθρώπους μου ή με απομακρύνει;

Το NLP με βοήθησε να καταλάβω ότι δεν είμαι χαλασμένη – άρρωστη – προβληματική. Ότι όλα όσα έκανα ήταν φυσιολογικά, γιατί…έτσι είχα μάθει. Όλα μαθαίνονται. Και ξεμαθαίνονται.

Πώς είναι η ζωή σου σήμερα; Και πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με τη ψηφιακή δημιουργία περιεχομένου και το storytelling;

Γράφω κείμενα πωλήσεων για επιχειρήσεις και εκπαιδεύω επιχειρηματίες και κειμενογράφους να γράφουν αντιχασμουρητικά, να μοναδικοποιούν το brand τους και να έχουν ονειροπωλήσεις*. Χρησιμοποιώντας το storytelling, το NLP και τεχνικές πωλήσεων στα κείμενα του marketing τους. *Ονειροπώληση = Πουλάω στους ανθρώπους που λατρεύω να βοηθάω και μου δίνουν με χαρά όσα τους ζητάω.

Πώς είναι η ζωή μου; Είμαι εδώ και μιλάω μαζί σου, Άλκηστη! Και μοιράζομαι την ιστορία μου στο itsmyway.gr! Ααααα! Απίστευτο;!

Τι χρειάζεται για να ξεχωρίσει κάποιος ως content creatοr πιστεύεις, και τι δυσκολίες έχει; Έχει ίσως κορεστεί;

Η δημιουργία περιεχομένου είναι κάτι που θα έπρεπε να δοκιμάσουν όλοι οι άνθρωποι! Και δεν ξέρω αν θα κορεστεί ποτέ. Είναι μοιράζομαι τα μοναδικά μου χαρίσματα, ταλέντα, γνώσεις και βοηθάω τους συνανθρώπους μου”. Και είναι μαγικό! Σαν να έχουμε το προσωπικό μας podium σε μια πλατεία γεμάτη κόσμο και να έλκουμε ανθρώπους που ταιριάζουμε!

Πιστεύω ότι ξεχωρίζει κάποιος στα social media, με τον ίδιο τρόπο που ξεχωρίζει στη δουλειά του, στην παρέα του κλπ.: Με το να ακολουθεί το δικό του δρόμο, και όχι την πεπατημένη. Να είναι αληθινός, όχι απομίμηση.

Όλοι έχουμε μοναδικά χαρίσματα, ιστορίες, εμπειρίες. Αλλά δεν έχουμε μάθει να τα αναγνωρίζουμε, να τα εμπιστευόμαστε και να τα τιμάμε. Κάνουμε αυτό που κάνουν οι άλλοι επειδή “Ποια είμαι εγώ να κάνω κάτι διαφορετικό;”. Έτσι μάθαμε. Και μπορούμε να το αλλάξουμε!

Τα κείμενα σου και τα video είναι γεμάτα χιούμορ και φαντασία. Aπό πού αντλείς την έμπνευση;

Θα σου απαντήσω με δύο απ’ τις αγαπημένες μου φράσεις – mantras που με βοηθούν να εξασκώ το νέο mindset και να…δημιουργώ!

  1. “Γράφοντας έρχεται η έμπνευση”
  2. “Ό,τι καναλώνεις, γίνεσαι”

Δεν ξέρω πώς και από πού έρχονται οι ιδέες, αλλά όσο περισσότερο γράφω – κάνω – ζω – μαθαίνω, τόσο περισσότερες έρχονται!

Και, ανάλογα με το τι καταναλώνω (social, βιβλία κλπ)…αντίστοιχο περιεχόμενο φτιάχνω! Δεν μιλάω για copy-paste, αλλά για τις επιρροές που τρυπώνουν στο ασυνείδητο! Οπότε, εξασκώ το συνειδητό σκρολάρισμα και να μαθαίνω απ’ τους καλύτερους.

Υπήρξαν viral στιγμές με πελάτες που θα ήθελες να μοιραστείς, από την πιο περίεργη, μέχρι αυτή που ένιωσες ότι βοήθησες πάρα πολύ;

Με την Ομαδική Εκπαίδευση που έχω δημιουργήσει, το Copywriting Λούνα Παρκ, νιώθω ότι βοηθάω κάθε μέρα!

Βλέπω ανθρώπους ν’ αλλάζουν τη ζωή τους, να ξεφορτώνονται περιοριστικές πεποιθήσεις για τις πωλήσεις, τα χρήματα, την έκθεση κλπ. και να κάνουν άλματα μέσα σε λίγες εβδομάδες!

Και όλα αυτά επειδή απλώς μοιράζομαι όσα έμαθα! Είναι απίστευτο συναίσθημα! Και είμαι απόλυτα ευγνώμων γι’ αυτό!

Θα ήθελα να μοιραστείς ένα μήνυμα ενδυνάμωσης, και το όραμά σου!

Θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι είναι ΠΟΛΛΑ περισσότερα απ’ όσα τους έμαθαν να είναι. Ότι δεν είναι οι ταμπέλες τους, οι εμπειρίες, τα τραύματά τους. Ότι η προσωπικότητα, το IQ, οι συνήθειες…όλα αλλάζουν!

Και όλα μαθαίνονται! Αν δεν έχεις αυτή τη στιγμή τα αποτελέσματα που θες στη ζωή σου υπάρχει κάτι που δεν ξέρεις ακόμα. Υπάρχουν περισσότερα. Και μπορείς να τα έχεις!

Mini Bio: Η Ασπασία Κωβαίου είναι κειμενογράφος πωλήσεων και εκπαιδεύτρια copywriting. Ή, όπως λέει εκείνη…η μέρα που μπήκε φρέσκος αέρας στο marketing σου και φούντωσε τις πωλήσεις και το πάθος σου! Στο προφίλ της στο Instagram @shoot.the.mirror μοιράζεται συμβουλές και τρικς για να μοναδικοποιηθείς!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles