27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Γιατί δεν μετράει αυτό που λέτε;

Αυτό είναι ένα μάθημα που διδάσκονται πολιτικοί γιατί πρέπει να πείθουν για αυτά που λένε, επικοινωνιολόγοι, και άνθρωποι γενικότερα που θα παρουσιάσουν μια ιδέα, ή θα κάνουν μια επιχειρηματική συμφωνία.

Τελικά αν το καλοσκεφτεί κανείς ομως, αφορά όλους, ακόμα και τον άνθρωπο που θα θελήσει να πει σε αγαπώ στο ταίρι του, επειδή απλά αν δεν το εννοεί, θα τον προδώσει το σώμα του! 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΓΗΣΗ

Είναι συναρπαστικό ότι ο άνθρωπος σπάνια αντιλαμβάνεται ότι οι στάσεις, οι κινήσεις και οι χειρονομίες του, λένε μια ιστορία, την ώρα που η φωνή μπορεί να λέει μια άλλη! Εάν λοιπόν δεν έχουμε επίγνωση του τι κινήσεις κάνουμε, και λέμε ψέματα, ο άλλος θα το καταλάβει διαισθητικά.

Πως να πείσεις πχ κάποιον, όταν το σώμα σου είναι καμπουριασμένο, τα χέρια σου κρυμμένα, η τοποθετημένα το ένα πάνω στο άλλο, πάνω σε ένα τραπέζι, ή όταν κάνεις νευρικές κινήσεις, όπως να αγγίζεις τη μύτη σου, το αυτί σου.

Ακόμα και σε ένα ζευγάρι ή δύο φίλους που κάθονται σε ένα εστιατόριο και τρώνε, μπορούμε να βγάλουμε χρήσιμα συμπερασματα παρατηρώντας απλά αυτά που λένε. Για παράδειγμα εάν είναι στραμμένα το μεν στην Ανατολή, και το άλλο στη Δύση, μπορεί να δειχνει χάσμα επικοινωνίας. Αντιθέτως αν το ένα ζευγάρι πόδια, είναι στραμμένο στο άλλο, τότε σημαίνει σύμπνοια και ζεστασιά. Και στην περίπτωση που είναι φίλοι ότι περνούν πολύ ευχάριστα.

Θυμηθείτε το αντίθετο. Άνθρωποι που δεν περνούν καλά σε μια συνάντηση, έχουν συνήθως τα πόδια τους στραμμένα στην έξοδο. Αυτό γίνεται γιατί υποσυνείδητα έχει δοθεί το μήνυμα, δεν μου αρέσει εδώ, και φυσικά το σώμα το έχει ήδη αποκωδικοποιήσει.

Παρά λοιπόν τα συνηθισμένα πιστεύω, όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο βγάζουμε βιαστικά κάποια συμπεράσμτα, αναφορικά με την φιλικότητα, το κύρος τους, και την ερωτική τους διάθεση.

‘Ενα πολιτικό παράδειγμα 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Σιράκ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρίγκαν και ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μπομπ Χόουκ, χρησιμοποιούσαν τα χέρια τους, για να αποκαλύπτουν τα σχετικά μεγέθη του θέματος που τους απασχολούσε. Ο Χόουκ κάποτε υπεραμύνθηκε των αυξήσεων που έπρεπε να δοθούν στους βουλευτές, συγκρίνοντας τους μισθούς τους, με αυτούς των διευθυντικών στελεχών. Βασικά είπε οτι οι διευθυντές έπαιρναν πολύ περισσότερα χρήματα από τους βουλευτές.

Όμως κάθε φορά που έλεγε για τους μισθούς των βουλευτών, κρατούσε τα χέρια του ανοιχτά σε απόσταση ενός μέτρου το ένα από το άλλο.

Όταν όμως αναφερόταν στους μισθούς των Διευθυντών, τα χέρια του είχαν απόσταση μόλις 30 εκατοστά. Βλέπει κανείς πως έλεγε ψέματα..

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles