32 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Γιατί το σταύρωμα χεριών μπορεί να γίνει καταστροφικό;

Η γλώσσα του σώματος έχει πολλά μυστικά, και ένα από αυτά είναι ότι στέλνουμε με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε το σώμα μας διαρκώς ασυνείδητα μηνύματα. Το εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι ο συνομιλητής μας, πιάνει τα μηνύματα αυτά, χωρίς να χρειαστεί να πούμε τίποτα.

αν εισαι ομιλητησ, προσεξε καλα τη σταση που εχει το κοινο σου

Είναι εκπληκτικό ότι ένας έμπειρος παρατηρητής, μπορεί να καταλάβει από την γλώσσα του σώματος, πράγματα όπως, αν ένα ζευγάρι είναι ερωτευμένο, τι διαθέσεις έχει ένας εργοδότης από τον υποψήφιο, ποιος έχει το πάνω χέρι σε μια συζήτηση και πάει λέγοντας.

γιατί λοιπόν μια συνηθισμένη κίνηση όπως αυτή του να σταυρώνουμε τα χέρια μας, μπορεί να κάνει ζημιά;

Έρευνες που έγιναν στις ΗΠΑ, αναφορικά με το θέμα αυτό, έφεραν ανησυχητικά αποτελέσματα. Το πείραμα χώρισε εθελοντές σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα έπρεπε να παρακολουθήσει μια διάλεξη με τα χέρια χαλαρά και το σώμα επίσης, και η δεύτερη με τα χέρια σταυρωμένα καθόλη τη διάρκεια της διάλεξης.

Στο τέλος φάνηκε ότι η ομάδα με τα σταυρωμένα χέρια είχε συγκρατήσει 38% λιγότερες πληροφορίες από την πρώτη. Ενδιαφέρον είναι δε, ότι η δεύτερη ομάδα πιο αρνητική άποψη για την ομιλία και τους ομιλητές.

Επαναλήφθηκε το πείραμα αργότερα και έδειξε ακριβώς το ίδιο. Ο ακροατής που σταύρωνε τα χέρια όχι μόνο είχε περισσότερη αρνητική σκέψη για τον ομιλητή, αλλά έδινε και λιγότερη σημασία στα λεγόμενα.

Γιατί μερικοί ισχυρίζονται ότι αισθάνονται άνετα έτσι

Ακόμα και αν κάποιος αισθάνεται έτσι, θα πρέπει να σκεφτεί τι μήνυμα στέλνει στον συνομιλητή. Οι μελέτες έχουν δείξει πως οι αντιδράεσις των άλλων σε μια τέτοια κίνηση είναι αρνητικές, καθώς η κίνηση αυτη εκλαμβάνεται είτε ως άμυνα, είτε ως αρνητικότητα, ακόμα και επίθεση.

Επομένως αν είστε ομιλητής, προσέξτε τη στάση σώματος του κοινού, και αν δείτε αυτό, αλλάξτε το με κάτι χιουμοριστικο, και φυσικά όσοι το κάνετε, μην το κάνετε ιδίως όταν θέλετε αποκομίσετε ωφέλεια από τον συνομιλητή,

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles