27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Γυναίκες ηθοποιοί που μεσουράνησαν στα 80s και τι κάνουν σήμερα! (βίντεο)

Πανέμορφες ηθοποιοί που μεσουράνησαν την δεκαετία του 80, με τις βιντεοταινίες, τις disco, την αθωότητα.

πΩς ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗς ΤΟΤΕ ΕΠΟΧΗΣ;

Βάλαμε το πριν και το σήμερα, της Έφης Πίκουλα, της Βάνα Ασίκη, της Τέτας Ντούζου, της Νανάς Βενέτη που εξελίχθηκε σε μια αξιόλογη επιχειρηματία, της Ισμήνη Καλέση που μεσουράνησε, της αγαπημένης Καίτη Φίνου.

Η Έφη Πίκουλα

γεννήθηκε στο Ζευγολατιό Μεσσηνίας στις 21 Φεβρουαρίου 1959.  Πρωταγωνίστησε σε πολλά εξώφυλλα την δεκαετία του 80 με αφορμή τις πολλές βιντεοταινίες που άνθισαν τότε. Αγαπήθηκε πολύ για την ευγενική ομορφιά της και το κλασσικό της στυλ.

Τελείωσε τη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη το 1979 και πρωτοεμφανίστηκε το 1982. Έγινε γνωστή μέσα από τις ταινίες της δεκαετίας του ’80 και η καριέρα της έδυσε με το τέλος της πολύχρονης καθημερινής σειράς Η λάμψη το 2005 στην οποία έπαιζε από το 1995! Παντρεύτηκε το 1986 τον Τάκη Βουγιουκλάκη, που έχει φύγει από τη ζωή πια,  τον αδερφό της αείμνηστης Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Σήμερα η αγαπημένη ηθοποιός μέσα από τα αποσπάσματα που τη βλέπουμε:

Ισμήνη Καλέση

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Αθηνών του Γ. Θεοδοσιάδη αλλά και στο τμήμα Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συμμετείχε στα καλλιστεία του 1975 χωρίς να πάρει κάποιον τίτλο. Έπαιξε σε 9 ελληνικές ταινίες, όπως: «Με ιδρώτα και δάκρυα», «Οι φανταρίνες», «Γκαρσονιέρα για δέκα», «Άρπα-Colla», «Ρόδα τσάντα & κοπάνα Νο 2» κ.ά. αλλά έγινε ευρέως γνωστή και αγαπητή για το μοναδικό ταπεραμέντο της, σε κωμικούς ιδίως ρόλους, και τις ανεπανάληπτες καμπύλες της.

Σήμερα η κ. Καλέση έχει απασχολήσει πολλές φορές τα φώτα, καθώς λέει τα πράγματα έξω από τα δόντια, ενώ μένει μαζί με 40 γάτες, πλάσματα αγαπημένα στα οποία έχει επενδύσει γιατί μόνιμα ακούει ευχαριστώ από τις ψυχούλες αυτές.

Η Ισμήνη Καλέση ωστόσο είχε μια πολυτάραχη ζωή και δεν δίστασε να αποκαλύψει ότι “για δύο χρόνια ήταν στον ψυχίατρο με βαριά φάρμακα”.

Βίνα Ασίκη 

Μια ακόμα ηθοποιός που αγαπήθηκε πολύ τα 80s και μάλιστα έγινε ένα sex symbol της εποχής, ιδίως με τις εμφανίσεις της στις θρυλικές πια ταινίες Ρόδα, τσάντα και κοπάνα, έχοντας συνήθως το ρόλο της καθηγήτριας.

Η Βάνα Ασίκη είχε ένα πολύ θηλυκό και χαριτωμένο τρόπο ερμηνείας που οφειλόταν κατά ένα μεγάλο μέρος και στον χορό που έκανε από παιδί, και πρωταγωνίστησε κυρίως σε κωμωδίες στο πλευρό του Θανάση Βέγγου, του Σωτήρη Μουστάκα, του Κώστα Βουτσά, θρύλων του ελληνικού σινεμά.

Εδώ την βλέπουμε σε μία σκηνή με την αείμνηστη Ρίκα Βαγιάνη.

Σήμερα η αγαπημένη ηθοποιός έχει να διαχειριστεί την απώλεια του συζύγου της και σπουδαίου χορογράφου Ορέστη Δημητρίου, τον οποίον έχασε μέσα στο 2022, και μάλιστα ήταν μαζί του από τα 25 της χρόνια. Μαζί έχουν δημιουργήσει το παιδικό χοροθέατρο ΑΜΥΝΑ 

Η κ. Βάνα Ασίκη σήμερα, εξακολουθεί να είναι γλυκύτατη και πολυπράγμων.

πηγή Facebook

Τέτα Ντούζου 

Η Παναγιώτα (Τέτα) Ντούζου γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1964.

Τόνια Αδαμοπουλου Καιτη Φινου Τετα Ντουζου πηγή facebook

Η επίσης αγαπημένη ηθοποιός που μεσουράνησε τα 80s έγινε ευρύτερα γνωστή από την συμμετοχή της στην ταινία Ρόδα τσάντα και κοπάνα που σημείωσε ρεκόρ είσπραξης.

Είναι κόρη του Αντρέα Ντούζου και αδερφή του Στηβ Ντούζου, επίσης ηθοποιών. Η μητέρα της, Αναστασία Ντούζου, ήταν γνωστή συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής. Έφυγε με την οικογένεια της το 1967, σε πολύ μικρή ηλικία, για την Αμερική για να επιστρέψει στην Ελλάδα το 1980.

Έκτοτε συμμετείχε σε δεκάδες ταινίες κινηματογράφο και βίντεο, σε πολλές ως πρωταγωνίστρια, ενώ η φυσική χαριτωμενιά της προσέθετε bonus στους ρόλους που υποδυόταν.  Έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα του ελληνικού κινηματογράφου όπως με Μίμη Φωτόπουλο, Νίκο Ρίζο, Μάρω Κοντού, Στάθη Ψάλτη.

Πως είναι σήμερα η αγαπημένη ηθοποιός.

H φωτογραφία της είναι από τη σελίδα της στο facebook, σήμερα η Τέτα Ντούζου είναι 60 χρονών! Η ηθοποιός με το αγγελικό και ανέμελο πρόσωπο είχε μάλλον μια παραμυθένια ζωή!  Εγκατέλειψε στο πικ της καριέρας της την υποκριτική, όταν ο έρωτας της χτύπησε την πόρτα. Αρχες του 90 γνωρίζει τον μετέπειτα άνδρα της, βιομήχανο  Γιάννη Γεωργιάδη, και αποκτά μαζί του δύο κόρες.

Σο παρελθόν είχε ανοίξει μια μπουτίκ ρούχων στην Πατησίων και ένα nail spa. Σήμερα ζει στη Φιλοθέη, και ασχολείται με την μεγάλη αγάπη της ζωής της που είναι οι δύο τις κόρες.

πηγή facebook

Νανά Βενέτη 

Άλλη μια πανέμορφη ηθοποιός που ξεκίνησε για την σχολή Καλών Τεχνών αλλά την κέρδισε η υποκριτική.

Γεννήθηκε  και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με το γραμμικό σχέδιο αρχικά & ελεύθερο σχέδιο αργότερα, με στόχο την Σχολή Καλών Τεχνών και παρακολούθησε μαθήματα στην σχολή  Ελεύθερου & γραμμικού σχεδίου “Πλάκα” καθώς και ιδιαίτερα μαθήματα κοντά στον επιμελητή της σχολής Καλών Τεχνών κ. Βρασίδα Βλαχόπουλο” 1981-1982.

πηγή FACEBOOK

Όνειρό της ήταν η σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας όπου οι γονείς της δεν της επέτρεψαν να πάει τελικά, διότι δεν συμφωνούσαν στο να μείνει εκτός Ελλάδος μακριά από την οικογένεια.

Την ίδια χρονιά πού αποφοίτησε από το Λύκειο προσελήφθη μετά από οντισιόν και εμφανίστηκε πρώτη φορά σαν ηθοποιός στο θεατρικό έργο «Πλούτος» του Αριστοφάνη με το Λαϊκό Θέατρο Πειραιά όπου έπαιζε τον ρόλο τού Ερμή καθώς επίσης και σε παιδικές σκηνές με τις παραστάσεις «Ρομπέν των Δασών», «Μάγια η μέλισσα», και «Κοκκινοσκουφίτσα» όπου έπαιζε τον ομώνυμους ρόλους, με στόχο την οικονομική της ανεξαρτησία και με σκοπό να φύγει για σπουδές στην σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας.

Τελικά την κέρδισε η υποκριτική και βρέθηκε να παίζει να μεγάλους πρωταγωνιστές όπως ο Δημήτρης Πιατάς, ο Σωτήρης Μουστάκας και η Κατερίνα Γιουλάκη. Έκτοτε διάνυσε μια λαμπρή πορεία καθώς την κέρδισε ο χώρος της υποκριτικής, σπούδασε στην ανώτερη δραματική σχολή, ενώ με την ίδια επιτυχία μεταπήδησε μετά από χρόνια στο business με την ίδια να γίνεται μια δυναμική και αξιόλογη επιχειρηματίας, έχοντας την δική της μπουτίκ αρχικά με ρούχα από το Μιλάνο στο Κολωνάκι την οποία πούλησε το 1995.

Έπειτα ήρε την αποκλειστική αντιπροσώπευση για την Ελλάδα, της Ιταλικής εταιρείας TCMs.r.l. κατασκευής γερανοφόρων οχημάτων και εκτός από τον ιδιωτικό τομέα ασχολήθηκε και με τον τομέα τού Δημοσίου μέσω Διαγωνισμών.

Έτσι είναι σήμερα η Νανά Βενέτη

πηγη facebook

ενώ διατηρεί και την σελίδα της στο facebook https://www.facebook.com/venetinana

που μοιράζεται πολύ όμορφες στιγμές του χθες και του σήμερα με το κοινό της.

 

Καίτη Φίνου 

Άλλη μια εξαιρετικά αγαπημένη ηθοποιός που είναι εξαιρετικά ενεργή στα social media και σήμερα σε αντίθεση με τις προηγούμενες.

Το πραγματικό της όνομα είναι  Αικατερίνη Χρονιάδου και γεννήθηκε στην Έδεσσα στις 30 Δεκεμβρίου του  1958.

Σε πολύ μικρή ηλικία μετακόμισε στην Αθήνα. Το 1982 αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη και το ντεμπούτο της στο κινηματογράφο έγινε το 1980 στην ταινία Ο παρθενοκυνηγός μαζί με τον μεγάλο Σωτήρη Μουστάκα.

Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ταινία που έκανε η Καίτη Φίνου το ντεμπούτο της.

Την ίδια χρονιά γνωρίζεται με τον Στάθη Ψάλτη και γίνονται κινηματογραφικό ζευγάρι, παίζοντας μαζί σε πολλές ταινίες, κυρίως του Γιάννη Δαλιανίδη, ενώ γίνονται ζευγάρι και στη ζωή.

Η Καίτη Φίνου σήμερα είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media και στο facebook ,ενώ δεν έχει διστάσει ουκ ολίγες φορές να εκφράσει τη γνώμη της δημόσια για θέματα που απασχολούν την επικαιρότητα, για τις δυσκολίες με την υγεία της και τα οικονομικά της, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια διαμένει στο σπίτι του ηθοποιού της Άννας Φόνσου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles