27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δήμητρα Τασούλα: Η νεαρή μανούλα που κάνει θραύση στο ΤικΤοκ μας μιλά για τη ζωή της

Είμαι πολύ χαρούμενη για αυτό το πανέμορφο πλάσμα, που θα μπορούσε να γίνει case study! στο digital marketing. Χωρίς κανένα φτιασίδι, κανένα φίλτρο, βγήκε και είπε την αλήθεια της.

η ηλικια ειναι απλα ενασ αριθμοσ . δεν θα κρινω εναν ανθρωπο απο την ταυτοτητα αλλα απο τον χαρακτηρα του

Σε αυτη την συνέντευξη με την Δήμητρα, θίγονται θέματα που αποτελούν χρόνια στερεότυπα. Έχοντας συνηθίσει το κλασσικό, “κοντεύει σαράντα ετών και ακόμα να γίνει μάνα”, δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι υπάρχει και το αντίστοιχο “μάνα σε τόσο μικρή ηλικία, μα θα καταστραφεί η ζωή της”. 

Πόσο μάλλον όταν η Δήμητρα, και κάθε Δήμητρα, στα 21 της αποφασίζει να φέρει στον κόσμο ένα παιδάκι. Και στην περίπτωση της Δήμητρας, γίνεται λίγο πιο πολύπλοκο γιατί ο άνθρωπος της ζωής της είναι ένας έγχρωμος άνδρας.

Φυσικά οι γονείς πάντα θέλουν το καλύτερο για το παιδί τους. Δεν το συζητάμε αυτό. Αλλά γιατί να έχουμε συνδέσει το παιδί σε μικρή ηλικία, με βάσανα και δυστυχίες; Mπορεί κάθε γυναίκα σε κάθε ηλικία, με τον κατάλληλο άνδρα, να έχει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Και σε αυτό δεν παίζει ρόλο το χρώμα, αλλά η ανατροφή. Όπως λέει η Δήμητρα “όλοι το ίδιο χρώμα αίματος έχουμε”.

Την ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τα τόσα όμορφα μηνύματα που στέλνει.

Πως γίνεται να ανοίγεις λογαριασμό στο ΤικΤοκ και σε 15 ημέρες να εκτοξεύεται;

Δεν έχω ιδέα! Απλά πήρα την κάμερα του κινητού, και θέλησα να μιλήσω για τις εμπειρίες μου! Ο κόσμος ενδιαφέρθηκε, και ο λογαριασμός μέσα σε πολύ λίγες ημέρες με 11.400 ακολούθους, με κάθε προβολή βίντεο να ξεπερνά τις 80.000 προβολές.

Ξεκίνησα να μοιράζομαι τις εμπειρίες μου από την εγκυμοσύνη, το νοσοκομείο, και πριν την εγκυμοσύνη, ποια συμπτώματα είχα, πως ανακάλυψα ότι είμαι έγκυος και πως το πήραν οι γονείς μου.

Πως πήραν οι γονείς σου το γεγονός ότι έγινες μανούλα, όντας σε μικρή ηλικία;

Η αλήθεια είναι πως έπαθαν ένα «μικρό εγκεφαλικό» καθώς είμαι μόλις 21 χρονών, έχω ολοκληρώσει τις σπουδές μου, αλλά για εκείνους και τα δεδομένα τους είμαι μικρή. Επίσης τότε ο Μαξίμ ήταν ακόμη το αγόρι μου, είμασταν μόλις 10 μήνες μαζί και για αυτό τους ήρθε ξαφνικό.

Στην αρχή η αλήθεια είναι δεν με υποστήριξαν όσο θα ήθελα, αλλά σημασία έχει ότι στην πορεία όλα πήγαν καλά! Είναι κοντά μου και με βοηθάνε πάρα πολύ με το μωράκι που το λατρεύουν!

Εδώ να πω ότι πολλές φορές οι γονείς αντιδρούν ακαριαία όταν τα κορίτσια τους σε νεαρή ηλικία, μείνουν έγκυοι, και μπορεί να τους πουν τα κλασσικά όπως «μα είσαι τόσο νέα», «θα καταστραφεί η ζωή σου», γιατί απλά φοβούνται και μπορεί να είναι λογικό.

Ωστόσο εγώ θέλω να δώσω κουράγιο στις νέες μανούλες, και να πω, πως μπορείς να έχεις και το μωρό σου και να ζεις τη ζωή σου.

@dimitra8545

Μια αξέχαστη εμπειρία!! Εάν θέλετε μπορω να κάνω βίντεο σχετικά με την γέννα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισα! Ο,τι άλλο θέλετε , μπορείτε να με ρωτήσετε στα σχόλια❤️❤️ #μαμαδες_εννωθειτε #μαμαδεςτουτικτοκ #νεογεννητοελλαδα #μαμαδες #μητροτητα #γεννηση #νοσοκομειο #αλεξανδρα #μωρο #μητερεστουτικτοκ

♬ original sound – YoungMom💙

Το γεγονός ότι είσαι με έναν έγχρωμο άνδρα πως το πήραν ;

H αλήθεια είναι ότι δεν είχαν συνηθίσει κάτι τέτοιο, αλλά οι σχέσεις των δύο οικογενειών είναι πάρα πολύ καλές και δεν υπάρχει κανένα θέμα! Ο Μαξίμ είναι σαν και εμάς!

Το φιλικό σου περιβάλλον πως αντέδρασε σε αυτή την αλλαγή της ζωής σου;

Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι και πολύ κοινωνική. Έχω μονάχα δύο – τρεις φίλους. Η κολλητή μου δεν το πίστευε αρχικά, αν και της είχα πει ότι ήθελα να κάνω παιδί με τον Μαξίμ, όχι τώρα αλλά αργότερα ..αλλά προέκυψε, χάρηκε πάρα πολύ, καθ όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης με έπαιρνε τηλέφωνο να δει πως είμαι, και γενικά όταν δεν ήμουν καθόλου καλά ψυχολογικά με όλα αυτά, θυμάμαι ένα βράδυ ας πούμε να κλαίω μέσα στο μπάνιο του σπιτιού, ήταν πάντα εκεί για εμένα..

Πως γνωριστήκατε με τον Μαξίμ;

Δουλεύαμε μαζί σε ένα φούρνο με τον Μαξίμ. Εκείνος ήταν πίσω, καθαριστής, και εγώ μπροστά πωλήτρια. Στην αρχή κιόλας δεν τον γνώριζα καλά, γιατί το πρωί είχα την σχολή, και το απόγευμα εργαζόμουν έως τις 11, οπότε ήμουν κουρασμένη και μόνο το να κάνω σχέση δεν είχα στο μυαλό μου..

Κάποια στιγμή όμως ο Μαξίμ, ήταν να φύγει στη Γαλλία μόνιμα, και έτσι -κοίτα να δεις πως είναι η μοίρα, θα τον έχανα-… όμως η φίλη μου, τον έπεισε να μείνει, και μετά από εκεί και πέρα αρχίσαμε να βγαίνουμε, και μετά το ένα έφερε το άλλο.

Ο Μαξίμ λοιπόν είχε από νωρίς εκδηλώσει το ενδιαφέρον του, απλώς εγώ δεν έδινα και τόση σημασία. Η φίλη μου λοιπόν που γνώριζε και τα αισθήματά του, τον έπεισε να μείνει. Νομίζω ότι ήταν για να γίνει..

Παρ ότι έχουμε κάνει σημαντικά βήματα ως κοινωνία, ακόμα υπάρχει δρόμος ως προς τα στερεότυπα.. Σε προβλημάτισε ποτέ, αυτό το γνωστό, δυστυχώς, «τι θα πει ο κόσμος»;

Εγώ γενικά και σαν παιδάκι αγαπούσα πολύ την Αφρική σαν ήπειρο. Με γοήτευε. Αλλά και από μικρή δεν είχα κανένα θέμα με κανένα άνθρωπο. Είτε Αλβανός, είτε Κινέζος είσαι, οτιδήποτε, αρκεί να μου συμπεριφερθείς καλά. Δηλαδή, δεν θα κρίνω έναν άνθρωπο, από την ταυτότητα του. Κρίνω από τον χαρακτήρα του.  

Όσον αφορά τα στερεότυπα, το βλέπω και με τον Μαξίμ, κάποιες φορές στον δρόμο που υπάρχουν αυτά τα περίεργα βλέμματα, του στυλ, «τι κάνει αυτή με αυτόν» κτλ

Αλλά να πω εδώ, ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένους ανθρώπους. Η νέα γενιά, οι νέοι άνθρωποι δεν το έχουν αυτό!

Αλήθεια υπήρξε δικό σου εσωτερικό σοκ, δεδομένου ότι σκεφτόσουν να κάνεις παιδί, αλλά όχι τώρα;

Ήμουν από την αρχή πάρα πολύ αποφασισμένη. Ήξερα τι ήθελα. Ήξερα τι σχέση έχω με τον Μαξίμ, και πόσο αγαπιόμαστε. Δεν σκέφτηκα πραγματικά ούτε στιγμή να ρίξω το παιδί.

Δήμητρα με τι ασχολείσαι, μίλησε μου για τη ζωή σου.

Εργάζομαι σε ένα κέντρο αποκατάστασης ως νοσηλεύτρια, φυσικά τώρα είμαι με το μωρό που είναι μόλις 30 ημερών! Και ο Μαξιμ εργάζεται σε γνωστή αλυσίδα καταστημάτων, στην αποθήκη.

Τι σε ρωτάει ο κόσμος περισσότερο ο κόσμος;  Και τι θα έλεγες στα νέα κορίτσια που μπορεί να βιώσουν μια παρόμοια εμπειρία;

Στο τικ τοκ έχω πάρει αρκετά μηνύματα για το πως είναι να γίνεσαι μανούλα τόσο μικρή, πως περνάς την εγκυμοσύνη, και πως αντέδρασαν οι γονείς, γιατί αυτό αφορά πολλές νέες μανούλες. Και φυσικά δέχομαι και κάποια μηνύματα όπως «πως μπορείς να είσαι με αυτόν», και «τι του βρήκες».

Ο Μαξίμ όμως μου μαγειρεύει τόσο καιρό που είμαι ξαπλωμένη σε ένα καναπέ. Ποιος άλλος άνδρας θα το έκανε αυτό, αλήθεια;

Μια κοπέλα μου έστειλε ένα μήνυμα που με χαροποίησε πολύ. Μόλις είχε κάνει ένα τεστ εγκυμοσύνης είχε βγει θετικό, είναι μόλις 23 χρονών, όμως είμαι η πρώτη που το έμαθε. Με ρώτησε αν χρειαστώ στήριξη, μπορώ να σου στέλνω; και της είπα μα και βέβαια.

Και φυσικά υπάρχει ο κόσμος και είναι πολύς, που χαίρεται με την ευτυχία μας, και μας εύχεται τα καλύτερα.

Αυτό που απαντώ είναι ότι η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός. Και μπορεί να ακουστεί κάπως αυτό που θα πω, όμως θεωρώ πως για την ηλικία μου είμαι αρκετά ώριμη, και σε αυτό έχει βοηθήσει, κάποιες καταστάσεις που έχω ζήσει.

Πάντα καταρχήν ήθελα να είμαι ανεξάρτητη, να έχω τα δικά μου χρήματα, αλλά κυρίως ήξερα τι ήθελα από πολύ μικρή.  Και ακούω συχνά και «τι μπορεί να ξέρει ένα κοριτσάκι 21 χρονών» κτλ, όμως θα το ξαναπώ, πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός.

Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος, αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που ξεκίνησα το τικτοκ. Υπάρχουν και άλλα κορίτσια που θα μείνουν έγκυοι, και θα αρχίσουν να κλαίνε, και θα βιώσουν την αγωνία τι θα πουν οι γονείς, και πως θα το πάρουν. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στον κόσμο.

Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις Δήμητρα;

Όλοι είμαστε άνθρωποι που έχουμε το ίδιο χρώμα αίματος. Δεν χρειάζεται να κρίνουμε έναν άνθρωπο από το χρώμα του, οι αξίες ενός ανθρώπου δεν καθορίζονται από το χρώμα, αλλά από την ανατροφή του.

Να πω επίσης πως έχω υπάρξει ένα πολύ ντροπαλό παιδί. Ούτε και εγώ ξέρω πως πήρα την απόφαση να κάνω βίντεο, και τώρα που υπάρχουν τόσες προβολές, δεν με σταματάει ίσα ίσα που μου δίνει δύναμη, να συνεχίσω, και να βοηθάω τον κόσμο με τις εμπειρίες μου, και να τους δίνω κουράγιο.

@dimitra8545

Πάρε μια βαθία ανάσα και ξέχνα τα όλα. Σε λίγο καιρό θα τα θυμόμαστε και θα τα νοσταλγούμε!! 💙🙏 #μαμαδες_εννωθειτε #μαμαδεςτουτικτοκ #νεογεννητοελλαδα #μωρο #νεαμαμα #αγαπη💖 #μητροτητα

♬ original sound – YoungMom💙

Να μην φοβούνται οι νέες μανούλες ούτε στις αλλαγές στο σώμα τους, διότι όλα διορθώνονται με καλή θέληση. Επίσης επειδή το άκουσα και αυτό «πως θα έχω απωθημένα» και πως ¨θα ζήσω τη ζωή μου με ένα παιδί΄΄, τόσο μικρή, να πω ότι όλα μπορείς να τα κάνεις..

Και αν η γυναίκα θέλει να πάει ένα βράδυ να διασκεδάσει, και μπορεί η γιαγιά να κρατήσει το μωράκι, δεν είναι κάτι κακό. Όλα γίνονται. Εάν η μαμά είναι χαρούμενη, θα είναι και το μωρό χαρούμενο.

Ας κάνουμε αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους και ας αφήσουμε τα υπόλοιπα.

Δήμητρα εκτός ότι έχεις έναν εξαιρετικά δομημένο λόγο, δείχνεις αρκετά συγκροτημένη και δυνατή. Που οφείλεται;

Noμίζω πως οφείλεται στο γεγονός ότι έκανα πρωταθλητισμό, στο Ταε Κβον Ντο. Είναι ένα πάθος που μου λείπει πάρα πολύ γιατί έχω σταματήσει εδώ και 4 χρόνια. Μάλιστα κάθε φορά που είχαμε κατάληψη στο σχολείο, εγώ έπαιρνα το λεωφορείο και πήγαινα για προπόνηση. Έκανα τρεις ώρες προπόνηση και μου φαινόταν λίγο.

Να πω εδώ επειδή ο δάσκαλος είχε καταλάβει το ταλέντο μου, και εγώ όπως είπα ήμουν ένα πολύ ντροπαλό παιδί, με έβαλε μια μέρα να κάνω τις ασκήσεις μπροστά σε ένα κοινό εκατό ατόμων. Έπαθα σοκ, ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί, αλλά το έκανα..

Μετά όχι μόνο λύθηκα, αλλά βοηθούσα και τους υπόλοιπους με τις ασκήσεις τους.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles