27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο Σωτήρης Αδαμίδης για την πατέντα που κάνει θραύση, και τι σημαίνει καλή ζωή!

«Ορκίζομαι» στην σπανιότητα αυτού του ανθρώπου. Ένας εξαιρετικός ιατρός, ένας θαυμάσιος άνθρωπος, όλο εκπλήξεις.

Ο Κορυφαίος ιατρός  μασ μιλά για την πατέντα που δεν γνωρίζει πολύς κόσμος και αφορά τις γυναίκες

Οι ασθενείς του τον λατρεύουν, η αύρα του, ανακουφίζει και ηρεμεί, και ξέρεις ότι θα «σε κάνει καλά».

Και όμως αυτός ο άνθρωπος, πέρα από Διευθυντής Παθολογικού, έχει γράψει δύο ποιητικές συλλογές, με την παρότρυνση μάλιστα του μεγάλου μας Βασίλη Βασιλικού, και έχει κατοχυρώσει ευρεσιτεχνία για το νούμερο ένα πρόβλημα των γυναικών, την κυτταρίτιδα, με μη επεμβατική μέθοδο που κάνει θραύση.

Σε αυτήν την απολαυστική συζήτηση, μοιράζεται μαζί μας επίσης, ένα άγνωστο περιστατικό από την νοσηλεία του σπουδαίου ηθοποιού Κώστα Χατζηχρήστου, εξηγώντας τι σημαίνει τελικά «καλή ζωή»..

Είστε ένας άνθρωπος όλο εκπλήξεις. Σας γνωρίζουμε σαν εξαιρετικό Διευθυντή της Παθολογικής στο Ιατρικό, σας γνωρίζουμε σαν έναν από τους γιατρούς της αείμνηστης Αλίκης, σας γνωρίζουμε για την ψυχραιμία σας και τις γνώσεις σας. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε είναι ότι κατέχετε και μία καινοτομία – ευρεσιτεχνία, που μάλιστα αφορά τις γυναίκες. Θα ήθελα να μας μιλήσετε σχετικά.

Αγαπητή κ. Ζαλοκώστα, σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον που δείχνετε για την καινοτόμο ιδέα της βελτίωσης της εικόνας του σώματος που αφορά κυρίως τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας μέσα από την μεταβολική οπτική.

Η ιδέα προέκυψε στα χρόνια που ασχολούμαι με το μεταβολικό σύνδρομο, από τις αρνητικές επιπτώσεις του στο γυναικείο σώμα, την εικόνα του δέρματος, την χαλάρωση, την ανάπτυξη κυτταρίτιδας και πολλών άλλων αλλαγών.

Σε ομιλίες μας στα πλαίσια των ετησίων συνεδρίων της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη Μεταβολικού Συνδρόμου & Παχυσαρκίας της οποίας είμαι πρόεδρος έχουμε παρουσιάσει τις σχετικές επιστημονικές παρατηρήσεις με συνεργάτες μας αρκετές φορές που έτυχαν θερμής υποδοχής.

Η πρακτική εφαρμογή γίνεται βάσει πρωτοκόλλου το οποίο περιλαμβάνει μεταβολική ανάλυση με σχετικό λογισμικό, αναζήτηση αντίστασης στην ινσουλίνη, κατακράτησης εξωκυτταρίου υγρού, παρουσίας  συνδρόμου πολυκυστικών ωοθηκών και άλλων πιθανών ορμονικών μεταβολών, τα οποία αντιμετωπίζονται.

Βήμα – Βήμα η καινοτόμα μέθοδος που εξαφανίζει την κυτταρίτιδα

Στη συνέχεια η και παράλληλα χρησιμοποιώντας μη επεμβατική μέθοδο εφαρμογής πρωτότυπου  Gel –μη φαρμακευτικού προϊόντος (δίπλωμα ευρεσιτεχνίας), και με κατάλληλες οδηγίες από ειδικούς συνεργάτες μας διαιτολόγους για σωστή διατροφή και ήπια άσκηση προχωρούμε στην εντυπωσιακή αναζωογόνηση τόσο του υποδόριου όσο και του δέρματος.

Το σπουδαίο όμως είναι ότι παράλληλα με την αλλαγή στην εξωτερική εικόνα έχουμε σημαντική βελτίωση της υγείας των κυριών που ακολουθούν τις συστάσεις μας, με τη μείωση του σωματικού βάρους με απλό τρόπο, τη μείωση της κατακράτησης υγρών από την οποία υποφέρουν όλες σχεδόν οι γυναίκες, την εξαφάνιση της αντίστασης στην ινσουλίνη που οδηγεί με βεβαιότητα σε διαβήτη αν αφεθεί χωρίς αντιμετώπιση. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη σχεδόν εφαρμογή και περιγράφονται με γλαφυρό τρόπο από τις κυρίες –επώνυμες και λιγότερο γνωστές –που το έχουν δοκιμάσει.

Το σχετικό επιστημονικό βιβλίο με τίτλο  «From Metabolic Syndrome to Cellulite» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «αρμός» εδώ και κάποιο διάστημα .

Σωτήρης Αδαμίδης - Βιβλίο

Πως μπορεί ένας ιατρός, μάλιστα του δικού σας βεληνεκούς, να βρίσκει χρόνο για να εκδώσει -θαυμάσια ωστόσο- ποιητική συλλογή; Είναι θέμα διαχείρισης χρόνου, ή ανάγκης που θέλει εκφραστεί;

Οι ποιητικές συλλογές είναι πλέον δύο .Το «Πυρράζει γαρ ο Ουρανός» και το «Ότι Δεν Είχες Πουθενά Αλλού». Ο χρόνος είναι σε μια εργασία όπως αυτή πρακτικά πολύ περιορισμένος. Όμως τόσο η με -πολλή αγάπη παρότρυνση- του μοναδικού Βασίλη Βασιλικού –τον οποίο τυχαία συνάντησα για άσχετο με την ποίηση λόγο – όσο και οι αφορμές στην αληθινή ζωή των συγκινήσεων που την συνοδεύουν δεν γίνεται παρά να εκφραστούν με χρώματα και εικόνες, οι περισσότερες των οποίων αφορούν: «το ιερό δισκοπότηρο της ποιητικής  γραφής, δηλαδή εσάς τις γυναίκες».

Πως γεμίζετε τις μπαταρίες σας, δεδομένου ότι το επάγγελμα σας απαιτεί αυξημένα αντανακλαστικά, και πάρα πολλή ψυχραιμία.

 Οι «μπαταρίες» γεμίζουν με την αγάπη πάντα και αδειάζουν όχι από την αδιάλειπτη αναζήτηση της θεραπείας και των εξελίξεων, ή το χωρίς ανάπαυση 24ωρο ενός μάχιμου γιατρού, αλλά από την μη ικανοποιητική αντιμετώπιση των ασθενών που πάσχουν από μη ιάσιμες ασθένειες, η την μη κατανόηση για αυτή την πλευρά της ζωής ενός γιατρού από τους ανθρώπους με τους οποίους έρχεται σε στενή επαφή. Από την άλλη, λυπάμαι τους γιατρούς που χάνουν το χαμόγελό τους, μέσα από τις δυσκολίες του έργου τους.

 Έχετε μιλήσει στο παρελθόν για καταστάσεις με τους ασθενείς που η επιστήμη αδυνατούσε να εξηγήσει. Γίνονται θαύματα; Μπορούμε να πιστεύουμε σε θαύματα;

 Όταν έρχεσαι καθημερινά αντιμέτωπος με την ασθένεια είτε είσαι γιατρός, είτε ασθενής, καταλαβαίνεις τα επιστημονικά όρια στο να βοηθήσεις και πρέπει να μη διστάζεις κάνοντας τα πάντα για τον ασθενή, να υποκλίνεσαι στην πίστη είτε των ασθενών είτε των ιατρών.

”Έχω δει περιστατικά στην επιστημονική μου πορεία που δεν θα περίμενα να έχουν καλή έκβαση και που μέσα από την πίστη θα μπορούσαν να προσεγγισθούν”

Όχι φυσικά καταργώντας την επιστήμη. Καλό είναι ο γιατρός να είναι ταπεινός και να μην αποκλείει τις διαφορετικές προσεγγίσεις σε όσα συμβαίνουν στο χώρο της ασθενείας.

Πιστεύετε ότι στο μέλλον μπορεί να έρθουμε αντιμέτωποι και με μια νέα πανδημία;

Πανδημίες θα υπάρχουν πάντοτε. Το θέμα είναι να τις προσεγγίζουμε σωστά. Κι αυτό σημαίνει θωράκιση του ανοσοποιητικού, σωστή διατροφή, άσκηση, αποφυγή του συγχρόνου καταστρεπτικού τρόπου ζωής, αναζήτηση ηρεμίας και προσωπικού χρόνου για ποιοτική και πνευματική ζωή.

Τι θα συμβουλεύατε τους ανθρώπους για μία καλή ζωή;  Τι είναι καλή ζωή?

Νομίζω σας απάντησα στο προηγούμενο ερώτημα. Πάντως μια επιστροφή σε αξίες και συνήθειες που μας μεγάλωσαν, είναι σε σχέση με τον σημερινό τρόπο ζωής προτιμότερη … Μια πολιτεία που εξασφαλίζει σε όλους όρους ευημερίας που δεν εξαντλείται σε υλικές μόνο παροχές, που βάζει τάξη με όρια ποιοτικής ζωής, που δίνει ευκαιρίες και χρόνο στα νέα παιδιά, τις νέες οικογένειες ,είναι συστατική της καλής ζωής.

Η άγνωστη ιστορία με τον Κώστα Χατζηχρήστο και το μάθημα ζωής

Μια πνευματικότητα που δεν έχει καμία σχέση με ότι εκπέμπεται σήμερα από τα ΜΜΕ, είναι αναγκαία. Όσοι ακόμα μπορούν να χαλαρώνουν με τον παλιό ελληνικό και όχι μόνο κινηματογράφο, ζουν καλή ζωή. Θυμάμαι τον Κώστα Χατζηχρήστο όταν τον νοσήλευα και με …προειδοποίησε ότι δεν είχε χρήματα να με πληρώσει πως αντέδρασε όταν του απάντησα:

-Μα μας έχετε πληρώσει και εμένα και όλο τον ελληνικό λαό για γενιές ,ακόμα κι αν είχατε κάνει μόνο μία ταινία, τον μπακαλόγατο …

Μου ζήτησε δακρυσμένος να φέρω μια κάμερα να γράψω ένα video που θα σκηνοθετούσε εκείνος  για να το έχω ενθύμιο όταν όπως είπε «δεν θα ζώ », όπως και έγινε …Έπαιξε σε όλα τα κανάλια τότε το βράδυ της κοίμησής του.

Το έχω φυλαχτό εννοείται …Κι αυτό αγαπητή Άλκηστη είναι …καλή ζωή. Δηλαδή, το ότι …δεν υπάρχει θάνατος. Δεν υπάρχει …τέλος.

Καλή ζωή δεν είναι λοιπόν μόνο το πρότυπο της διατροφής η της άσκησης …Είναι πολλά άλλα που μια συνέντευξη δεν τα χωρά εύκολα. Ότι δεν χωρά εδώ λοιπόν, ίσως χωρά σε μια νέα ποιητική συλλογή..

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles