32 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Η ζωή του Τάκη Shelter: Από την χωματερή που φρόντιζε τα ζώα, μέχρι το καταφύγιο, και το τηλεφώνημα του Πρωθυπουργού

Τον έχουν χαρακτήρισει ως ”Άγιο των αδέσποτων ζώων’. Δεν είναι υπερβολή να πούμε, ότι η ιστορία του θα μπορούσε να διδάσκεται, και εδώ, παρουσιάζεται αφιλτράριστη.

Ακριβώς η αλήθεια του, από την αρχή, τις άθλιες συνθήκες που έζησε, το “θάυμα” που έγινε, μέχρι την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, αλλά και το τηλεφώνημα που προηγήθηκε, ακριβώς όπως τα βίωσε.

Τάκη, πως ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία;

Εγώ δούλευα στη νύχτα 20 χρόνια, πούλησα το night club που είχα, ήμουν και dj ταυτόχρονα, τα πούλησα γιατί κουράστηκα, και αφού είχα αποσυρθεί από τη νύχτα πήγα μία ημέρα στη χωματερή της πόλης μου, έτσι από περιέργεια να δω τι γίνεται.

Εκεί αντίκρυσα σκυλιά σε άθλια κατάσταση, άρρωστα, χτυπημένα, πέθαιναν… άλλο ήταν σε τραγική κατάσταση, σπασμένα τα πόδια του, τα κόκκαλά του πεταγόντουσαν έξω, μια τραγική κατάσταση. Αυτό το σκυλί φρόντισα πρώτο, και μετά επειδή είχα δει και τα υπόλοιπα, καθώς πηγαινοερχόμουν στην χωματερή κάθε μέρα, τα πήγαινα στους κτηνιάτρους, και έτσι έφτασα να φροντίζω περίπου 75 σκυλιά στην χωματερή.

Έτσι ξεκίνησα λοιπόν. Για αυτά τα 75 σκυλιά, ήθελα να πάρω ένα μικρό χωράφι, για να το κάνω καταφύγιο και να τα βάλω μέσα, τότε είχα χρήματα, καθώς είχα πουλήσει το μαγαζί μου, και αγόρασα λοιπόν ένα μικρό χωράφι. Το οποίο μάλιστα ήταν στα 300 μέτρα από τη χωματερή. Ένα ωραίο πρωί, λοιπόν, έβαλα όλα τα σκυλάκια μέσα και περπατήσαμε. Και καθώς ο χώρος ήταν αρκετός, πήρα και φρόντισα και άλλα σκυλάκια από την πόλη και έτσι κατέληξα να έχω 150 σκυλιά, και μετά 200, και μετά 250 κ.ο.κ

Τα σκυλιά όμως είχαν έξοδα, είχα δώσει όλα τα χρήματα που είχα, εργασία δεν είχα, και έφτασα στο σημείο να ζητάω δανεικά, έμπλεξα με τοκογλύφους, για να βρω χρήματα, πούλησα το αυτοκίνητό μου, ότι είχα και δεν είχα, και ήμουν σε άθλια κατάσταση.

οι γονεισ μου με ειχαν για τρελο, με στελνανε σε ψυχολογο

Ζητούσα πλέον δανεικά από τους γονείς μου, οι οποίοι με έβγαζαν έξω από το σπίτι, με είχανε για άρρωστο, με πήγανε λοιπόν στον ψυχολόγο γιατί με είχαν για τρελό, και ο ψυχολόγος μου είπε ότι δεν έχω κάτι, ότι απλά είμαι καλός άνθρωπος και βοηθώ τα ζώα!

Η κατάσταση ήταν πλέον άθλια, ήμουν σαν ένας ζωντανός νεκρός. Το μόνο που απέμενε καθώς χρωστούσα 50.000 σε τοκογλύφους, σε ανθρώπους από εδώ και από εκεί, και οι οποίοι με απειλούσαν με διάφορους τρόπους, δεν ήξερα τι να κάνω, ωστόσο τα σκυλιά πάντα είχαν φαγητό, και πάντα είχαν να πάνε στον κτηνίατρο. Φανταστείτε ότι καθώς είχα πουλήσει το αυτοκίνητο, είχα ένα παπάκι και πήγαινα με αυτό από το βουνό τα σκυλιά στον κτηνίατρο!

Το μόνο που μου είχε απομείνει τότε, ήταν το χωράφι, το καταφύγιο στην ουσία που είχα αγοράσει. Αυτό ήταν και το μόνο που μου απέμενε να πουλήσω. Μου είχε στοιχίσει περίπου 50.000 ευρώ μαζί με το φτιάξιμο που έκανα, και αυτός ο ίδιος που μου το είχε πουλήσει, μου το αγόραζε για ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ τώρα!

Φανταστείτε.. και μου έκανε και χάρη μάλιστα αν συμφωνούσα να κρατούσα τα σκυλιά τα δύο χρόνια, και μετά να τα βγάλω..

Δύο ακριβώς ημέρες πριν προβώ σε αυτή την αγοραπωλησία, καθώς δεν είχα άλλη επιλογή, κάνει μια δημοσίευση για εμένα η Daily Mail, η εφημερίδα στην Αγγλία, και ξυπνάω ένα πρωί που λέτε, και βλέπω ξαφνικά ένα σωρό μηνύματα στο κινητό μου, στο messenger, στο skype, και να γράφουν, συγχαρητήρια, και ξανά συγχαρητήρια, και ακούσαμε την εφημερίδα που έγραψε για σένα κτλ κτλ.

Για να είμαι ειλικρινής δεν πολυκατάλαβα τι είχε συμβεί γιατί ήμουν σε άθλια κατάσταση ψυχολογική, μέχρι που κοίταξα το Paypal. Εκεί είχα πάντα 50, άλλοτε 100 ευρώ, 200 το πολύ,  και εκείνη την ημέρα βλέπω ας πούμε, ένα ποσό της τάξης των 7.000 ευρώ. Τρελάθηκα! Λέω Παναγία και Χριστέ μου, πως είναι δυνατόν, και μετά κάνω ένα refresh, και 8.000, και το ποσό ανέβαινε! Όλα αυτά ήταν χρήματα από δωρεές από όλο τον κόσμο, επειδή απλά το είχε δημοσιεύσει η Daily Mail!

ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΘΑΥΜΑ ΠΩΣ ΣΩΘΗΚΕ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Αυτή ήταν η αιτία που σώθηκε το καταφύγιο και ξεχρεώσαμε, μου πήραν οι άνθρωποι αυτοκίνητο, ας είναι καλά η γυναίκα που παρακολουθούσε, γιατί εγώ δημοσίευα καθημερινά την ζωή μου με βίντεο, και αυτή η δημοσιογράφος τελικά παρακολουθούσε τις δημοσιεύσεις μου και με πήρε ένα πρωί και μου λέει, να κάνουμε μια συνέντευξη, που ήξερα εγώ την Daily Mail, να κάνω ότι μου πείτε, είπα και εγώ..

Έπαιρνε καθημερινά υλικό μάζευε, 1,5 μήνα πριν και όπως σου είπα, έγινε η κοινοποίηση που ΜΑΣ ΕΣΩΣΕ δύο ημέρες πριν πουληθεί το χωράφι.

Έτσι σώσαμε το καταφύγιο, και φτάσαμε από 5 στρέμματα, να έχουν γίνει 65 τώρα, και να φιλοξενούμε 500 ζώα. Τα 430 είναι σκυλιά. Έχουν υιοθετηθεί εκατοντάδες σκυλιά, έρχονται επισκέπτες, από όλο τον κόσμο, γιατί βλέπουν την καθημερινή μας  δουλειά στα social media, τώρα έχουμε και εργαζόμενους στο καταφύγιο, άνθρωποι βιοπαλαιστές που ζουν τις οικογένειές τους.

Γιατί υιοθετούν περισσότερο από το εξωτερικό και όχι από την Ελλάδα;

Γιατί έχουν περισσότερη παιδεία οι άνθρωποι αυτοί. Είναι απλό.

Ένιωσες ότι κάτι αλλάζει για την κακοποίηση των ζώων, με τον νόμο που τη θεωρεί πια κακούργημα;

Βεβαίως! Φυσικά και το ένιωσα! Γιατί εμένα με κυνηγούσαν πριν – δεν είναι τέλειος ο νόμος, είναι όμως καλύτερος από πριν-. Πριν λοιπόν αλλάξει ο νόμος μας κυνηγούσαν, για εμπόρους, και απαγορευόταν να πάμε να πιάσουμε ένα σκυλί από το δρόμο, γιατί λέει ήταν ιδιοκτησία του Δήμου.

Με τον νέο νόμο, κάθε φιλοζωικό σωματείο έχει δικαίωμα να περισυλλέγει μόνο του, χωρίς καμία παραίνεση του Δήμου, όποιο ζώο υποφέρει.

”Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ”

Για πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις σου.

Ο Πρωθυπουργός παρακολουθεί την δράση μας, εδώ και δύο χρόνια σχεδόν. Με είχε πάρει τηλέφωνο ενάμιση χρόνο και λίγο παραπάνω πριν τις εκλογές. Μάλιστα ο λόγος που με κάλεσε στο τηλέφωνο, ήταν γιατί είχα δημοσιεύσει ένα βίντεο με μια κυρία που είχε έρθει από την άλλη άκρη της γης, μόνο και μόνο για να επισκεφτεί το καταφύγιο.

Και λέω έτσι για πλάκα, στο βίντεο, αυτά να τα βλέπει ο Πρωθυπουργός της χώρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

Την επόμενη ημέρα, δεν θα το ξεχάσω ποτέ, στις 11.30 με καλεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σηκώνω και εγώ τηλέφωνο, μου λέει «Καλημέρα Τάκη είμαι ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Και εγώ απαντάω, ναι καλά και εγώ είμαι μια γάτα που κάνει νιάου – νιάου στα κεραμίδια

Θέλω να πω, δεν μπορούσα να το πιστέψω, κατάλαβα όμως τη φωνή του.

«Να ξέρεις Τάκη μου λέει, παρακολουθούμε την δράση σου, όλη η οικογένεια είμαστε φιλόζωοι, κάνεις σπουδαίο έργο και θα έρθω να σε επισκεφτώ από κοντά!»

Με ρώτησε αν μπορούσε να κάνει κάτι για μένα, και του πρότεινα να μιλήσει σε αυτούς που φτιάχνουν τους νόμους. Και με το που κλείσαμε το τηλέφωνο, με πήρε ο κ. Λιβάνιος αμέσως μετά. Μιλήσαμε για τον νόμο, είπα ορισμένα πράγματα, και ενσωματώθηκαν, ώστε να είναι και τα καταφύγια νόμιμα και άλλα θέματα.

Και μετά από 1,5 χρόνο ο Πρωθυπουργός επισκέφτηκε αυτοπροσώπως το καταφύγιο μου. Τήρησε την υπόσχεσή του.

Το τηλεφώνημα που μου έκανε, το έκανε από την καρδιά του, για λόγους ευαισθησίας, δεν είχε κανένα όφελος. Και στην πορεία ήρθε και εδώ. Το είπε και το έκανε. Έκατσε αρκετή ώρα, χάιδεψε όλα τα σκυλάκια, δηλαδή τα αγαπάει τα ζώα πραγματικά και φαίνεται.

Έχουν έρθει και άλλοι πολιτικοί στο καταφύγιο, και όταν πλησίαζαν τα ζώα, αυτά απομακρύνονταν… Είναι πραγματικός άνθρωπος ο Πρωθυπουργός, όπως τον γνώρισα εγώ. Αυτά που λέει τα πιστεύει!

Τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και  τον κ. Λιβάνιο που και εκείνος με επισκέφτηκε, βρήκα πολύ πρόσφορο έδαφος να εκφράσω ζωτικές ανάγκες, όπως πχ ένα τμήμα προστασίας ζώων, και αντιλήφθηκα ότι και συναντήσεις άλλες θα έχουμε, ώστε να καλυτερεύσουν οι συνθήκες με τα ζώα, και ο νόμος πιστεύω πως θα βελτιωθεί και άλλο, γιατί υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον από την πλευρά τους.

Eπισκεφτείτε τον Τάκη Shelter και το έργο που κάνει στα social media

https://www.instagram.com/takisshelter/?hl=en

https://www.facebook.com/TakisShelterCrete

Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει, στο καταφύγιο του Τάκη και στο έργο που γίνεται, υπάρχουν αυτοί οι τρόποι:

Support us with a donation:

1) https://takisshelter.org/donate (credit card)

2 ) https://www.patreon.com/takisshelter
3) Bank account Name : stegi prostasias adespoton zoon IBAN : GR43 0140 6620 6620 0233 0001 066 Bank name : ALPHA BANK BIC : CRBAGRAA

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles