32 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Η μέθοδος του Αριστοτέλη για τους ανθρώπους στα 50

Ο Αριστοτέλης υποστηρίζει πως αν οι ώριμοι άνδρες και γυναίκες ψάξουν επιμελώς, ίσως ανακαλύψουν την ευκαιρία της ζωής τους.

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥς ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ..

Γύρω στα πενήντα, οι προνοητικοί ενδέχεται να υιοθετήσουν την οπτική γωνία που απαιτείται για να κατανοήσουν την αποθησαυρισμένη εμπειρία τους, καθώς και την απαραίτητη σοφία για να αναγνωρίσουν τους φορείς πραγματικής ευτυχίας στα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους.

Και αν σταθούν τυχεροί, η ανακάλυψη αυτή δεν θα έρθει, μέσα από τις τραυματικές εμπειρίες μιας κρίσιμης ασθένειας, της διάλυσης ενός γάμου, ή μιας γενικότερης καταστροφής.

Ωστόσο είναι αλήθεια, ότι τα πρώτα βήματα σε ένα καινούργιο μονοπάτι ζωής είναι ιδιαίτερα επίπονα. Από την εποχή του Αριστοτέλη η εμπειρία αποδεικνύει πως ο μοναδικός τρόπος μέσω του οποίου οι ώριμοι άνθρωποι μπορούν να γίνουν πραγματικά ευτυχισμένοι, είναι να αφήσουν πίσω τις νεανικές φαντασιώσεις και να επιδιώξουν την πραγμάτωση καταλληλότερων στόχων.

Αυτή η διαδικασία ολοκληρωμένης ωρίμανσης είναι τελικά που χαρίζει ουσιαστική ικανοποίηση, και μπορεί να μοιάζει κυνική, αλλά δεν είναι καθόλου εύκολη΄.

Ωστόσο πιο πολύ από ένστικτο είμαστε σε θέση να νιώσουμε τους φίλους μας φεριπείν που όταν στα μέσα της ζωής τους συνειδητοποιούν ότι επιτέλους πρέπει να καταπιαστούν με κάτι που τους κάνει ευτυχισμένους τους ίδιους, διαφορετικά κινδυνεύουν να μην υλοποιήσουν την υπόσχεση της μοναδικής ζωής που έχουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles