25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Η πανέμορφη ιστορία του θρυλικού δύτη Ενσο Μαγιορκα με τα δελφίνια

Ο  Ένσο Μαγιόρκα ήταν θρυλικός δύτης της Ιταλίας. Συνήθιζε να λέει ο «ο Θεός κατοικεί στον βυθό της θάλασσας, και εγώ βουτάω  για να τον βρω»

‘”μέχρι ο άνθρωπος να μάθει να σέβεται και να επικοινωνεί με τον κόσμο των ζώων, δεν θα μπορέσει ποτέ να γνωρίσει τον πραγματικό του ρόλο σε αυτή τη Γη”.

Έσπασε πολλά ρεκόρ στις καταδύσεις, και κατόπιν αφοσιώθηκε στην προστασία της θάλασσας. Λάτρευε τα δελφίνια, και παρακάτω είναι μια γλυκιά ιστορία με αυτά.

Ο διάσημος Ιταλός δύτης Enzo Maiorca βούτηξε κάποτε στη θάλασσα των Συρακουσών από όπου καταγόταν.

Την ώρα εκείνη μιλούσε με την κόρη του Rossana που επέβαινε στο σκάφος. Έτοιμος να καταδύσει, ένιωσε κάτι να χτυπά ελαφρά την πλάτη του. Γύρισε και είδε ένα δελφίνι. Τότε και από την εμπειρία του κατάλαβε ότι το δελφίνι δεν ήθελε να παίξει αλλά κάτι να πει..

Το δελφίνι βούτηξε και ο Έντζο το ακολούθησε.  Σε βάθος περίπου 12 μέτρων, έκπληκτος είδε  παγιδευμένο σε ένα εγκαταλελειμμένο δίχτυ, ένα άλλο δελφίνι! Έτσι το δελφινάκι φρόντισε να ειδοποιήσει όπως βλέπουμε.  Ο Έντσο  χωρίς να χάσει λεπτό ανέβηκε στην επιφάνεια και ζήτησα καταδυτικά μαχαίρια από την κόρη του.

Σύντομα, οι δυο τους κατάφεραν να απελευθερώσουν το δελφίνι, το οποίο, στο τέλος της δοκιμασίας, αναδύθηκε ελεύθερο πια και όπως είπε ο Ένζο έβγαλε μια «σχεδόν ανθρώπινη κραυγή»

 

Σημείωση πως ένα δελφίνι μπορεί να μείνει κάτω από το νερό για έως και 10 λεπτά και μετά πνίγεται, οπότε ήταν πολύ τυχερό που  ο έμπειρος Ένσο το εντόπισε αμέσως με τη βοήθεια του δελφινιού.

Τότε ήρθε η έκπληξη: το δελφινάκι που σώθηκε ήταν έγκυος! Το αρσενικό έκανε κύκλους, και μετά σταμάτησε μπροστά στον Έντζο, άγγιξε το μάγουλό του με τον τρόπο του δηλαδή του έδωσε ένα φιλία, σε μια κίνηση ευγνωμοσύνης και μετά κολύμπησαν και τα δύο.Ελεύθερα και ευτυχισμένα.

Ο Enzo Maiorca σημείωσε με νόημα τα εξής σε μία ομιλία του: «Μέχρι ο άνθρωπος να μάθει να σέβεται και να επικοινωνεί με τον κόσμο των ζώων, δεν θα μπορέσει ποτέ να γνωρίσει τον πραγματικό του ρόλο σε αυτή τη Γη».

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles