25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Η πιο επιδραστική μυρωδιά και πως μπορείτε να την αξιοποιήσετε

Αν έπρεπε να μαντέψει κάποιος, θα έλεγε την σοκολάτα πιθανών, τις πασχαλιές; Την μυρωδιά του χρήματος ίσως να έλεγαν κάποιοι άλλοι;

Ποια είναι η πιο αγαπημένη μυρωδιά στον κόσμο – δεν πάει το μυαλό σας

Και όμως η πιο λατρεμένη μυρωδιά σε όλο τον κόσμο, από τη Νιγηρία μέχρι και τη Σαουδική Αραβία, είναι η παιδική πούδρα της Johnson. Kανείς δεν μπορεί να θυμηθεί την εταιρία, θυμάται όμως το άρωμα από το παιδικό αυτό talk, και εδώ φαίνεται η δύναμη της αισθητηριακής σύνδεσης. Όταν μυρίσουμε αυτή την πούδρα, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επανέλθουν στην μνήμη μας, όλες οι πρωτογενείς συνδέσεις με την μητέρα. Η ανάμνηση του ταΐσματος, η ανάμνηση της αγκαλιάς.

Η μυρωδιά ως επιχειρηματική ιδέα

Αυτό το μυστικό το γνωρίζουν πολλές εταιρίες και χρησιμοποιούν το άρωμα βανίλιας, όχι τυχαία- καθώς το άρωμα βανίλιας, αποτελεί το δημοφιλέστερο άρωμα στις ΗΠΑ, γιατί απλά το άρωμα αυτό υπάρχει στο μητρικό γάλα.

Μάλιστα η βανίλια λειτουργεί τόσο ελκυστικά, που κάνοντας ένα πείραμα σε μαγαζί στις Ηνωμένες Πολιτείας οι ειδικοί, έδειξε πως όταν ψέκαζαν στο τμήμα γυναικείων ενδυμάτων θηλυκά αρώματα όπως η βανίλια, οι πωλήσεις διπλασιαζόταν!!

Ας θυμηθούμε και εδώ πόσο ισχυρή είναι η μυρωδιά. Πόσες φορές δεν έχουμε σταματήσει να πάρουμε καφέ, επειδή μας μύρισε ο αλεσμένος καφές, αυτή η θεσπέσια μυρωδιά για πολλούς.

Ο πασίγνωστος Τερκενλής στη Θεσσαλονίκη, λένε ότι είχε βγάλει αεραγωγούς προς τα έξω, ώστε να διαχέεται το άρωμα από τα καλοψημένα τσουρέκια και κουλουράκια, σε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο, μυρωδιά που δύσκολα θα έκανε κάποιον να αντισταθεί και να μην μπει.

Ο λόγος που η όσφρηση είναι τόσο δυνατή αίσθηση, φαίνεται από το πόσο συνδέουμε τα αρώματα με αγαπημένες αναμνήσεις, όπως τον πρώτο έρωτα.

Για του λόγου το αληθές, πάντως, εγώ δοκίμασα το τρικ με την πούδρα, όταν πουλούσα τραπεζοασφαλιστικά συμβόλαια στο μαιευτήριο ΜΗΤΕΡΑ (επρόκειτο για άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού τότε που συνδεόταν με δωρεάν προνόμια υγείας), και μάλιστα είχα φροντίσει να αρωματίσω τα χαρτιά με παιδικό και διάφανο ταλκ!

Δεν μπορώ να αποδείξω ότι συνέβαλε, αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα όμως είναι ότι εκείνη την χρονιά, ανοίχτηκαν περίπου 2.500 λογαριασμοί και ότι ο προϊστάμενος μου βρήκε αρκετά εφευρετικό το τρικ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles