32 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Κινούμενα σχέδια που άφησαν εποχή (βίντεο)

Κινούμενα σχέδια που άφησαν εποχή, καθώς μας έκαναν συντροφιά στα παδικά μας χρόνια, ήρωες που έγιναν αγαπητοί για την αφέλεια τους, και την καλή τους καρδιά, λαγοί, ποντικάκια, που σχεδιάστηκαν για να γίνουν εμβληματικές φιγούρες, όπως ο Μίκι Μάους και ο Μπαγκς Μπάνι που μάλιστα έχουν τα δικα τους αστέρια στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Ποιό κοριτσάκι δεν θυμάται το Μικρό μου Πόνυ, τα Στρουμφάκια, και τον Δρακουμέλ, ποιό παιδί δεν έχει αγαπησει τον Ροζ Πάνθηρα και τον αφελή αστυνόμο Σαϊνη. Μπαγκς Μπάνι, Φλινστουνς, αλλά και πως δημιούργηθηκαν οι ήρωες που αγαπηθηκαν διαχρονικά.

Δείτε το νοσταλγικό αφιέρωμα που ετοίμασε το itsmyway.gr που περιλαμβάνει και ολόκληρα επεισόδια από τις αγαπημένες καρικατούρες.

Στρουμφάκια

Τα αγαπημένα μας Στρουμφάκια η παιδική σειρά που παρακολουθεί τις περιπέτειες των Στρουμφ, των μικρών μπλε πλασμάτων που ζουν σε ένα ήσυχο χωριό και προσπαθούν να ξεγλιστρήσουν από τον κακό Δρακουμέλ.

ποιός θα ξεχάσει την ατάκα του Δρακουμέλ “καταραμμένα στρουμφάκια”; «Ω! πόσο σας μισώ απαίσια στρουμφάκια! Μια μέρα θα θα πέσετε στα χέρια μου και τότε, αλίμονό σας!».

Είναι δημιούργημα του Βέλγου καρτουνίστα Πεγιό και η πρώτη εμφάνισή τους έγινε στις 23 Οκτωβρίου του 1958 στο γαλλοβελγικό περιοδικό κόμικ Σπιρού και Φαντάζιο.

Στην Ελλάδα η σειρά προβλήθηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη 2 Μαΐου του 1984, από την ΕΡΤ, και πολλά κορίτιτσια ταυτίστηκαν με την Στρουμφίτα, και πολλά αγόρια με τον Προκόπη. 

Άλλα και ο Σκουντούφλης, ο Ξευτέρης, ο Χουζούρης ο Μελένιος, ο ΜπαρμπαΣτρουμφ ήταν χαρακτήρες που ταυτιστήκαμε, και μας έκαναν παρέα για πολλά πολλά χρόνια.

 

Μικρό μου πόνυ

Μικρό μου πόνυ, μικρό μου πόνυ ήρθε η Άνοιξη ξανά!!!

είναι παιδική τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων, που δημιουργήθηκε από τη Λόρεν Φάουστ για τη Hasbro, και αγαπήθηκε πάρα πολύ ιδίως από τα μικρά κορίτσια που έβλεπαν τις περιπέτειες των μικρών αλόγων στις ονειρεμένες κοιλάδες, ενώ έγινε και μικρό παιχνίδι.

Δείτε εδώ την ταινία Μικρό μου Πόνυ η Μεγάλη Γιορτή

Ροζ Πάνθηρας

ηΗ χαρακτηριστική μουσική εισόδου του ροζ πάνθηρα έχει μείνει στην ιστορία, με τον χαρακτήρα που έκλεψε τις καρδιές των μικρών παιδιών, ως ένας κουλ και πανέξυπνος τύπος με απαθές υφάκι, που παραμένει διαχρονικός ακόμα και σήμερα σε πολλά σημεία του κόσμου.

Ο λεπτοκαμωμένος παιχνιδιάρης πάνθηρας, έχει ροζ δέρμα, άσπρα μαλλιά, κόκκινη μύτη και μακρυά λεπτή ουρά. Κινείται χαρούμενα, μιλά σπάνια, επικοινωνεί με χειρονομίες και γενικότερα προκαλεί αναστάτωση σε όποιο χώρο βρίσκεται.

Δημιουργήθηκε από την πένα του Αμερικανού σκιτσογράφου και παραγωγού Friz Freleng. Έχει εμφανιστεί σε κινηματογράφο, τηλεόραση, κόμικς και βιντεοπαιχνίδια. ενω η περίφημη μουσική στο soundrack γράφτηκε από τον πασίγνωστο Αμερικανό συνθέτη Χένρυ Μαντσίνι.

Ο χαρακτήρας δημιουργήθηκε αρχικά για τις ανάγκες των τίτλων της ταινίας του Μπλέικ Έντουαρντς “Ο Ροζ Πάνθηρας”, μόλις το 1963 με πρωταγωνιστή τον Πίτερ Σέλερς στον ρόλο του επιθεωρητή Κλουζώ.  είχε τέτοιο όμως επιτυχία  με αποτέλεσμα να γίνει  πρωταγωνιστής η περίφημη καρικατούρα σε μια καινούργια σειρά κινουμένων σχεδίων που έμελλε να γίνει διαχρονική, ενώ το  1964 η ταινία Ροζ Πάνθηρας παίρνει το Όσκαρ!

Μίκι Μαους

Ο αγαπημένος χαρακτήρας, δημιουργήθηκε  μόλις το 1928 στην Αμερική από τον Γουώλτ Ντίσνεϋ και τον Ουμπ Άιγουερκς. Ο Μίκυ έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 120 ταινίες, οι 5 από τις οποίες ήταν μεγάλου μήκους. Το 1928 πρωταγωνίστησε σε 4 ταινίες, την επόμενη χρονιά σε άλλες 10 και την επόμενη δεκαετία σε 91. Κέρδισε τρεις υποψηφιότητες και ένα ειδικό Όσκαρ, το οποίο απονεμήθηκε στον δημιουργό του, τον Γουώλτ Ντίσνεϋ.

 Ο Ντίσνεϋ πήρε την έμπνευση για τον Μίκυ Μάους από ένα ήμερο ποντίκι στο γραφείο του

 

και ενώ είχαν απορριφθεί ένα σωρό φιγούρες, όπως βάτραχοι, αγελάδες κτλ

Στις 18 Νοεμβρίου του 1978, και ενώ  ο Μίκυ έγινε 50 χρόνων, εγινε ο πρώτος χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων που απέκτησε το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο  Χόλυγουντ. 

Ο αγαπημένος ήρωας κατοικεί στην ομώνυμη πολη Μίκυ Σίτυ, που ανήκει στο Mickey Mouse Universe. Είναι νυμφευμένος με τη Μίνι Μάους, ενώ καλύτερος φίλος του είναι ο Γκούφυ, ένας γκαφατζής και αδέξιος ανθρωπόμορφος σκύλος. Το κατοικίδιό του είναι ο σκύλος Πλούτο. Εργάζεται ως ντετέκτιβ λύνοντας διάφορες μυστηριώδεις αστυνομικές υποθέσεις. Τις υποθέσεις αυτές του αναθέτει ο Ο’ Χάρα, αρχηγός της αστυνομίας. Εχθροί του είναι κυρίως ο Μαύρος Πητ και το Μαύρο Φάντασμα. ο Μίκυ αγαπήθηκε πολύ γιατί ήταν ένας  καλόκαρδος, ευγενικός, αυθόρμητος και παρορμητικός, και αυθεντικός παιδικός ήρωας.

 

Αστυνόμος Σαϊνης

Ο Αγαπημένος γκαφατζής αστυνόμος πρωτοεμφανίστηκε το 1982, από μία κοινοπραξία της Γαλλίας, Καναδά, και Ηνωμένων Πολιτειών.  Ο αγαπημένος αφελής χαρακτήρας μετά από μία επέμβαση απέκτησε πολλά μαραφέτια στο σώμα του, ώστε να μπορεί να προστατεύει την πόλη. Αν και έχει πολλές ικανότητες, συνήθως συμπεριφέρεται με αφέλεια, διαφεύγοντας τον κίνδυνο κυρίως κατά τύχη!

Αιώνιος εχθρός του είναι ο κακός Δρα Κλο, που έχει ενεργοποιήσει την MAD, το παγκόσμιο εγκληματικό συνδικάτο. Στην πραγματικότητα όμως αυτή που τον σώζει πάντα από το κακό συνδικάτο, είναι η πανέξυπνη ανιψιά του Πένυ!

Η φωνή του Σαΐνη στην πρώτη ελληνική μεταγλώττιση της ΕΡΤ του 1985, που άφησε ιστορία  ήταν του πολύ γνωστού ηθοποιού Τάσου Κωστή, ο οποίος ήταν και ο εμπνευστής του ελληνικού τίτλου: «Σαΐνης».

 

Μπαγκς Μπανι

Άλλος ένας αγαπημένος και εξαιρετικά  δημοφιλής χαρακτήρας ο διάσημος λαγός. Δημιουργήθηκε το μακρινό 1940 από την Leon Schlesinger Productions, και κατοπινή Warner Bros. Cartoons και έγινε τόσο γνωστός που πια αποτελεί σύμβολο και  επίσημη μασκότ της εταιρείας Warner Bros..

Ο  γκρί λαγός αγαπήθηκε πολύ για τον επιπόλαιο και ξένοιαστο χαρακτήρα του. Μάλιστα είναι ο 9ος πιο γνωστός χαρακτήρας ταινιών σε όλο τον κόσμο και κατέχει και εκείνος μαζί με τον Μίκι Μάους το δικό του  αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Παροιμιώδης και η ατάκα του “τι τρέχει φίλε” την οποία λέει συνήθως μασουλώντας το αγαπημένο του καρότο! Σκανταλιάρης και πανούργος με την χαρακτηριστική του φωνή αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους.

 

Φλινστοουνς

Πρωταγωνιστές ήταν ο Φρεντ Φλινστοουν με τη Βίλμα και την κόρη τους Σταλίτσα και ο Μπάρνι και η Μπέτυ και ο Μπαμ- μπαμ.

Οι χαρακτήρες ζούσαν στην παλαιολιθική εποχή αλλά μπορούσαν να κάνουν ότι και οι σημερινοί άνθρωποι. Στον ελεύθερό τους χρόνο έπαιζαν μπόουλινγκ πήγαιναν σινεμά και οδηγούσαν πέτρινα αυτοκίνητα τα οποία κυλούσαν με τα πόδια τους.

Η δημοφιλής σειρά είναι  αμερικανικής παραγωγής  τκαι δημιούργήθηκε από τους  Hanna-Barbera για το κανάλι ABC. Αρχικά η σειρά μεταδόθηκε από τις 30 Σεπτεμβρίου 1960 έως την 1η Απριλίου 1966 στην ζώνη prime time και αποτελεί πρώτο παράδειγμα τηλεοπτικής σειράς που προβλήθηκε σε τέτοια ώρα, και κέρδισε το κοινό.

Δημιουργήθηκε αρχικά για μικρούς και μεγάλους, και ενώ αντιμετωπίστηκε σαν παρωδία έκανε τεράστια επιτυχία!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles