27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Οικονομική πρόταση: Nα σαλπάρω για νησί, ή μήπως να το σκεφτώ αλλιώς..

Ιδού το δίλλημμα. Να σαλπάρω με το πλοίο, ή μήπως να επιλέξω ταξίδι με αυτοκίνητο; Κάναμε σύγκριση τιμών, και το αυτοκίνητο συμφέρει!

ΠΑΡΟΣ  ή ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ ΠΙΕΡΙΑΣ;  τι με συμφερει;

Κάνοντας μια πρόχειρη αναζήτηση για ένα ζευγάρι, με ένα μεσαίο κατοικίδιο ας πούμε, και ένα μέσο αυτοκίνητο, που επιθυμεί να επισκεφτεί την Πάρο στις 7 Αυγούστου πχ, το κόστος είναι 216 ευρώ.

κόστος ταξιδιού με πλοίο

Aν το ίδιο ζευγάρι επιθυμεί να πάρει το αυτοκίνητό του και να επισκεφθεί την Λεπτοκαρυά Πιερίας για παράδειγμα, το κόστος πάλι με το ίδιο μέσο αυτοκίνητο, είναι 120 ευρώ περίπου μαζί με τα διόδια. Δηλαδή σχεδόν τα μισά. Αν βάλουμε λοιπόν και την επιστροφή, θα έχουμε 2ΟΟ ευρώ όφελος, συγκριτικά με την πρώτη επιλογή. Όχι και άσχημα..

Γιατί όμως να επιλέξει κανείς ένα μέρος σαν τη Λεπτοκαρυά;

Για πολλούς λόγους.

Θέα από την Λεπτοκαρυά Πιερίας

Καταρχήν, το κόστος διαμονής, είναι σημαντικά μικρότερο. Μπορεί να μείνει κανείς σε ένα υπέροχο ευρύχωρο σπίτι, φουλ εξοπλισμένο με κουζίνα, και όχι απλό δωμάτιο ξενοδοχείου, με ένα νορμάλ κόστος.  Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι κατοικίες του Θέμη. Πρόκειται για τα Olympus Panorama Sea View Appartments. Οι κατοικίες διαθέτουν σαλόνι, μία κρεβατοκάμαρα, κουζίνα εξοπλισμένη και φυσικά μπάνιο.

Σκεφτείτε λοιπόν πως αυτή η κατοικία, που μπορεί να φιλοξενήσει και παραπάνω από δύο άτομα, κοστίζει τη high season που λέμε, περί τα 70 ευρώ την ημέρα.

Μάλιστα η παραλία του Μύλου είναι μόλις δύο χιλιόμετρα απόσταση από τα σπίτια, ενώ απολαμβάνεις εκπληκτική θέα και ηρεμία στον τεράστιο κήπο που απλώνεται μπροστά.

Το θετικό όταν έχεις διαμέρισμα με κουζίνα στις διακοπές, είναι ότι μπορεί να εξοικονομήσεις πάλι ένα σημαντικό κόστος, αν δεν μπορείς να τρως κάθε μέρα έξω. Όμως το φαγητό στις ταβέρνες της Λεπτοκαρυάς είναι εξαιρετικά φθηνό, και είναι ένας άριστος τρόπος να συνδυάσει κανείς θάλασσα, φύση και την μαγεία του βουνού του Ολύμπου.

Βουνό, θάλασσα, φύση, απλωσιά, ξενοιασιά, και οικονομία.

Για να μην το δεις αλλιώς;

*Φυσικά η Λεπτοκαρυά, αποτελεί ενδεικτική πρόταση μιας και υπάρχουν εξαιρετικά μέρη οδικώς, για να αποφύγει κανείς τα ακριβά μεταφορικά πλοίων, ενώ μεγαλύτερα σπίτια μπορεί κανείς να βρει σε όλη την επαρχία.

Και το πλεονέκτημα εδώ είναι πως μπορούν να φιλοξενηθούν περισσότερα άτομα, και να μειωθεί το κόστος διαμονής σημαντικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles