27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο ηθοποιός Γιάννης Φαμέλης μας μιλά για το “σκοτάδι” που ήρθε αντιμέτωπος και πως κατάφερε να “βγει στο φως”

της Άλκηστης Ζαλοκώστα

Αυτό είναι ένα θέμα που θέλησα να καταπιαστώ με ιδιαίτερη προσοχή. Ο Γιάννης Φαμέλης είναι ένα πλάσμα με ιδιαίτερο ταλέντο στα καλλιτεχνικά, και κάποια στιγμή θέλησε να κάνει στροφή στην καριέρα του και να ασχοληθεί με την υποκριτική.

”δεν μπορουσα να σηκωθω απο το κρεβατι, εκλαιγα και ενιωθα οτι δεν υπαρχει καμια ελπιδα και σωτηρια για μενα΄΄

Πολλοί άνθρωποι έχουμε βιώσει σκοτεινές στιγμές, και ο Γιάννης έφτασε σε ένα τέλμα, από την πίεση και το άγχος, και μέσα στις μαύρες του σκέψεις, έκανε την σκέψη να βάλει τέλος στη ζωή του, την οποία δημοσιοποίησε στο facebook, ενώ δεν έκανε καμία απόπειρα ευτυχώς. Έγινε μια τεράστια αλυσίδα αγάπης από τον κόσμο, η αστυνομία κινητοποίηθηκε, και κατόπιν ο Γιάννης νοσηλεύτηκε για κάποιες ημέρες με ιατρική παρακολούθηση και ενθάρρυνση.

Επιμένουμε να λέμε ότι δεν υπάρχει κράτος και ανθρωπιά, αλλά ευτυχώς υπάρχουν και τα δύο. Ο Γιάννης αισθάνεται ξαναγεννημένος, έχει ξεκινήσει ψυχοθεραπεία,και μοιραζόμαστε την εμπειρία του μόνο και μόνο για να δείξουμε ότι δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω, και δεν είμαστε μόνοι, όπως πολλές φορές νομίζουμε. Αρκεί να ζητήσουμε βοήθεια. Να μην ντραπούμε να το ζητήσουμε.

”η οικονομικη ανασφαλεια και το bullying με επηρεασε τοσο πολυ που σιγα σιγα αρχισα να χανω τον ελεγχο του μυαλου μου”

Γιάννη όσοι σε γνωρίζουν ξέρουν ότι είσαι ένα ταλαντούχο άτομο με πολύ χιούμορ. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να σκοτεινιάσεις, ενώ είχες ξεκινήσει να καταπιάνεσαι με κάτι τόσο δημιουργικό όπως η υποκριτική τέχνη;

Τους τελευταίους μήνες βίωσα πολύ έντονο εργασιακό στρες, και αισθανόμουν ότι δεν έχω άλλη επιλογή, καθώς τα χρήματα που έβγαζα ήταν πολύ καλά και πίστευα ότι αν αφήσω τη δουλειά θα καταστραφώ οικονομικά.

Τη συγκεκριμένη δουλειά την έκανα αναγκαστικά, για τα χρήματα, και όχι επειδή μου άρεσε. Να διευκρινίσω ότι η συγκεκριμένη δουλειά αφορούσε τον τομέα της εστίασης και όχι το θέατρο. Μία μέρα ήταν πολύ έντονη και η συμπεριφορά από έναν συγκεκριμένο συνάδελφο ήταν ιδιαίτερα τοξική, κάτι που ίσχυε από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να δουλεύω εκεί, και με οδήγησε να παραιτηθώ.

”ενιωσατελειωμενοσ, αχρηστοσ και ασχημοσ”

Αυτή η οικονομική ανασφάλεια με επηρέασε τόσο πολύ που άρχισα να κάνω και άλλες αρνητικές σκέψεις, σε βαθμό που έχασα τον έλεγχο του μυαλού μου και των συναισθημάτων. Να τονίσω ότι η εργοδοσία και οι υπεύθυνοι ήταν υποστηρικτικοί, με βοήθησαν και με στήριξαν με διάφορους τρόπους, και αυτό είναι κάτι που δεν συναντάς συχνά.

Πως έφτασες στο ακραίο γεγονός να θέλεις να τερματίσεις τη ζωή σου;

Οι επόμενες δύο μέρες που μεσολάβησαν από την παραίτησή μου ήταν μία ψυχολογική κόλαση. Δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι, έκλαιγα, ένιωθα ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα και καμία σωτηρία για τα προβλήματα που βιώνω.

Ένιωσα τελειωμένος, ανεπαρκής, άχρηστος, ανίκανος, άσχημος, ότι δεν πρόκειται να ελευθερωθώ ποτέ από τα χρέη μου, δεν πρόκειται καμία να μ’ ερωτευτεί, ότι δε θα βρω ποτέ μια δουλειά που να με γεμίζει και να είμαι καλός σε αυτή, αλλά και να βγάζω καλά χρήματα, και γενικά έχασα τον σκοπό μου, το νόημα και ένιωσα να με τυλίγει ένα απέραντο σκοτάδι σε ολόκληρή μου την ύπαρξη, το οποίο δεν μπορώ να διαχειριστώ.

Και φτάνουμε στην ώρα που κάνεις την ανάρτηση ότι έχεις πάρει απόφαση να φύγεις.. και ξεκινάει ένα απίστευτο κύμα κινητοποίησης από τον κόσμο, και ενημερώνεται η αστυνομία. Μίλησε μου για αυτό.

Νιώθω απέραντη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη για όλο αυτό τον κόσμο που με ενθάρρυνε, ακόμα και άτομα άγνωστα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Προέκυψαν ακόμα και φιλίες μέσα απ’ όλο αυτό.

Συνειδητοποίησα ότι υπάρχει πολύς κόσμος εκεί έξω που ενδιαφέρεται για μένα, και βέβαια κάποια πολύ κοντινά μου πρόσωπα, ήταν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή, με στήριξαν με πράξεις και με λόγια, μου μετέδωσαν μια διαύγεια και έναν τρόπο σκέψης που με βοήθησε να σταθώ από τις πρώτες κιόλας στιγμές. Ήταν μία περίοδος που η φιλία μου με αυτά τα πρόσωπα αποδείχτηκε αληθινή και πολύτιμη.

”απεκτησα μια διαυγεια που δεν ειχα πριν. νιωθω σαν να γεννηθηκα ξανα’, χαρισ το εξαιρετικο ιατρικο προσωπικο”

Η κινητοποίηση ήταν άμεση και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ανθρωπιά, και ότι υπάρχει και κράτος όσο και το αμφισβητούμε. Θα ήθελα την άποψή σου, αλλά και την διαχείριση που εισέπραξες από το ιατρικό προσωπικό.

Ως ουμανιστής θα σου πω ότι πράγματι υπάρχει ανθρωπιά και τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο πιστεύουν κάποιοι. Το ιατρικό προσωπικό ήταν εξαιρετικό και εξυπηρετικό, τους ευχαριστώ πολύ!

Η ζωή δεν είναι ρόδινη αλλά μία και μοναδική. Ξέρω πως είσαι τόσο δυνατός και θα κάνεις restart. Πως βλέπεις τα πράγματα τώρα ;

Απέκτησα μια διαύγεια και μια καθαρότητα σκέψης που δεν είχα πριν. Νιώθω σα να γεννήθηκα ξανά και πιστεύω πλέον ότι για όλα υπάρχουν λύσεις. Τίποτα και κανένας δεν πρέπει να μας κάνει να πιστέψουμε ότι η ζωή δεν αξίζει και ότι δε θα βρούμε ποτέ τον δρόμο μας.

”φροντιστε τον εαυτο σασ, αγαπηστε τον και δωστε του οτι καλυτερο μπορειτε”

Θέλω ένα δυνατό μήνυμα να στείλουμε στον κόσμο, για τη ζωή Γιάννη και εσύ μπορείς να το κάνεις γιατί βρέθηκες αντιμέτωπος με την ‘’ίδια σου την κόλαση’’

Το να ζεις και να είσαι ψυχικά υγιής αξίζει περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο, ακόμα κι αν χάσεις όλα τα υπόλοιπα. Φροντίστε τον εαυτό σας, αγαπήστε τον, και δώστε του ό,τι καλύτερο μπορείτε.

Θέλω να μας πεις τους στόχους και τις προτεραιότητες του ‘’νέου Γιάννη’’

Αυτή την περίοδο ήδη κάνω κάποια σεμινάρια για να πάρω μια πιστοποίηση και να μπορέσω να αναπτυχθώ επαγγελματικά και μισθολογικά, έχω ξεκινήσει ψυχοθεραπεία, και η προτεραιότητά μου είναι να γνωρίσω και να καταλάβω τον εαυτό μου σε βάθος, να με θωρακίσω, να με προστατεύσω, να με αγαπήσω και να με αποδεχθώ περισσότερο, να έχω εξέλιξη ως άνθρωπος, και να μάθω πολλά πράγματα. Για τον κόσμο μας, τις επιστήμες, την ιστορία, και γενικά να πάρω πολλή γνώση, ειδική κι εγκυκλοπαιδική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles