27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ο θεατρολόγος-ηθοποιός Νικόλας Φραγκιουδάκης μιλά για την τεράστια επιτυχία των βίντεο με τα ζώδια, πως προέκυψε η ιδέα, από που αντλεί έμπνευση και πως είναι η ζωή του

Απολαυστικότατος ο Νικόλας Φραγκιουδάκης στην συνέντευξη αυτή, και τον ευχαριστώ πολύ. Ταλαντούχος θεατρολόγος και ηθοποιός, μας λέει την αιτία για τα περίφημα βίντεο με τα ζώδια, που ξεκίνησε για πλάκα, και είδε σε ένα πρωί τα views να εκτοξεύονται, την αγάπη του κόσμου που τον σταματά πια στο δρόμο, και που πιστεύει ότι βρίσκεται η επιτυχία.

Σημειωτέον, πως αν δεις το πρώτο βίντεο, δεν μπορείς να μην δεις και τα υπόλοιπα. Κολλάς. Και γελάς γιατί είναι τόσο έξυπνα φτιαγμένα, που είναι πολλές φορές που ταυτίζεσαι κιόλας.

”δε με ωραιοποιώ, δείχνω τις κοιλιές μου, τις ρυτίδες μου, δεν ψάχνω τα ωραία πλάνα”

Πολυπράγμων καθώς είναι, μας μιλά  για τα “ΜΟΥΣΙΑ”, που δεν είναι καθόλου μούσι..όπως λέει, για το ανατρεπτικό θεατρικό εργαστήρι του, και γιατί συγκινείται όταν μιλάει για αυτό, και για τη δύσκολη ζωή του ηθοποιού.

Πάνω από όλα όμως, αυτή η συνέντευξη, είναι μια συνέντευξη με άπλετο χιούμορ, και μέτρο. Όπως ακριβώς είναι ο Νικόλας, 100% αυθεντικός..

”θα μπορουσα καλλιστα να προσβαλλω κοσμο η’ να θιγω προσωπα, αλλα δεν το επιτρεπει η παιδεια μου” 

Νικόλα έχεις πει ότι «δεν είμαι απλά μια χιουμοριστική περσόνα. Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι πίσω από το βίντεο που βλέπει, υπάρχει παιδεία, πολιτισμός μελέτη και τέχνη!» Θα ήθελα να μου πεις περισσότερα για αυτό, μιας και το βρίσκω εξαιρετικά σημαντικό.

Πιστεύω ότι αυτό που εκτιμά ο κόσμος στα video art μου, πέρα από την αλήθεια που βγάζω, τη μελέτη που κάνω πριν ασχοληθώ με ένα θέμα και την υποκριτική που βάζω σε όλα μου τα κόνσεπτ, είναι ότι βλέπουν και εκτιμούν ότι είμαι ένα άτομο διαβασμένο, με μέτρο και κατάρτιση πάνω στον τομέα μου.

Ό,τι έχω διαβάσει, ό,τι έχω ακούσει και με έχει διαμορφώσει , το έχει κάνει καλά! Ασχολούμαι με την κωμωδία, και σατιρίζω καταστάσεις, συνθήκες, συμπεριφορές. Θα μπορούσα κάλλιστα να προσβάλλω κόσμο ή να θίγω πρόσωπα, αλλά δεν το κάνω γιατί δε μου το επιτρέπει η παιδεία μου, εκεί ήθελα να καταλήξω.

Τώρα αν πέσω κι εγώ σε κανένα σφάλμα, ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΜΕ!!

”με σε ενα πρωι το πρωτο βιντεο ειχε χιλιαδες κοινοποιησεισ και εκατομμυρια προβολεσ” 

Πως σου ήρθε η έμπνευση να κάνεις τα περίφημα χιουμοριστικά βίντεο με τα ζώδια, στα οποία σαρκάζεις τα στοιχεία κάθε ζωδίου με πολύ έξυπνο τρόπο, και έχοντας χιλιάδες προβολές;

Μετά από έναν χωρισμό πέρυσι τον Αύγουστο, είπα να κάνω ένα βίντεο πως χωρίζει το κάθε ζώδιο για να πνίξω τον καημό μου χαχαχα…. Ξυπνάω λοιπόν το επόμενο πρωί και βλέπω ένα χαμό σε όλες τις πλατφόρμες! Χιλιάδες κοινοποιήσεις και εκατομμύρια views…

Τουλάχιστον Facebook και TικTοκ, το Instagram, ήρθε πολύ πρόσφατα! Καλά πάω κι εκεί σιγά σιγά !

Mε το χέρι στην καρδιά, περίμενες όλη αυτή την ανταπόκριση;

Με το χέρι στην καρδιά όχι δεν το περίμενα. Άρεσαν πολύ και ξέρεις γιατί? Δεν έχει σημασία αν πιστεύεις στα ζώδια, βλέπουν δώδεκα χαρακτήρες, ΔΩΔΕΚΑ τύπους ανθρώπων, που τους αποτυπώνω αρκετά γλαφυρά και απλώς περιμένουν να τους δουν σε νέες περιπέτειες. ΑΝΥΠΟΜΟΝΟΥΝ! Φέτος το καλοκαίρι το είδα και στην πράξη που κυκλοφόρησα πολύ, έκανα όμορφες διακοπές.

Με σταματάνε συνεχώς στο δρόμο, στα μαγαζιά, στα μπαρ να μου δώσουν μια αγκαλιά, να μου εκφράσουν την εκτίμηση τους, να βγάλουμε μια φωτογραφία και να μου αφήσουν κάτι δικό τους μεταφορικά και κυριολεκτικά. Να μου χαρίσουν ένα αντικείμενο ή μια ιστορία τους. Ενα παιδί με φώναξε από ένα μηχανάκι με πολλή θέρμη και μου είπε :

«Δεν είναι τα ζώδια το θέμα ρε Νικόλα, το θέμα είσαι εσύ. Εσύ είσαι το BRAND!! Συνέχισε έτσι ,είμαστε δίπλα σου» και δε σου κρύβω ότι συγκινήθηκα. Με όλα αυτά συγκινούμαι.

Δεδομένου ότι υπάρχει ταλέντο εκεί έξω, και ολοένα νέα παιδιά με έφεση στο θέατρο ψάχνουν έναν τρόπο να κάνουν ένα πρωτότυπο περιεχόμενο, τι θα τους συμβούλευες; Επίσης τι θα συμβούλευες έναν άνθρωπο που απλά θα ήθελε να κάνει ένα πρωτότυπο περιεχόμενο για το brand του;

Και στις δύο ερωτήσεις μπορώ μόνο τρεις λέξεις να απαντήσω :

Εμμονή, Υπομονή και πειραματισμό. Τα νέα παιδιά να μη φοβούνται να τσαλακωθούν να μην ωραιοποιούν τα περιεχόμενα. Κάτι που έχει αναγνωριστεί σε εμένα, είναι ότι δε με ωραιοποιώ, δείχνω τις κοιλιές μου, τις ρυτίδες μου, δεν ψάχνω τα ωραία πλάνα. Αλήθεια παντού παίδες.

Δεν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος για να συμβουλεύσει έναν άνθρωπο για BRAND!

Θεατρολόγος και ηθοποιός, ενώ έχεις τελειώσει πάνω από δύο δραματικές σχολές. Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η πορεία αυτή;

Η πορεία στη θεατρολογία στο πανεπιστήμιο όσο και η διαδρομή μου στις δραματικές σχολές, ήταν τόσο ενδιαφέρουσα όσο και δύσκολη. Πολλές ώρες τριβή με κείμενα μεγαθήρια, πολύ διάβασμα, πολλές απογοητεύσεις.

Έρχεσαι αντιμέτωπος με το σκοτάδι σου και αυτό είναι πολύ σκληρό πράγμα αν δεν είσαι έτοιμος να το δεις. Και μετά τελειώνουν οι σπουδές και βγαίνεις στην αγορά εργασίας.

Και συνειδητοποιείς ότι όλα αυτά τα χρόνια που σπουδάζεις θέατρο και είναι σκληρές οι συνθήκες, απλώς σε προετοιμάζουν για  αυτό που θα συναντήσεις έξω to the real world!! Όλα καλά!!

Δύσκολη η ζωή ενός ηθοποιού, όποιος δεν το θέλει πραγματικά δε μπορεί να το κάνει ούτε ένα μήνα! Ας μείνουμε σε αυτό.

Mίλησέ μου για την ανατρεπτική παράσταση «Μούσια». Γιατί Μούσια καταρχήν;

Μούσια γιατί έτσι θέλουμε με τον Γιώργο Τριανταφύλλου που το γράψαμε μαζί. Ελάτε να το δείτε από Οκτώβρη που ξεκινάει στο Θέατρο 104 ΞΑΝΑ και ΊΣΩΣ να καταλάβετε!

Δευτερότριτα από μέσα Οκτώβρη και μετά! Μια μουσική κωμωδία με αφορμή τα 90ς!!Πραγματικά κάναμε 12 παραστάσεις το Μάιο και τον Ιούνιο και τις απολαύσαμε στο έπακρο. Ως εκ τούτου τις απόλαυσε και το κοινό που πραγματικά δεν του έμεινε άντερο. Τη χαρακτήρισαν μέχρι και εναλλακτική επιθεώρηση δωματίου! Τιμή μας.

Τιμή μας που γράφει μουσική για τα ΜΟΥΣΙΑ μας και ο Θέμης Καραμουρατίδης. Στο πιάνο ζωντανά μαζί μας ο Χρήστος Θεοδώρου, ένας εκπληκτικός μουσικοσυνθέτης!

Έρχονται τα μούσια παιδιά πάλι, και δεν είναι μούσι! Είναι αλήθεια!

Θα ήθελα να πούμε στον κόσμο για το θεατρικό εργαστήρι που διευθύνεις, και κυρίως τι ανατρεπτικές καταστάσεις θα ζήσει αυτός που θα έρθει εκεί; Πότε ξεκινάει;

Τα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΜΟΥ. ΑΧ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ. Τα αγαπάω. Δίνω τον εαυτό μου. Όλον Όμως, και τον καλό και τον κακό.! Οι μαθητές μου, ΑΧ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ! Τους αγαπάω και μόνο που έρχονται να ασχοληθούν με το θέατρο.!

Ξεκινάνε τον Οκτώβριο ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ 104, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και είμαι ευγνώμων για αυτό.Φέτος έχω αρκετά τμήματα , και υπάρχει και ενδεχόμενο να κάνω και παιδικό τμήμα, ακόμα το σκέφτομαι,..

Όταν μιλάω για τα εργαστήρια μου συγκινούμαι. Γιατί τα κατάφερα ολομόναχος. Γιατί αναμετρήθηκα με πολλές δυσκολίες και βγήκα νικητής. Και ΤΕΛΟΣ γιατί κατάφερα ένα σωρό κόσμο να αγαπήσει το θέατρο , να ξαναβρεί το παιδί μέσα του, άκουσα πάρα πολύ ωραίες αφηγήσεις ζωής και γνώρισα πανέμορφους ανθρώπους !

Ξέρεις τι είναι επιτυχία στο κομμάτι των εργαστηρίων? Ότι όλοι όσοι συμμετείχαν πέρυσι ανυπομονούν να ξαναξεκινήσουν και φέτος! Δε μου έφυγε ούτε ένας. Και θα έρθουν και άλλοι τόσοι καινούργιοι. Ανυπομονώ!

Nικόλα πιστεύεις πως η πολιτική χρειάζεται χιούμορ;

Η πολιτική δε χρειάζεται χιούμορ. Πολιτικούς με ευαισθησία και χιούμορ χρειαζόμαστε. Αληθινή ευαισθησία και εν συναίσθηση.

Μίλησε μου για τα επόμενα σχέδια σου.

Καλώς εχόντων των πραγμάτων ετοιμάζω και το πρώτο μου σταντ απ παρέα με τη Τζοάνα Ντρίγκο που θα είναι μαζί μου στην κιθάρα αλλά και σε ρόλους έκπληξη!!

Κάτι που σκέφτομαι καιρό να κάνω αλλά με φόβιζε αλλά δίπλα στη Τζοάνα νιώθω ασφαλής !! Μείνετε συντονισμένοι!

”ολα στη ζωη μου δινουν εμπνευση, γιατι αγαπαω τη ζωη”

Τι θα συμβούλευες τους νέους ηθοποιούς – με το χέρι στην καρδιά- δεδομένου ότι είναι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα, όπου η επιτυχία ίσως να μην έρθει και ποτέ ..

Δε θα απαντήσω σε αυτή την ερώτηση γιατί αμέσως-  αμέσως με κατατάσσεις στους παλιούς ηθοποιούς και δε με συμφέρει!!!

Μαθαίνουμε εμείς οι νέοι ηθοποιοί! Κι αν δεν πετύχουμε στο θέατρο σιγά, θα πετύχουμε κάπου αλλού! Αυτή είναι η συμβουλή μου! Χαλαρά!

Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην ρωτήσω, αυτή η «χειμαρρώδης τρέλα» σε ακολουθεί και στην κανονική ζωή, και από που αντλεί ένας καλλιτέχνης έμπνευση;

Έμπνευση αντλώ από τα πάντα κυριολεκτικά. Τα έχεις δει πως τρώνε τα ζαχαροκάλαμα!χαχαχα. Όλα στη ζωή μου δίνουν έμπνευση ,γιατί αγαπάω τη ζωή.

Δεν είμαι τόσο χειμαρρώδης στην κανονική μου ζωή (μάλλον δηλαδή). Έντονος άνθρωπος είμαι δε θα κρυφτώ, αλλά δεν είναι ότι με βλέπεις και ξεκαρδίζεσαι κάθε δευτερόλεπτο επειδή δε σταματάω να λέω αστεία. Θέλω να είμαι με ανθρώπους που με κάνουν να γελάω, πια το έχω αποφασίσει αυτό. Αλλά δεν γελάμε 24/7.

Έχω μέτρο, αυτή είναι η απάντηση μου για πολλά θέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles