25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Γιώργος Γριντέλας: O ”νομάς με την μοτοσικλέτα ” που γυρίζει την Ελλάδα, και έγινε viral για τους λάθος λόγους

O Γιώργος Γριντέλας είναι μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα για κάποιους, επειδή απλά έχει αποφασίσει να κάνει αυτό που του αρέσει, δηλαδή να ταξιδεύει σαν νομάς ανά την Ελλάδα, να ανακαλύπτει τις ομορφιές της, και να ζει σαν ένας νομάς, μένοντας στη σκηνή, και μαγειρεύοντας εκεί δίπλα, κουβαλώντας τον βασικο του εξοπλισμό σε μία μηχανή.

Ο παράξενος ταξιδιώτης, μας μιλά μεταξύ άλλων για τους καταρράκτες που κατοικούν νεράιδες, αλλά και την φιλοσοφία ζωής του, και πως η επαφή με τη φύση λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία.

ημερολογιο μοτοσικλετασ: εχω κανει ολα οσα ηθελα  στη ζωη μου και οχι οσα ηθελαν οι αλλοι να κανω

Η ιστορία του είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, και εναλλακτική όπως και ο ίδιος, και αυτό μάλλον τον έβαλε σε περιπέτειες.. αφού παραλίγο να τον συλλάβουν, με αποτέλεσμα να γίνει viral.

Γιώργο θα μπορέσουμε να σε περιγράψουμε ως ένα παράξενο ταξιδιώτη. Με την μηχανή σου γυρίζεις την Ελλάδα και ανακαλύπτεις κρυμμένους θησαυρούς. Μίλησέ μας για αυτό.

Δεν είχα καταλάβει τον όρο παράξενος ταξιδιώτης, νόμιζα πως ήμουν “φυσιολογικός” αλλά μέσα σε λίγο καιρό οι άνθρωποι που συναντώ άρχισαν να μου το τονίζουν αυτό και για να το λένε οι περισσότεροι τότε έτσι θα μοιάζω.

Μου αρέσει η επαφή με την φύση σε κάθε της πτυχή είτε αυτό αφορά την διαμονή σε σκηνή ή καταλύματα καθώς και το μαγείρεμα σε εξωτερικούς χώρους. Εξερευνώ σχεδόν τα πάντα, λίμνες, καταρράκτες, παραλίες, σπηλιές, βουνά, δάση, φαράγγια κλπ.

Γυρίζω την Ελλάδα με την μοτοσικλέτα μου ναι.

Νιώθω τυχερός που γεννήθηκα εδώ και έχω βαλθεί να εξερευνήσω αυτόν τον τόπο όσο πιο πολύ μπορώ και να τον ζήσω μέσα από τα δικά μου μάτια και τις δικές μου αισθήσεις απέχοντας συνειδητά από τους τουριστικούς οδηγούς και τα κοσμοπολίτικα μέρη της τουριστικής βιομηχανίας.

Η κατανάλωση δεν είναι μέρος της ζωής μου. Ανακαλύπτω μέρη που είναι πανέμορφα και σε συνεπαίρνουν και τολμώ να πω πως μερικά από αυτά τα μέρη μου άλλαξαν εντελώς τον τρόπο σκέψης και κατ’ επέκταση τον τρόπο ζωής μου, νιώθω ευλογημένος για αυτό. Για εμένα αυτό είναι πολύτιμος θησαυρός. Τα ταξίδια σου ανοίγουν το μυαλό, σε βοηθούν να διευρύνεις τον τρόπο σκέψης σου.

Επίσης η επαφή με ανθρώπους που συναντώ είναι κάτι το οποίο με συναρπάζει. Ανταλλάσσοντας απόψεις και μοιράζοντας εμπειρίες αλλάζει ο τρόπος που βλέπεις τον κόσμο. Υπάρχουν άνθρωποι που αξίζει να τους ακούσεις, έχουν κάτι να σου πουν.

 Πως πήρες την απόφαση να κάνεις κάτι τέτοιο;

Χμμ, πως πήρα την απόφαση να κάνω κάτι τέτοιο;!. Θα είμαι όσο πιο σύντομος και περιεκτικός μπορώ, δεν είναι εύκολη η απάντηση.

Θα ακουστεί περίεργο αλλά στην ηλικία που είμαι έχω κάνει ΟΛΑ όσα ήθελα στη ζωή μου και όχι όσα ήθελαν άλλοι να θέλω.

“Θεωρώ ανοησία να ζω σε αυτόν τον πλανήτη και να έχω δει μόνο ένα μικρό μέρος του”

Το τελευταίο πράγμα που μου έχει μείνει να κάνω είναι να γνωρίσω τον κόσμο, μέρη, κουλτούρες. Θεωρώ ανοησία να ζω σε αυτόν τον πλανήτη και να έχω δει μόνο ένα μικρό μέρος του. Υπήρξαν δύο ταξίδια εδώ στην Ελλάδα τα οποία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο τί κάνω αυτή τη στιγμή. Τα Κύθηρα, για τα οποία ετοιμάζω ένα ντοκιμαντέρ δικής μου παραγωγής και η Σαμοθράκη.

Αυτά τα δύο μέρη με χάραξαν και με έκαναν να εισέλθω σε ένα κόσμο αναζήτησης και αναθεώρησης όσον μέχρι τώρα ήξερα. Έτσι και αλλιώς η ζωή είναι μικρή και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσει κάποιος τόσο το καλύτερο, το πρόβλημα είναι ότι έχουμε την ψευδαίσθηση πως έχουμε χρόνο.

Γιατί πήγαν να τον συλλάβουν 

Περιέγραψε μου μια αληθινή περιπέτεια με την οποία ήρθες αντιμέτωπος

Αληθινή περιπέτεια δε θα έλεγα ότι έχω ζήσει. Ίσως κάποιες βροχές ξαφνικές. Έχω ζήσει όμως έντονες στιγμές, όπως κωμικές όταν πρόσφατα η αστυνομία με σταμάτησε 3 φορές σε λιγότερο από 1 ώρα για έλεγχο ναρκωτικών, λόγω των μαλλιών μου που είναι ράστα! Στον πρώτο έλεγχο μάλιστα είμασταν και live στο Instagram.

Εδώ να τονίσω ότι ούτε καν αλκοόλ πίνω, ούτε καπνίζω, και ακολουθώ έναν εντελώς υγιεινο τρόπο ζωής.

@grintelas.com

Πέσιμο της αστυνομίας για ναρκωτικά την ώρα που έστηνα τη σκηνή για ελεύθερο κάμπινγκ στην Ελαία. #police #camping #campinglife

♬ πρωτότυπος ήχος – grintelas.com

@grintelas.com

Απάντηση στον χρήστη @koslou Πως μου έκανε πέσιμο η αστυνομία για έλεγχο ναρκωτικών όταν έκανα κάμπινγκ.

♬ πρωτότυπος ήχος – grintelas.com

Έχω ζήσει ρομαντικές, στιγμές καθώς και στιγμές που με έκαναν να αναθεωρήσω ξανά και ξανά την ανθρώπινη ζωή όταν είδα έναν φίλο μου να φεύγει στον γκρεμό από λάθος χειρισμό του αυτοκινήτου του.

Στον πολύ όμορφο ιστότοπό σου το grintelas.com αναφέρεις έναν καταρράκτη που κατοικούν νεράιδες. Επειδή και εγώ και πολλοί «πιστεύουμε στις νεράιδες» μίλησε μου για τον μαγευτικό τόπο, ξεδίπλωσε μας όλη την μαγεία.

Πρόκειται για τον καταρράκτη Καλάμαρη. Έμαθα εντελώς τυχαία για αυτό το μέρος από ένα ζευγάρι Γερμανών που γνώρισα κατά την περιπλάνηση μου στην Κυπαρισσία.

Με έτρωγε η περιέργεια και πήγα. Δεν μπορούσα να περιγράψω εύκολα με λέξεις αυτό το οποίο έβλεπα και ένιωθα και γι’ αυτό το λόγο αποφάσισα να κάνω ένα μικρό βίντεο.

Πολύ συχνά θα με δείτε να εκφράζομαι μέσω των βίντεο που εγώ ο ίδιος δημιουργώ. Είναι τόσο μαγευτικό το μέρος αυτό. Χρώματα, ήχοι από το τρεχούμενο νερό, βλάστηση. Απλά άφησε τις αισθήσεις σου να σε παρασύρουν όταν βρεθείς εκεί, δες και το βίντεο και ίσως με νιώσεις.

Γιώργο, τι θα πρότεινες στον κόσμο, ως μια νέα φιλοσοφία ταξιδιού και εμπειρίας, και λίγο μη συμβατικό;

Στον κόσμο θα έλεγα πρώτα πρώτα να κάνει αυτό που πραγματικά έχει ανάγκη και αυτό που πραγματικά θέλει. Το ότι εγώ ταξιδεύω με αυτόν τον τρόπο δε σημαίνει πως πρέπει να ακολουθήσουν και άλλοι.

Σε κάποιους δίνω ας πούμε μια έμπνευση και σε άλλους όχι. Όπως και να έχει όμως αυτό που θα πρότεινα είναι να αγκαλιάσει τον τρόπο που ταξιδεύει εστιάζοντας στην επαφή με την φύση, λειτουργεί ως ψυχοθεραπεία. Πολλοί είναι διστακτικοί ως προς την επαφή με την φύση, κάντε το. Τα οφέλη προκύπτουν όταν βγαίνουμε από το comfort zone μας.

 Ποιο είναι το επόμενο challenge με τον εαυτό σου;

Το επόμενο challenge…χμ. Να ταξιδέψω σε Ασία, Αφρική και νότια Αμερική. Δε ξέρω αν είναι κατάλληλη η λέξη challenge καθώς για εμένα δεν αποτελεί πρόκληση ο προορισμός. Πρόκληση αποτελεί η διαδρομή αφού ποτέ δεν ξέρεις πως θα σε διαμορφώσει σαν χαρακτήρα.

Πρόκληση αποτελεί για εμένα ήδη το να έχεις αφήσει κάθε αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς και να αφήνεσαι στο άγνωστο, το οποίο ταυτόχρονα φοβίζει αλλά δίνει έναν υπέροχο ρομαντισμό. Αυτό θέλει πραγματικά κότσια και ίσως είναι η απόλυτη πρόκληση.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles