32 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πανσέληνος στο πάρκο Σταύρος Νιάρχος: Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα και μην ξεχάσετε το sleeping bag σας!

Για όσους βρίσκονται ακόμα στην Αθήνα, μία από τις καλύτερες προτάσεις για το βράδυ της Πανσελήνου, αλλά και την επόμενη ημέρα είναι οι πλούσιες δραστηριότητες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι περισσότερες, εντελώς δωρεάν.

ΣΙΝΕΜΑ ΩΣ ΤΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ, DISCO PARTY, GAME ZONE, ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ

Την Τρίτη 1η Αυγούστου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποδέχεται τη μεγαλύτερη πανσέληνο του καλοκαιριού και προσκαλεί όλες και όλους να διανυκτερεύσουν στο Πάρκο και να ζήσουν μία βραδιά διαφορετική από τις άλλες. Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα και μην ξεχάσετε το sleeping bag σας.

Σημαντικό* Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Σινεμά ως το  ξημέρωμα 

 

 

 

 

 

 

Κάτω από την Πανσέληνο του Οξύρρυγχου, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η 1η του Αυγούστου μετατρέπεται σ’ έναν κινηματογραφικό μαραθώνιο που η πόλη της Αθήνας δεν έχει ξαναζήσει ποτέ!

Επιμέλεια προγράμματος: Ηλίας Φραγκούλης

Η Λαίδη και ο Αλήτης (1955)

Η ρομαντική ιστορία της σχέσης ενός καλοζωισμένου… cocker spaniel από σπίτι κι ενός αδέσποτου μα καλόκαρδου μούργου. Η 15η animated ταινία μεγάλου μήκους του studio της Disney εξακολουθεί να είναι μια από τις πλέον αγαπητές σε κοινό κάθε ηλικίας, με τη σκηνή των δύο τετράποδων που… από λάθος φιλιούνται τρώγοντας spaghetti κάτω από το σεληνόφως να συγκινεί όσο λίγες στην ιστορία του κινηματογράφου. Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ο ίδιος ο Walt Disney είχε ζητήσει να κοπεί από το φιλμ!

Σκηνοθεσία: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske

Η ταινία θα προβληθεί στα ελληνικά.

Τρίτη 01/08, 21.00

ΞΕΦΩΤΟ

Είσοδος Ελεύθερη

Μετά τα μεσάνυχτα (1985)

Ο Paul βγαίνει μια βόλτα, σκοπεύει να συναντήσει μια κοπέλα που ίσως τον φλερτάρει, χάνει τα χρήματά του, πέφτει πάνω σε κάθε είδους τρελαμένους ανθρώπους στο νυχτερινό Σόχο του Μανχάταν και… ελπίζει να τη βγάλει ζωντανός μέχρι να ξημερώσει το επόμενο πρωινό! Μαύρη κωμωδία (αν όχι του παραλόγου) και καφκικός εφιάλτης (υπάρχει και ολόκληρη σκηνή που βασίζεται στο «Μπροστά στο Νόμο» του συγγραφέα) μαζί, σε μια από τις πιο παραγνωρισμένες ταινίες του Scorsese. Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Καννών του 1986.

Σκηνοθεσία: Martin Scorsese

Τρίτη 01/08, 22.30

ΞΕΦΩΤΟ

Είσοδος Ελεύθερη

Κυνηγητό μέσα στη νύχτα (1985)

Μηχανικός αεροδιαστημικής με προβλήματα αϋπνίας ανακαλύπτει πως η σύζυγός του τον απατά και παίρνει τους δρόμους στο νυχτερινό Λος Άντζελες, για να καταλήξει στο LAX, όπου θα πέσει πάνω σε γοητευτική διαρρήκτρια που τον παρακαλά να προστατεύσει τη ζωή της. Στα όρια της μαύρης κωμωδίας, ο Jeff Goldblum και η Michelle Pfeiffer γίνονται ένα παράξενο ζευγάρι, στα ίχνη του επικίνδυνου hitman… David Bowie, ενώ ο B.B. King γεμίζει το φιλμ με διάσημα blues. Οι φανατικοί κινηματογραφόφιλοι θα διασκεδάσουν απίστευτα, ανακαλύπτοντας cameo εμφανίσεις από φημισμένους σκηνοθέτες!

Σκηνοθεσία: John Landis

Τετάρτη 02/08, 00.15

ΞΕΦΩΤΟ

Είσοδος Ελεύθερη

Ένας λυκάνθρωπος στο Λονδίνο (1981)

Δύο Αμερικανοί κολεγιόπαιδες γνωρίζουν τη βρετανική ύπαιθρο περπατώντας και μια νύχτα με πανσέληνο ο ένας από αυτούς θα αισθανθεί ένα παράξενο δάγκωμα στο σκοτάδι. Μαντεύετε τη συνέχεια; Το λυκανθρωπικό hype αναβίωσε το καλοκαίρι του ’81 χάρη στο οσκαρικό μακιγιάζ του Rick Baker για τις σκηνές της μεταμόρφωσης του David Naughton, οι οποίες έκαναν τους πραγματικά σοκαρισμένους θεατές να αποστρέφουν το βλέμμα τους από τη μεγάλη οθόνη! Η εισπρακτική επιτυχία του φιλμ είχε ουσιαστική επίδραση στο είδος των κωμωδιών τρόμου.

Σκηνοθεσία: John Landis

Τετάρτη 02/08, 02.20

ΞΕΦΩΤΟ

Είσοδος Ελεύθερη

Δράκουλας: Ο βρυκόλακας των Καρπαθίων (1958)

Στα 1885, ο Jonathan Harker φθάνει στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα για ν’ αναλάβει τη θέση του βιβλιοθηκάριου, αν και ο πραγματικός του σκοπός είναι να τον εξοντώσει. Για να τον εκδικηθεί, ο Δράκουλας θα στοχοποιήσει τα πιο αγαπημένα πρόσωπα του πρώτου, μα ο Dr. Van Helsing θα σταθεί στο διάβα του. Η πρώτη βαμπιρική ταινία με πρωταγωνιστή τον Christopher Lee στον ομώνυμο ρόλο δημιούργησε έναν κινηματογραφικό μύθο, με τον Βρετανό ηθοποιό να προσθέτει μία πρωτοφανή δόση ηδονικού ερωτισμού στον ρόλο, προκαλώντας μέχρι και τη λογοκρισία της εποχής.

Σκηνοθεσία: Terence Fisher

Τετάρτη 02/08, 04.05

ΞΕΦΩΤΟ

Είσοδος Ελεύθερη

Silent Disco Party

Στον Μεσογειακό Κήπο του ΚΠΙΣΝ στήνεται ένα διαφορετικό πάρτι με πολλή μουσική, καθόλου ηχεία, fluo make-up και πολλά ασύρματα ακουστικά! Δύο Djs μιξάρουν ζωντανά διαφορετικά είδη μουσικής και το κοινό μπορεί να επιλέξει τι θα ακούσει στα ακουστικά του με το πάτημα ενός κουμπιού.

Ένας πρωτότυπος τρόπος έκφρασης όπου όλοι μαζί (και μόνοι) χορεύουν και διασκεδάζουν σε ένα υπαίθριο club όπου -όταν βγουν τα ακουστικά- επικρατεί απόλυτη ησυχία. Τα Silent Disco πάρτι έγιναν ευρέως γνωστά στα μέσα της δεκαετίας του 2000 όταν εμφανίστηκαν στο Glastonbury Festival και από κει και πέρα τα κινητά «βουβά» πάρτι άρχισαν να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία.

DJ Sets: BNC / D’Arcy Foxx

Face Painting: Moutzoures

Τρίτη 01/08, 22.00-02.00
Μεσογειακός Κήπος

Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας 
*Για τη συμμετοχή, απαιτείται επίδειξη ταυτότητας

Game Zone

Ανακαλύψτε τον κόσμο των ομαδικών παιχνιδιών και ζήστε με τους φίλους ή την οικογένειά σας συναρπαστικές στιγμές.
Το αγαπημένο παιχνίδι ερωτήσεων Πες Βρες και κορυφαία επιτραπέζια παιχνίδια στρατηγικής, φαντασίας και επιδεξιότητας, θα σας καθηλώσουν εποικοδομητικά, για ώρες, συνδυάζοντας σκέψη, δημιουργικότητα και ψυχαγωγία.

Θαλάσσια Ποδήλατα

Απολαύστε μία ειδυλλιακή βόλτα, υπό το σεληνόφως, σε ένα από τα χαρακτηριστικότερα σημεία του ΚΠΙΣΝ, το Κανάλι.

Hatha Yoga & Διαλογισμός

Εκκίνηση του Full Moon Sleepover, με μαθήματα Hatha Yoga και Διαλογισμό, στη Δύση του ηλίου, στα Νότια Μονοπάτια. Το ξημέρωμα της επόμενης μέρας μάς βρίσκει στο ίδιο σημείο για ένα πρωινό μάθημα Hatha Yoga, την ώρα της Ανατολής, και Αναπνευστικό Διαλογισμό στον Ήλιο.

Χρήσιμες πληροφορίες για την μετάβασή σας 

1. Την Τρίτη 01/08 και την Τετάρτη 02/08, θα εκτελούνται επιπλέον δρομολόγια Shuttle Bus:

ΚΠΙΣΝ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ
01/08: 23.30
02/08: 00.30, 02.00, 04.00 & 08.00

2. Για τις κινηματογραφικές προβολές στο Ξέφωτο, προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, sleeping bag, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

3. Το Park Kiosk θα λειτουργεί όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ επιπλέον σημεία εστίασης θα λειτουργούν ως αργά το βράδυ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles