25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ποιά 14 επαγγέλματα ΔΕΝ μπορεί να αποκαταστήσει η τεχνητή νοημοσύνη ΑΙ

O Άγγελος Περλέγκας καταξιωμένος social specialist, έκανε ανάκριση επιπέδου ταξίαρχου Θεοχάρη, στο ChatGPT το οποίο και ”παραδέχτηκε” ποια 14 επαγγέλματα ΔΕΝ μπορεί να αντικαταστήσει η AI τεχνητή νοημοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΑΣ ΜΕΣΑ

1) Ψυχοθεραπευτής – Η AI παραμένει ανίκανη να κατανοήσει σε βάθος την ανθρώπινη ψυχολογία και να παρέχει βοήθεια στην προσωπική και εξελικτική διαδρομή του κάθε ατόμου.

2) Creative Director – Η Ai δε μπορεί να υποκαταστήσει τη δημιουργικότητα και τη διαίσθηση του ανθρώπου (ακόμα)

3) Κοινωνικός Λειτουργός – Η ανθρώπινη αλληλεπίδραση και επαφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για το λειτούργημα αυτό

4) Νοσοκόμα – Η φροντίδα των ασθενών περιλαμβάνει όχι μόνο ιατρική εμπειρία, αλλά και συμπόνια, διαίσθηση και ενσυναίσθηση, τα οποία είναι μοναδικά στον άνθρωπο

5) Διαιτητής Αθλημάτων – Η άμεση κρίση και η κατανόηση του ανθρώπινου στοιχείου στα αθλήματα είναι αναντικατάστατα από μηχανές.

6) Δάσκαλος – Οι δάσκαλοι παρέχουν καθοδήγηση, καθοδήγηση και συναισθηματική υποστήριξη στους μαθητές τους, τα οποία προϋποθέτουν την ανθρώπινη επαφή

7) Ειδικός σε Εργασιακή Ασφάλεια – Η αντίληψη των κινδύνων και η ανθρώπινη κρίση στην αξιολόγηση της ασφάλειας του χώρου εργασίας είναι αναντικατάστατα.

8) Σεφ – Το μαγείρεμα είναι δημιουργικό και διαισθητικό, και ένας σεφ ρομπότ δε θα μπορούσε να δοκιμάσει το φαγητό (αμαρτία δεν είναι;)

9) First/Emergency responders – Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης απαιτούν γρήγορη σκέψη, δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων και ικανότητα λήψης αποφάσεων σε κλάσματα δευτερολέπτου

10) Δημοσιογράφος – Δεν μιλάμε για απλή αναφορά των γεγονότων αλλά για ανάλυση και ερμηνεία κάτι που απαιτεί ανθρώπινη διαίσθηση και διορατικότητα

11) Κομμωτής/Τριχολόγος(!) – Η τέχνη του κομμωτικού απαιτεί αισθητική κρίση και προσαρμογή στις προσωπικές ανάγκες του πελάτη, κάτι που δεν μπορεί να μιμηθεί η AI.

12) Σκηνοθέτης Θεάτρου/Κινηματογράφου – Η δημιουργία μιας θεατρικής ή κινηματογραφικής παράστασης απαιτεί μια βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης κατάστασης και την ικανότητα να ενώσει τις ερμηνείες σε ένα συνολικό έργο.

13) Επιχειρηματίας – Η έναρξη και η λειτουργία μιας επιτυχημένης επιχείρησης απαιτεί ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων τα οποία απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη και διαίσθηση

14) Αστυνομικός Ανακριτής – Η ανθρώπινη παρατηρητικότητα, η εκτίμηση της ψυχολογίας του υπόπτου και η ερμηνεία της μη λεκτικής επικοινωνίας είναι κρίσιμες για την επίλυση εγκλημάτων.

Προσθέτουμε και το επάγγελμα του πολιτικού. Μιας και δύσκολο να αντικατασταθεί η ρητορική τουλάχιστον!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles