27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Πως οι έξυπνοι άνθρωποι διαχειρίζονται τους δύσκολους και τοξικούς ανθρώπους;

Ακολουθούν 8 καλοί κανόνες για την αντιμετώπιση δύσκολων και τοξικών ανθρώπων.

Μοιραστείτε όλα τα πραγματικά συναισθήματα με πραγματικούς φίλους. Εάν κάτι έχει μεγάλη σημασία για εσάς, μην το μοιραστείτε με ένα τοξικό ή δύσκολο άτομο.

Μοιραστείτε το μόνο με άτομα που θα σας υποστηρίξουν, θα σας ενθαρρύνουν και θα σας ανεβάσουν – ακόμα κι αν είναι φίλοι στο διαδίκτυο..

Διατηρήστε όλες τις αλληλεπιδράσεις επιφανειακές – Όχι βαθιές συζητήσεις, ειλικρινείς συνομιλίες, κ.λπ. Εάν πρέπει να αλληλεπιδράσετε μαζί τους, κρατήστε το ελαφρύ.

Μιλήστε για τον καιρό, το είδος του καφέ ή του τσαγιού που σας αρέσει ή κάτι άλλο που κανείς δεν ενδιαφέρεται πραγματικά και δεν μπορεί να σας βλάψει.

Κρατήστε το σύντομο! Δεν χρειάζεται να έχετε μεγάλες συζητήσεις μαζί τους. Κάντε μια σύντομη κουβέντα για τον καιρό και προχωρήστε. Σας βοηθά να το διατηρήσετε επιφανειακό και ελαφρύ.

Κρατήστε τις ελπίδες και τα όνειρά σας για τον εαυτό σας με αυτούς τους ανθρώπους –

Οι τοξικοί και δύσκολοι άνθρωποι είναι πολύ συχνά δολοφόνοι των ονείρων ή θα βρουν τρόπους να σας γελοιοποιήσουν, να σας παραπλανήσουν ή να καταπατήσουν το όνειρό σας.

Δώστε στον εαυτό σας το δώρο να διατηρείτε την αισιοδοξία και την ελπίδα…θα σας φέρει πιο κοντά στα όνειρά σας από ό,τι αυτοί οι άνθρωποι ποτέ.

Οι τοξικοί άνθρωποι μπορεί να σας επιτεθούν ακόμα (και μπορεί να τους μπερδέψει αυτό), αλλά όταν βλέπουν αδυναμία, επιτίθενται χειρότερα και πιο αδίστακτα. Είναι αυτοσυντήρηση λοιπόν και πανοπλία που χρησιμοποιείται μόνο για αυτούς τους ανθρώπους

Μην είσαι ευάλωτος. Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να προσπαθήσετε να συνδεθείτε με το να είστε ευάλωτοι ή να εκφράσετε πόσο σας πληγώνει αυτό που κάνουν ή να ανοιχτείτε στα συναισθήματά σας επειδή οι «υγιείς» άνθρωποι ανταποδίδουν… αλλά μην το κάνετε αυτό. Δεν είναι υγιείς άνθρωποι.

Μην ανοίγεστε και μην είστε ευάλωτοι με κάποιον που δεν θα ανταποδώσει, δεν θα αλλάξει ή θα κρατήσει την καρδιά σας με τον σεβασμό και την τρυφερότητα που του αξίζει. Μην προσπαθήσετε να τα διορθώσετε – Μερικές φορές, οι άνθρωποι πιστεύουν ότι θα αλλάξουν αυτούς τους τοξικούς ή δύσκολους ανθρώπους… και μάλλον δεν θα το κάνετε.

Μην σπαταλάτε το χρόνο σας και μην εμπλακείτε. Συνήθως θα τελειώσει με πόνο. Δεν είναι δουλειά σας να τα διορθώσετε – αφήστε τα να είναι. Περιορίστε τις αλληλεπιδράσεις – Εάν δεν μπορείτε να τις κόψετε, κρατήστε τις αλληλεπιδράσεις όσο το δυνατόν πιο σπάνιες και σύντομες.

Δυστυχώς, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου δεν μπορείτε απλώς να αποκλείσετε μερικούς ανθρώπους (ορισμένα μέλη της οικογένειας ή συνάδελφοι απλώς πηγαίνουν εκεί περιοδικά), αλλά συχνά μπορείτε να ελέγξετε πόσο καιρό μιλάτε ή πόσο συχνά χρειάζεται να αλληλεπιδράτε.

Περιορίστε το όταν μπορείτε…τόσο σε συχνότητα που τα βλέπετε, όσο και πόσο καιρό μιλάτε μαζί τους όταν το βλέπετε.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles