27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

10 Συνήθειες που καταστρέφουν τον εγκέφαλό σου

Δες εδώ πως μπορείς να τις σταματήσεις!

9 πραγματα που βλαπτουν καθημερινα

  1. Το να παρακολουθείς υπερβολικά πολύ ερωτικό περιεχόμενο. Kοινώς να είναι κάποιος εθισμένος στην παρακολούθηση σε sites με περιεχόμενο πορνό για παράδειγμα.
  1. Να μην κοιμάσαι αρκετά. Ο ύπνος όχι απλά είναι σημαντικός, αλλά ο καλός ύπνος μπορεί να προφυλάξει από μελλοντικά προβλήματα υγείας. Και το αντίστροφο όμως βλάπτει τον εγκέφαλο. Ο υπερβολικά πολύς ύπνος. Υπάρχουν άνθρωποι που με 6 ώρες είναι οκ, και άλλοι που χρειάζονται οπωσδήποτε 9 ώρες ύπνου. Ας μην ξεχνάμε ότι 2-4 το πρωί, τις καλοκαιρινές ώρες, είναι πολύ σημαντικό να έχει ήδη κοιμηθεί κάποιος, καθώς τότε συντελείται η πλήρης ανανέωση του οργανισμού.
  2. Η κοινωνική απομόνωση. Μάστιγα της εποχής από τη μία, από την άλλη επικίνδυνη καθώς η πλήρης αφοσίωση σε μια οθόνη όλη την ημέρα, θα οδηγήσει σίγουρα σε μακρόχρονια προβλήματα.
  3. Η ελάχιστη κίνηση όλη την ημέρα. Αν ο κόσμος γνώριζε πόσο ευεργετικό είναι το περπάτημα, θα περπατούσε τουλάχιστον μισή ώρα την ημέρα.
  4. Το να είσαι σε μια οθόνη κολλημένος, είναι μια ρουτίνα που δεν κάνει καθόλου καλό.
  5. Η υπερ κατανάλωση τοξικών ειδήσεων. Άλλη μια μάστιγα της εποχής, που θέλει μια ισορροπία, διότι στο τέλος το μόνο που καταφέρνεις είναι να αισθάνεσαι χάλια.
  6. Η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης. Ναι και η ζάχαρη και το αλεύρι δεν κάνουν ιδιαίτερα καλό στο μυαλό. Και φυσικά και στο σώμα.
  7. Να μιλάς ελάχιστα. Όσο και αν ζούμε σε μια εποχή τεχνολογικής τελοιοποίησης, η δια ζώσης επαφή και τα οφέλη της δεν μπορούν να συγκριθούν. Το να μη μιλάς και να μην αλληλοεπιδράς με ανθρώπους, μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει σε μυαλό και σώμα.
  8. Να υπεραναλύεις τα πράγματα. Όλοι λίγο πολύ το κάνουμε αυτό, άλλοι σε υπερβολικό βαθμό, άλλοι σε όχι τόσο. Άλλη μια συνήθεια, που το μόνο που καταφέρνει είναι να σε γεμίζει στρες, και ενοχή. Μια καλή λύση είναι εδώ, μόλις το αντιλαμβάνεται κάποιος, να αλλάζει αυτομάτως τη σκέψη του, ή να απασχολείται με κάτι δημιουργικό.
  9. Η εμμονή με το παρελθόν. Άλλη μια συνήθεια, που καταλαμβάνει πολύ χώρο στο μυαλό, πολύ ενέργεια, και δεν μας αφήνει να προχωρήσουμε. Εδώ θέλει προσπάθεια, αλλά ποτέ δεν είναι αργά, να αλλάξουμε τα πράγματα. Εδώ βοηθά ο διαλογισμός και οι πνευματικές ασκήσεις που βοηθούν την επαφή με το τώρα, και βοηθούν το άτομο να γειωθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles