25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Τι θα λέγατε για μια εκδρομή με μάθημα φιλοσοφίας μαζί; H Ελληνική Αγωγή πηγαίνει στην Επίδαυρο!

Ετοιμαστείτε για ένα “θεραπευτικό” ταξίδι στην Επίδαυρο, γεμάτο γνώση και καινούργιες εμπειρίες!

Για πρώτη φορά! Εκδρομή σε συνδυασμό με μάθημα Φιλοσοφίας. Ελάτε να εξερευνήσουμε τα μυστικά των προγόνων μας στους χώρους όπου αυτά γεννήθηκαν.

Αυτήν την Κυριακή την 1η του Οκτώβρη, εγκαινιάζουμε τον πρωτότυπο κύκλο εκδρομών Φιλοσοφίας με μία ολοήμερη επίσκεψη στην Αρχαία Επίδαυρο. Με τον Λεωνίδα Γεωργιάδη επικεφαλής θα εξερευνήσουμε τον σημαντικότερο αρχαίο τόπο λατρείας του θεού Ασκληπιού, εξηγώντας παράλληλα όλα τα χαρακτηριστικά που έκαναν τον τόπο αυτό ιδανικό χώρο λατρείας και θεραπείας ήδη από την προϊστορική εποχή.

Η ολιστική προσέγγιση του Ασκληπιού στην υγεία και την ευεξία περιλάμβανε εναλλακτικές θεραπείες συνδυάζοντας τον τρόπο ζωής και διατροφής για την ισορροπία του νου, της ψυχή και του σώματος. Η αρχαία ενέργεια του τόπου μαζί με τη σοφία των πρακτικών του έχει υπάρξει έμπνευση στην παροχή υπηρεσιών μεγάλων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων και κέντρων ευεξίας παγκοσμίως.

Η πιο γνωστή θεραπεία που λάμβανε χώρα στα Ασκληπιεία ονομαζόταν «Εγκοίμησις» κατά την οποία ο ασθενής μέσου του ύπνου στον ιερό χώρο μπορούσε να θεραπευτεί. Ο ασθενής κατά την άφιξη του λουζόταν στα λουτρά και κατόπιν τον αναλάμβαναν οι φυσιοθεραπευτές με μαλάξεις (μασάζ) και ασκήσεις γυμναστικής ενώ παράλληλα υποβαλλόταν σε δίαιτα και νηστεία. Όλα αυτά προηγούνταν της εγκοίμησης και προετοίμαζαν τον ασθενή για αυτή.

Πρόκειται για την πρώτη εκδρομή ενός ετησίου κύκλου εκδρομών φιλοσοφίας, μοναδικού στο είδος του. Μην χάσετε την ευκαιρία να είστε οι πρώτοι που θα ζήσουν αυτή τη μοναδική ευκαιρία!

ΟΙ  θέσεις για την εκδρομή είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Παρακαλούμε για την άμεση επικοινωνία και κράτηση για την καλύτερη οργάνωση εκ μέρους των συνεργατών μας.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ:  info@ellinikiagogi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles