27.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Τι σημαίνουν οι μορφασμοί και οι χειρονομίες μας ; Μίνι οδηγός για να ”διαβάζουμε” τον συνομιλητή

Σύντομο λεξικό για τη μη λεκτική γλώσσα. Δηλαδή τη γλώσσα που μιλάει το σώμα, και το οποίο πολλές φορές μας προδίδει, όταν δεν συμφωνεί με αυτά που λέμε. Το σώμα είτε το δικό μας είτε του συνομιλητή μας, στέλνει διάφορα, μηνύματα, και αν γνωρίζουμε τα βασικά σημάδια, θα μπορούμε πιο εύκολα να αποκωδικοποιήσουμε και τη στάση τους!

Χαίδεμα της γνάθου : Σκέψη προτού αποφασίσουμε, όταν δούμε αυτό το σημάδι καλό είναι να προσφέρουμε περισσότερη πληροφορία, αλλά όχι επιθετικά,  για να πείσουμε τον συνομιλητή.

Σταυρωμένα χέρια: Στάση άμυνας! δώστε βάση σε αυτό το σημάδι, που δέιχνει ότι ο συνομιλητής είναι είτε δύσπιστος, είτε αναποφάσιστος και κρατά αμυντική στάση. Συνήθως όταν το βλέπω, προτρέπω τον άλλο με κάτι αστείο να το αλλάξει. Και αμέσως αλλάζει και η ροή.

Δάχτυλα πλεγμένα : Κύρος και αναμονή αντιδράσεων. Ο συνομιλητής είναι σίγουρος για αυτά που λέει, και περιμένει αντιδράσεις.

Τρίψιμο του ματιού. Αυτό το ανεπαίσθητο σημάδι, που γίνεται για δευτερόλεπτα, όπως και το άγγιγμα του αυτιού, δείχνουν αμφιβολία, αναξιοπιστία, ακόμα και ότι ο συνομιλητής λέει ψέματα.

Παίξιμο με τα μαλλιά: Συνήθως είναι μια γυναικεία αντίδραση, που δείχνει ανασφάλεια, αλλά και επιθυμία να γοητεύσουμε.

Σφιγμένα χείλη: Δυσπιστία, δυσσαρέσκεια.

Χέρι στο μάγουλο: Mια κλασσική κίνηση που δείχνει συνήθως ότι ο συνομιλητής βρίσκεται σε αξιολόγηση όσων ακούει και σε στοχασμό. Δηλαδή βρίσκει ενδιαφέρον αυτό που ακούει.

Χέρια στους γοφούς : Διάθεση να κάνουμε ή να πούμε κάτι σημαντικό.

Τρίψιμο χεριών : Ικανοποίηση για κάτι που πρόεκειται να συμβεί.

Χτύπημα των δοντιών : Ανυπομονησία και βιασύνη

Βλέμμα στραμμένο στο δάπεδο : Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που ακούμε

Παλάμες ανοιχτές προς τα πάνω : Ειλικρίνεια και αθωότητα. Μια κλασσική έκφραση που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί προκειμένου να πείσουν ότι λένε την αλήθεια, ιδίως όταν κάνουν εξαγγελίες ή ανακοινώνουν κάποιο σχέδιο.

Σταυρωμένα πόδια με το ένα να κουνιέται: Πλήξη ή ανυπομονησία.

Κάθισμα στην άκρη της καρέκλας : Επιθυμία να φύγουμε. Από τις πιο κλασσικές περιπτώσεις ένδειξης φυγής. Και μαζί με τον παραπάνω είναι ένας καλός τρόπος να καταλάβεις την έκβαση μιας κουβέντας με ένα νέο πρόσωπο. Εάν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, μαζί με τα πόδια του που είναι στραμένα στην έξοδο, είναι ολοφάνερο πως θέλει να φύγει γιατί δεν περνά καλά. Αν πάλι είσαι εσύ αυτός ή αυτή που τα έχει, σημαίνει ότι το σώμα σου σε προειδοοποιεί να φύγεις, οπότε μπορείς απλά να το επισπέυσεις.

Κάθισμα με τα πόδια ανοιχτά : Χαλάρωση, δείχνει ανοικτό χαρακτήρα στη συζήτηση και είναι από τα πιο ευοίωνα σημάδια σε μια συζήτηση

Ενωμένοι αστράγαλοι : Φόβος και επιφυλακτικότητα. Όταν δούμε αυτό το σημάδι καλό ειναι κάνουμε τον συνομιλητή να νιώσει πιο οικεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles