25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Το προλαμβάνειν εστί θεραπεύειν: Τα ηχηρά μηνύματα Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

Το προλαμβάνειν εστί θεραπεύειν έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοι. Και έχει μεγάλη σημασία να το θυμόμαστε, ειδικά στη μάστιγα που λέγεται καρκίνος του μαστού.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου έστειλε το δικό της ηχηρό μηνυμα στη μάχη αυτή, ενώ φιλοξένησε στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (ΕΑΕ), προσφέροντας δωρεάν προληπτικό έλεγχο στις εβδομήντα Αθηναίες που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά της.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της μάχης κατά του καρκίνου του μαστού, σε μια σημαντική πρωτοβουλία. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε πως το ο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου «Φώτη Γεννήματα» για τον καρκίνο του μαστού επεκτείνεται και στις γυναίκες ηλικίας 45-74 ετών, από 50-69 ετών που ήταν μέχρι σήμερα.

Όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΤικΤοκ εγώ δεν θα πω τίποτα σήμερα, στη θέση μου θα έρθουν τέσσερις γυναίκες.

@kyriakosmitsotakis_

Σήμερα εγώ δεν θα σας πω τίποτα! #breastcancerawareness💕

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

“Πάνω από 300 χιλιάδες γυναίκες έχουν κάνει χρήση αυτής της υπηρεσίας, της δωρεάν μαγνητικής μαστογραφίας την οποία παρέχουμε στις γυναίκες, και έχουμε ήδη εντοπίσει παραπάνω από 15 χιλιάδες περιστατικά καρκίνου του μαστού, τα πιο πολλά πρώιμα, άρα και με πολύ καλή πρόγνωση ως προς τη θεραπεία τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συναντηση που είχε με γυναίκες στο Μέγαρο Μαξίμου.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles