33.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Φυλακισμένοι για πρώτη φορά αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο Yale

Η Zelda Roland, απόφοιτος και υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστήμίου Yale πίστευε πως όλοι έχουν δικαίωμα στην μόρφωση. Έτσι δημιούργησε τον οργανισμό Yale Prison Education Initiative που δείνει την ευκαιρία σε όσους έχουν καταδικαστεί για διάφορα αδικήματα να σπουδάσουν κανονικά στο Πανεπιστήμιο.

τα ονειρα δεν φυλακιζονται

Πριν λίγες ημέρες 7 άνθρωποι μέσα από την φυλακή, αποφοίτησαν από το Υale με επιτυχία.

Ήταν μια τελετή που δεν έμοιαζε με καμία άλλη 

Ήταν μια τελετή έναρξης όπως κάθε άλλη — γεμάτη χαρά, περηφάνια και μια εορταστική αίσθηση επιτευγμάτων. Ήταν όμως και μια τελετή που δεν έμοιαζε με καμία άλλη. Γιατί για αυτούς τους αποφοίτους, η απόκτηση πτυχίου σήμαινε κάτι περισσότερο από ένα απλό ακαδημαϊκό επίτευγμα — σήμαινε, όπως το έθεσε ένας φοιτητής, ένα είδος χειραφέτησης. Σήμαινε το δικαίωμα στην ένταξη, στην μόρφωση, και όχι στον κοινωνικό αποκλεισμό.

 

Η αποφοίτησή του έλαβε χώρα μια καλοκαιρινή Παρασκευή στην αίθουσα επισκέψεων του MacDougall-Walker, μιας σωφρονιστικής μονάδας υψίστης ασφαλείας για ενήλικες στο Suffield του Κονέκτικατ. Οι απόφοιτοι, όλοι τώρα ή πρόσφατα έγκλειστοι, αντιπροσώπευαν την εναρκτήρια ομάδα ενός προγράμματος σπουδών που διοργανώθηκε σε συνεργασία από την Πρωτοβουλία Εκπαίδευσης στη Φυλακή του Yale στο Dwight Hall (YPEI) και το Πανεπιστήμιο του New Haven.

Μια θαυμάσια πρωτοβουλία, με μηνύματα πανταχόθεν. Τα όνειρα εξάλλου δεν φυλακίζονται

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles