25.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ψυχολογικά τρικ που είναι χρήσιμο να γνωρίζεις για πάρεις μια κατάσταση με το μέρος σου

1.Αν κάποιος προσπαθεί να σε κάνει να αποφασίσεις βιαστικά, πιθανότατα σου προσφέρει μια κακή συμφωνία. Απλά φύγε.

2.Όταν οι άνθρωποι σας λένε πράγματα με τα οποία δεν συμφωνείτε, δεν υπάρχει λόγος για σθεναρή αντίρρηση. Αναγνωρίστε πρώτα αυτό που λένε με λέξεις όπως, «Καταλαβαίνω τι εννοείτε»  για να τους κατευνάσετε, και συνεχίστε ρωτώντας «αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ αυτή την οπτική;»

3. Είναι κοινό μυστικό ότι για να κάνεις κάποιον να σου κάνει μια μεγάλη χάρη, πρέπει πρώτα να ζητήσεις μια μικρή. Αυτό όμως μπορεί και αντίστροφα να λειτουργήσει. Δηλαδή αν ζητήσεις κάτι μεγάλο, ο άλλος θα αισθανθεί άσχημα που δεν μπορεί να το κάνει, οπότε ζητώντας κάτι μικρότερο, είναι πολύ πιθανό να το πραγματοποιήσει.

4. Πολλοί από τους ομιλητές το χρησιμοποιούν αυτό το έξυπνο τρικ στις ερωτήσεις που απευθύνουν στο κοινό. Εάν υπάρχει μια ιδιαίτερα δύσκολη ερώτηση για απάντηση, ξεκινούν πάντα με το «Τι υπέροχη ερώτηση!» Ή «ευχαριστώ για αυτό το ερώτημα!»

Ο ερωτών είναι τόσο ευχαριστημένος που η ερώτησή του εγκωμιάστηκε από τον ομιλητή μπροστά στο κοινό, και το αποτέλεσμα θα είναι να δώσει μικρότερη σημασία στην απάντηση, και να είναι λιγότερο επικριτικός.

5. Στους ανθρώπους αρέσει πάντα να έχουν μια επιλογή. Οπότε από το να πεις ευθέως θέλω να κάνεις το τάδε, είναι προτιμότερο να δώσεις μια επιλογή. Πχ από το να ζητήσεις μια δωρεά για κάποιο σκοπό, καλύτερα πες θα ήθελες να συνεισφέρεις, 5 ή 10 ευρώ για για αυτό τον σκοπό.

6. Τις ημέρες που η διάθεση είναι στο μείον, μπορείς να πάρεις ένα χαρτί να γράψεις κάθε τι αρνητικό και ακραίο που νιώθεις και έπειτα να το πετάξεις στα σκουπίδια. Είναι ανακουφιστικό, και πιάνει τις περισσότερες φορές!

7. Απλό αλλά δοκιμασμένο. Όταν είσαι πολύ νευρικός και περιμένεις κάτι, μάσησε μια τσίχλα. Ο εγκέφαλος είναι συνδεδεμένος με το να αισθάνεται ασφαλής όταν τρώμε. Δεν συνιστάται σε μια συνέντευξη ή μια οντισιόν, αλλά όταν περιμένουμε αποτελέσματα, και είναι καλύτερο από το να καπνίσεις ένα τσιγάρο ή να φας τα νύχια σου από άγχος.

8. Είναι προτιμότερο μια διαπραγμάτευση να γίνει σε μια καφετέρια παρά σε μια αίθουσα συνεδριάσεων, καθώς έτσι ο εταίρος θα είναι εκτεθειμένος σε λιγότερο επιθετικό περιβάλλον.

Οι άνθρωποι τείνουν να αποκτούν πιο εγωιστικές συμπεριφορές όταν συνδέονται με αντικείμενα εργασίας, παρά με ουδέτερα αντικείμενα, πόσο μάλλον το γεμάτο θαλπωρή περιβάλλον ενός καφέ μπαρ.

9. Προσέξτε πως τοποθετείτε τα χέρια σας σε μια συζήτηση γιατί δίνουν πάρα πολλές πληροφορίες. Χέρια ανοιχτά δείχνουν εντιμότητα και ειλικρίνεια, και χέρια πλεγμένα μεταξύ τους σαν κώνος, δείχνουν ότι είστε σίγουροι για αυτά που λετε.

10. Για να αποφύγεις το στρες, μια βαθιά μεγάλη αναπνοή, είναι ο  συνηθισμένος τρόπος. Όμως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος, είναι να προσποιηθείς πως γελάς δυνατά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles