32 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Από υπάλληλος, επιχειρηματίας που σαρώνει: H Ματίνα Δημητριάδου φτιάχνει πολυτελή κολάρα, και με τη Millie ταξιδεύει ανά τον κόσμο

Μια ωραία ιστορία είναι αυτή της Ματίνας, που εγκατέλειψε τη μόνιμη εργασία της, και ξεκίνησε να φτιάχνει πρωτότυπα κολάρα για σκύλους. Την συνέχεια δεν την περίμενε ούτε η ίδια..

μου ελεγαν  “Κανείς δεν πρόκειται να  αγοράσει  τόσο ακριβά κοπέλα μου, αφού μπορούν να τα βρουν στο JUMBO με 5 ευρώ”

Ματίνα, από ιδιωτική υπάλληλος του 9-5 φαντάζομαι, επιτυχημένη τικ τοκερ με πάνω από 40.000 ακόλουθους και όχι μόνο. Θα ήθελα ξεδιπλώσουμε αυτή την ιστορία έμπνευσης και επιτυχίας. Καταρχήν πως πήρες την απόφαση να παραιτηθείς από μία μόνιμη δουλειά;

Κατά τη διάρκεια της καραντίνας είχα αρχίσει να αμφισβητώ αρκετά το αν είμαι ικανοποιημένη από τη δουλειά μου. Δούλευα ήδη 4 χρόνια remote με Αμερική και είχα αρχίσει να κουράζομαι από την απομόνωση και τη μονοτονία που συνοδεύει αυτόν τον τρόπο εργασίας. Όταν έληξε η καραντίνα αποφάσισα ότι θέλω να κάνω μια αλλαγή και να ξεκινήσω κάτι τελείως διαφορετικό. Το TikTok έβλεπα ότι ήταν πολύ ανερχόμενο και μου φάνηκε ενδιαφέρον να ασχοληθώ.

Δήλωσα την παραίτηση μου και για περίπου ένα χρόνο ασχολούμουν αποκλειστικά με τη δημιουργία περιεχομένου ενώ παράλληλα έχτιζα την επιχείρησή μου, Floofers, με αξεσουάρ για σκυλάκια.

@mati.and.millie

Μικρή επιχείρηση μεγάλες δυσκολίες 🥹 Αυτή ειναι περιληπτικά η δική μου ιστορία και πως ξεκινησα τα Floofers. Είναι αρκετά δύσκολο στη σημερινή οικονομία να διατηρήσεις μία κερδοφόρα επιχείρηση ειδικά όταν ξεκινάς από το μηδέν και δεν έχεις καμία εμπειρία σε αυτόν τον κλάδο. Ωστόσο βλέπω καθημερινά νέους ανθρώπους να επιχειρούν και να δημιουργούν, κάτι το οποίο είναι πολύ ελπιδοφόρο. Μία μικρή επιχείρηση προσπαθεί πάντα για ένα ποιοτικό αποτέλεσμα και τα πρόσωπα πίσω από το κάθε brand βάζουν πολύ μεράκι και αγάπη σε αυτό που κάνουν. Σας ευχαριστώ που όλον αυτόν τον καιρό με στηρίζετε μέσα από το προφίλ μου στο τικ τοκ και στο ίνσταγκραμ. Καποιες μέρες είναι πιο δυσκολες και αποκαρδιωτικές απο αλλες όμως ειμαι σιγουρη οτι η σκληρη δουλεια και η αγαπη για αυτο που κάνουμε θα αποδώσει τελικα 🫶 #σκυλος#σκυλακια🐶🐶#σκυλομανα#ελληνικοτικτοκ#επιχειρηματικοτητα#επιχειριση#μικρέςεπιχειρήσεις#ελλαδα#μιλη#matiandmillie#αξεσουαρσκυλου#μιλητικτοκερ#eshop#καταστημα#επιχειρήσεις#ελληνικοtiktok

♬ Lago dei cigni – Rocco Todeschini

Ήταν εύκολο να στήσεις την καινούργια σου επιχειρηματική δραστηριότητα;

Δεν ήταν εύκολο αλλά έγινε αργά και σταθερά με αποτέλεσμα να μην νιώσω κούραση ή στρες. Το κομμάτι που με δυσκόλεψε αρκετά ήταν η εύρεση ατόμων που θα αναλάμβαναν το ράψιμο, καθώς δεν υπήρχαν πρόθυμοι τεχνίτες και το κόστος ήταν και συνεχίζει να είναι αρκετά υψηλό. Η ατάκα που μου έχει χαραχτεί στη μνήμη είναι η εξής:

“Κανείς δεν πρόκειται να τα αγοράσει τόσο ακριβά κοπέλα μου, αφού μπορούν να τα βρουν στο JUMBO με 5 ευρώ”

Ένα είναι βέβαιο, ότι έμαθα πολλά μέσα από αυτήν τη διαδικασία και πλέον κάποιες φορές μου φαίνεται απίστευτο που έχουμε φτάσει ως εδώ.

Τον πρώτο καιρό της επιχειρηματικής δραστηριότητας είχες δεχτεί απορρίψεις από διάφορες βιοτεχνίες. Μίλησε μου για αυτό το διάστημα, και τι σε έκανε να μην το βάλεις κάτω.

Αρχικά είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είχα καμία σχέση με αυτόν τον κλάδο και δυστυχώς δεν γνώριζα και κάποιον που θα μπορούσε να με συμβουλεύσει πάνω σε αυτό το κομμάτι. Πιστεύω ότι κανένας δεν με έπαιρνε στα σοβαρά και έτσι δεν ασχολούνταν να επενδύσουν κι εκείνο το χρόνο τους για να δουλέψουμε μαζί και να φτιάξουμε τα πρώτα δείγματα.

Ο λόγος που δεν το έβαλα κάτω είναι γιατί έχω μάθει ότι πάντα υπάρχει τρόπος αρκεί να επιμείνεις και να το ψάξεις. Ήξερα ότι στο τέλος θα βρεθούν οι κατάλληλοι άνθρωποι. Τελικά ο πατέρας μου βρήκε ένα εργαστήριο δερμάτινων ειδών και με έφερε σε επαφή μαζί τους. Ήταν πολύ θετικοί στο να με βοηθήσουν και δουλέψαμε για μήνες μαζί μέχρι να δημιουργήσουμε τα τελικά προϊόντα.

Πως προέκυψε το tiktoκ;

Το TikTok ξεκίνησε σαν μια δημιουργική απόδραση και ψυχαγωγία. Τα ταξίδια μας με τη Μίλη κέρδισαν το ενδιαφέρον του κοινού και χτίσαμε μια πολύ όμορφη κοινότητα σχετικά γρήγορα. Ωστόσο δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα έφτανα να έχω τόσο κοινό.

Πλέον στο κανάλι μας έχουμε περιεχόμενο σχετικά με διατροφή, καθώς ασχολήθηκα αρκετά με το θέμα λόγω της περιπέτειας της υγείας της και φυσικά ενημερωτικά βίντεο για ταξίδια αλλά και dog-friendly επιλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η αγαπημένη Millie είναι ένα ξεχωριστό σκυλάκι που μάλιστα έχει νεφροπάθεια όπως έχεις πει. Μιλησέ μου για την αγαπημένη πρωταγωνίστρια!

Το φθινόπωρο βρήκαμε έναν όγκο στη σπλήνα της Millie και κάναμε άμεσα χειρουργείο για να την αφαιρέσουμε. Παρόλο που ο όγκος αποδείχθηκε καλοήθης, η Millie υπέστη βλάβη στα νεφρά από την νάρκωση με αποτέλεσμα να μου ανακοινώσουν μετά από 1 βδομάδα στην κλινική ότι έχει 12 μήνες ζωής το πολύ. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος όμως ήμουν τυχερή που βρέθηκαν οι κατάλληλοι άνθρωποι να με βοηθήσουν, όπως η Σταυριαννα Μανωλάκου, διατροφολόγος κτηνίατρος, που έχει αναλάβει πλήρως τη διατροφή της Millie αλλά και η ομάδα του κ. Μυλωνάκης από την κτηνιατρική του ΑΠΘ.

Σήμερα έχουμε καταφέρει να ρυθμίσουμε την κατάσταση σε μεγάλο βαθμό, η Millie είναι πολύ καλύτερα και έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Συνεχίζουμε όμως να το παρακολουθούμε καθώς μια ευαισθησία στα νεφρά ίσως υπάρχει ακόμα.

Πως έρχεται η έμπνευση για τα βίντεο, που πραγματικά είναι εξαιρετικά χαριτωμένα;

Κάποιες φορές έρχεται αυθόρμητα από πράγματα που βλέπω ή ακούω και σκέφτομαι ότι θα ήταν ένα ωραίο θέμα να αναλύσω. Άλλες φορές η έμπνευση έρχεται από βίντεο άλλων δημιουργών που βλέπω στο TikTok. Ωστόσο πολύ συχνά το αντιμετωπίζω και σαν δουλειά και αφιερώνω χρόνο και σκέψη στην καταγραφή ιδεών ώστε να μπορέσω να δημιουργήσω υλικό που θα έχει κάποια αξία για τον θεατή. Για παράδειγμα κάνω συχνά έρευνα για pet-friendly εστιατόρια και ξενοδοχεία και επισκέπτομαι κάποια απο αυτά. Αν μείνω ευχαριστημένη κάνω βίντεο για να τα γνωρίσει κόσμος και να πάει με τα σκυλάκια του.

Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σου;

Ο βασικός μου στόχος είναι να μεγαλώσω την εταιρεία μου ενώ παράλληλα να συνεχίσω να δημιουργώ ποιοτικό περιεχόμενο. Στα σχέδια μας είναι να βγουνε τα Floofers δυναμικά στο εξωτερικό από το φθινόπωρο και να ξεκινήσουμε και χονδρική.

Τι συστατικό πρέπει να έχει κανείς για να πετύχει μόνος του, και τι θα συμβούλευες έναν φιλόδοξο νέο που έχει μια καλή ιδέα;

Το Α και το Ω είναι η ικανότητα να κάνει κάποιος σωστή έρευνα και να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν. Επίσης θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να αναλάβει όλους τους ρόλους μέσα στην επιχείρηση όπως το marketing, τη διαχείρηση προμηθειών, την επικοινωνία με τους πελάτες και άλλα πολλά.

Με το χέρι στην καρδιά, σκέφτηκες να τα παρατήσεις, και επίσης σκέφτηκες ποτέ ότι θα είχες τόσο μεγάλη επιτυχία;

Ανά περιόδους σίγουρα με πιάνει απαισιοδοξία και σκέφτομαι ότι η κούραση και η δουλειά που κάνω καθημερινά είναι δυσανάλογη των εσόδων μου, όμως είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως αυτά τα πρώτα χρόνια μιας επιχείρησης είναι πολύ δύσκολα και καθοριστικά. Οι περισσότεροι εγκαταλείπουν την προσπάθεια νωρίς. Το βλέπω σαν επένδυση και είμαι σίγουρη ότι με σωστά και σταθερά βήματα μπορούμε να φτάσουμε ψηλά.

”Προσωπικά πιστεύω ότι αν πιστεύεις πραγματικά στο προϊόν σου και απολαμβάνεις αυτό που κάνεις, η επιτυχία αργά ή γρήγορα θα έρθει.”

Τέλος σαν ένας ευαισθητοποιημένος και φιλόζωος άνθρωπος θα ήθελα την άποψή σου για όλες αυτές τις ψυχούλες που χάθηκαν εξαιτίας της φωτιάς. Τι θεωρείς πως θα πρέπει να κάνει η πολιτεία;

Αυτές οι ημέρες ήταν πολύ δύσκολες και σκοτεινές και εύχομαι να είχαν γίνει οι σωστές ενέργειες για να μην αντιμετωπίζουμε αυτές τις φριχτές καταστάσεις κάθε χρόνο. Ωστόσο ήταν πολύ ελπιδοφόρο που ενώθηκαν τόσοι άνθρωποι από οργανώσεις και εθελοντές προκειμένου να βοηθήσουν τα πυρόπληκτα ζωάκια. Ειδικά η Dogsvoice έκανε απίστευτο έργο βοηθώντας πάνω από 450 ζώα. Είναι πολύ αισιόδοξο να βλέπεις ανθρώπους που νοιάζονται και είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles