24.5 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

O Στέλιος Καλαθάς για τη Μέθοδο της Συναισθηματικής Διαλεκτικής που μέσα από αυτήν, οι μαθητές του αλλάζουν ζωές

της Άλκηστης Ζαλοκώστα

Υπέροχος Στέλιος Καλαθάς! Δεν εφυσυχάστηκε ποτέ και δεν αναπαύτηκε στις δάφνες του. Πήγε μέχρι τους Δελφούς, εμπνεύστηκε τη μέθοδο της Συναισθηματικής Διαλεκτικής και κοντά του οι άνθρωποι που τον εμπιστεύονται, αλλάζουν ζωές.

Έχοντας παρακολουθήσει δύο χρόνια το εργαστήρι, κοντά του βίωσα την χαρά του εθελοντισμού, και της προσφοράς, “έβγαλα” το παιδί από μέσα μου, και έμαθα καλύτερα τον εαυτό μου μέσα από θεατρικά παιχνίδια και ασκήσεις αυτογνωσίας.

Μάλιστα του έχω πει χαριτολογώντας, πως πρέπει κανείς να είναι αποφασισμένος πριν έρθει, γιατί πολλοί που έρχονται, μετά αλλάζουν δουλειά ή χωρίζουν…

Τον ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη που μου παραχώρησε, και αφορά, όσους αγαπούν την υποκριτική τέχνη και θέλουν να βελτιώσουν τον εαυτό τους, μέσα από ένα υπέροχο ταξίδι..

Στο απόγειο της καριέρας σου ως επιτυχημένος ηθοποιός, αποφασίζεις να δημιουργήσεις την συναισθηματική διαλεκτική, που αποτελεί καινοτομία καθώς συνδυάζει την μάθηση υποκριτικής τέχνης με την αυτογνωσία. Μίλησε μου για αυτή την στροφή και πως προέκυψε.

 Η ιδέα της Συναισθηματικής Διαλεκτικής ξεκίνησε πριν πολλά χρόνια, όταν μετά από ένα πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που παρακολούθησα στο κέντρο Αρχαίου Δράματος στους Δελφούς, σκέφτηκα να δημιουργήσω μια μέθοδο που να χρησιμοποιεί τους κώδικες της υποκριτικής, όχι για ηθοποιούς, αλλά για τους ρόλους που καλούμαστε να ερμηνεύσουμε στη ζωή μας, και πίστεψέ με είναι πολλοί αυτοί οι ρόλοι.

”ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΧΕΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΣΤΙΣ ΑΓΡΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ΄΄

 Τι ακριβώς είναι η συναισθηματική διαλεκτική και γιατί κάποιος να έρθει να παρακολουθήσει τα εργαστήρια σου; .

Είναι μια ευχάριστη βιωματική μέθοδος που βασίζεται σε 3 άξονες. Κατ’ αρχάς στους δείκτες συναισθηματικής ευφυΐας που μετριούνται και καλλιεργούνται, στο κομμάτι επικοινωνία (μάθε να επικοινωνείς και να διαχειρίζεσαι σωστά όλα αυτά που νιώθεις) και στους κώδικες της υποκριτικής και στην επιτέλεση μέσα από τα μονοπάτια της τέχνης και των ρόλων.

Απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να ρίξουν φως στα συναισθήματά τους (όχι μόνο σε ηθοποιούς) και μέσα από σωστούς κώδικες επικοινωνίας να δημιουργήσουν σωστές σχέσεις με τους γύρω τους και κυρίως  με τον εαυτό τους.

Η Συναισθηματική διαλεκτική θα τον βοηθήσει ουσιαστικά να διαχειριστεί δύσκολα συναισθήματα (θυμός-αγχος-φοβίες) και να τα επικοινωνήσει με σωστό τρόπο. Το θέατρο για μας επίσης έχει και τον θεραπευτικό του χαρακτήρα που είναι πολύτιμος στις «αγριες» μέρες που βιώνουμε ως κοινωνία. 

Επίσης μην υποτιμούμε και την δύναμη που κρύβει το παιχνίδι. Εμείς παίζουμε ρόλους και αυτό μας κρατάει συνδεδεμένους με την χαρά, με την ομάδα, με την συνάντηση.

”ΕΙΜΑΙ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΝΙΩΘΩ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ”

 Ηθοποιός, σκηνοθέτης, κάνεις θέατρο, ασχολείσαι προσωπικά με τους μαθητές σου, διασκευάζεις σενάρια, αλήθεια Στέλιο πως προλαβαίνεις ;

Νομίζω ότι αν αγαπάς κάτι βρίσκεις πάντα τον χρόνο και τον τρόπο να το συναντάς. Εγώ είμαι ερωτευμένος με αυτό που κάνω και νιώθω ευλογημένος που μέσα από την τέχνη βλέπω τους ανθρώπους να γίνονται καλύτεροι και να αγαπούν όλο και περισσότερο τον εαυτό τους και τους άλλους.

20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΤΟΣΕΣ ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΩ ΟΥΤΕ ΜΙΑ!

 Περιέγραψε μας μια εμπειρία από μαθητή ή μαθήτριά σου που άλλαξε ζωή  χάρις την εμπειρία του με την Συναισθηματική Διαλεκτική και δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Είναι πολλές οι εμπειρίες που κάθε χρόνο βιώνω. Άτομα που δεν είχαν μάθει να χαίρονται στην ζωή τους και σιγά σιγά συνδέθηκαν με την χαρά και το χαμόγελο. Άλλοι που τους είχαν στερήσει τα μπράβο και δυνάμωσαν την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους, άλλοι που έφτιαξαν μέσα από τα μαθήματα όμορφες και ουσιαστικές σχέσεις. Πραγματικά αυτά τα 20 χρόνια είναι τόσες πολλές οι συγκινήσεις που δεν μπορώ να ξεχωρίσω μία!

Αυτή την περίοδο ξεκινάει ένα νέο ταξίδι με τις ομάδες σου και πότε;

Ξεκινάμε τον νέο κύκλο μαθημάτων της Συναισθηματικής Διαλεκτικής. Υπάρχουν ομάδες που γίνονται δια ζώσης και μια ομάδα διαδικτυακή.

Υπέροχα μαθήματα που γίνονται μια φορά την εβδομάδα για 2 ώρες, ειδικά σχεδιασμένα στις συνθήκες που επικρατούν, και περιμένουν τους φίλους που θέλουν αν ενταχθούν στις ομάδες και να συμμετάσχουν.

Ήρθε η στιγμή να κάνουμε ένα πολύτιμο δώρο στον εαυτό μας. Σε αυτό το ταξίδι είναι ευπρόσδεκτοι ΟΛΟΙ όσοι αναζητούν νέους δρόμους στη δημιουργία, τη χαρά, στην τέχνη την αισιοδοξία και τελικά την καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους.

ΖΟΥΜΕ ΜΕΡΕΣ ΕΝΤΟΝΗΣ ΑΓΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΧΑΔΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΥΣ

Ως ένα γνήσια ανήσυχο πνεύμα, δεν εφυσυχάζεσαι ποτέ. Μίλησε μου για την ομάδα προσφοράς της Συναισθηματικής Διαλεκτικής, τις δράσεις της, και γιατί πιστεύεις ότι είναι σημαντικός ο εθελοντισμός.

Ζούμε μέρες αγριότητας και έντονης βαρβαρότητας. Η ομάδα προφοράς που αποτελείται από εθελοντές των ομάδων μας είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να προσφέρουμε ένα χάδι, ένα γέλιο, ένα πιάτο ζεστό φαγητό ή ότι άλλο χρειάζεται σε ανθρώπους που ζουν στη δυστυχία.

Εστί λοιπόν κάνουμε δράσεις σε ιδρύματα, ορφανοτροφεία, γηροκομεία, φυλακές και όπου άλλου μαθαίνουμε ότι χρειάζονται βοήθεια και ανάλογα προσφέρουμε αγάπη. Είτε με δωρεάν θεατρικές παραστάσεις, είτε με συγκέντρωση τροφίμων, είτε ακόμα και με δημιουργική απασχόληση.

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΣΤΙΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡιου ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟ

Τι άλλες εκπλήξεις θα συναντήσει κανείς επισκεπτόμενος τον υπέροχο Πολυχώρο της Συναισθηματικής Διαλεκτικής στο Μοναστηράκι και πότε ανοίγετε τις πόρτες σας για τη νέα σεζόν;

Για τους νέους φίλους οι νέες ομάδες αρχίζουν τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου. Γι αυτό το λόγο θα κάνω ένα δωρεάν μάθημα γνωριμίας για όποιον ενδιαφέρεται να μας γνωρίσει από κοντά και να ζήσει αυτήν την εμπειρία.

Το μάθημα αυτό θα γίνει την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ. Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλ 6977082020.

Θα ήθελα το μήνυμά σου για τους ανθρώπους που αγαπούν την τέχνη και πιστεύουν πως είναι αργά να ασχοληθούν. 

Ποτέ δεν είναι αργά να ακολουθήσεις τα όνειρα σου και όπως έγραψε και ο Γκαίτε «Απ’ όλους τους λαούς, οι Έλληνες ονειρεύτηκαν το όνειρο της ζωής με τον πιο όμορφο τρόπο».

Πληροφορίες για την Συναισθηματική διαλεκτική μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να πάρουν και στο synaisthimatikhdialektikh.com

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλειό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

FOLLOW US ON SOCIALS

5,500ΥποστηρικτέςΚάντε Like
7,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
3,000ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles